Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
01:19
  Asociatia de Sprijin a Copiilor Handicapati Fizic
1.765 vizite - 0 comentarii
adaugat de gabby
 
  ASOCIATIA MICNEWS.RO 0724.713.999
1.524 vizite - 0 comentarii
adaugat de medianewspress
 
  Saracia Distruge Omenia
1.691 vizite - 0 comentarii
adaugat de Danny
 
  Salonul Auto Bucuresti 2016 si Anuntul Telefonic
1.482 vizite - 0 comentarii
adaugat de zorba
 
  Asociatia MicNews Un inceput de an scolar cu bucurie
1.511 vizite - 0 comentarii
adaugat de Mihai2019
 
  Campania - Saracia Distruge Omenia
1.737 vizite - 0 comentarii
adaugat de Real
 
  Protest Bucuresti 4 noiembrie 2015
1.853 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Cele Mai Tari Masini din Romania
1.384 vizite - 0 comentarii
adaugat de hanul
 
  Ziarul MicNews.ro - Ce ne costa sa fim oameni?
1.741 vizite - 0 comentarii
adaugat de Real
 
  "Salveaza o inima"si plaja persoanelor cu dizabilitati
1.368 vizite - 0 comentarii
adaugat de vasiliu
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> News, reporter
 

 

Asociatia Lucratorilor Sexuali din Romania

 
 
 
 
 
Adaugat de escortgu 28.06.2015  Adauga la favorite 2.059 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Se infiinteaza prima asociatie a lucratorilor sexuali din Romania.

Asociatia Maria Magdalena este o initiativa a unui grup de femei, printre care si lucratoare sexual, care au participat la seminarul organizat de ARAS, Formarea educatorilor intre egali in randul femeilor vulnerabile, in 2011.

Doua reprezentante ale retelei europene TAMPEP au aratat atunci importanta organizarii lucratoarelor sexuale si a implicarii lor active in respectarea drepturilor omului. Numele asociatiei, „Maria Magdalena", este un semn al dorintei lucratoarelor sexual de a nu mai fi discriminate.

Asociatia pentru Apararea Drepturilor Omului – Comitetul Helsinki (APADOR-CH) ofera ajutor si asistenta juridica unor lucratoare sexuale din Bucuresti sa infiinteze prima asociatie de profil din Romania, dupa modele deja existente si care si-au demonstrat eficienta in modificarea legislatiei in alte tari. Un exemplu este Asociatia lucratorilor sexuali din Ungaria, Szexe, despre care puteti afla mai multe urmarind interviul video cu Boglarka Fedorko, project manager.


Cum e legislatia in Europa ?

In Europa exista mai multe feluri de a legaliza, incrimina sau tolera prostitutia. Gasiti o harta interesanta aici. Germania, Austria, Grecia au legalizat prostitutia si reglementat functionarea bordelurilor de aproape doua decenii. In alte tari precum Spania, Portugalia, Marea Britanie, Italia, Polonia, Cehia, Ungaria prostitutia e legala, insa nu si bordelurile sau proxenetismul.

In 1998 a facut furori modelul tarilor nordice, initiat de Suedia, care a incriminat solicitarea de servicii sexuale. In loc sa pedepseasca prostituatele i-a pedepsit pe clienti. Politia suedeza sustine ca de atunci a scazut cu doua treimi numarul prostituatelor din strada. Modelul a fost preluat si de Finlanda, Norvegia, Irlanda, si luna aceasta chiar de Franta.

Romania nu se decide inca daca si ce model sa aleaga. Desi exista avantaje in ambele modele, legalizarea prostitutiei ramane in continuare un subiect delicat din considerente moral-pudibonde.

ARAS si APADOR-CH militeaza de cativa ani pentru modificarea legilor astfel incat prostitutia sa nu mai fie incriminata. Anul trecut am facut un sondaj privind abuzurile la care sunt supuse prostituatele, iar rezultatele nu s-au schimbat de atunci.

Chiar daca noul Cod Penal nu va mai incrimina oferirea de servicii sexuale, lucratorii sexuali sunt in continuare la cheremul fortelor de ordine care ii hartuiesc. Legea 61/1991 le permite politistilor sa amendeze prostituatele si chiar sa le conduca la sectie unde le pot tine toata noaptea sub pretextul identificarii.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.