Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Christian Bale
1.329 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cameron Diaz
1.430 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mari actori - Jennifer Connelly
1.579 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
  Sharon Stone - Mari actori
1.578 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mari actori - Kate Winslet
1.251 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
  Michael Sheen / O vedeta inca tanara
1.201 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mari actori - Russell Crowe
1.626 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
  Mari actori - Cameron Diaz
2.126 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
  Mari actori - Natalie Portman
1.539 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
  Mari actori - Robert De Niro
1.490 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Vedete
 

 

Leonardo DiCaprio

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 04.06.2015  Adauga la favorite 1.502 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
DiCaprio este fiul unui autor american de comedii si are o origine germano-italiana (dinspre mama). Se spune ca numele i-a fost pus sub impresia puternica pe care picturile lui Leonardo da Vinci au lasat-o asupra mamei lui cand, insarcinata fiind, vizita Italia.

Parintii lui se despart cand Leonardo are varsta de 8 ani. DiCaprio traieste in cartierul Echo Park din Los Angeles, el vizitandu-si des bunica, ceea ce explica cunostintele sale de limba germana. La varsta de cinci ani apare pentru prima oara pe ecranele televizoarelor din America, un manager propunandu-i sa-si schimbe numele care parea destul de exotic, lucru neacceptat de familia lui.

Cariera de actor o incepe in anul 1990, cand joaca rolul lui Garry Buckman intr-o versiune televizata a filmului „Parenthood". In acelasi an joaca in filmul “Santa Barbara", in rolul tanarului Mason Capwell. Intre anii 1991-1992 joaca rolul vagabondului Luke Brower in comedia „Casa noastra galagioasa". Dupa o serie numeroase de filme in care a jucat, primeste roluri in filme mai renumite ca: „Celebrity", regizat de Woody Allen, sau primeste roluri ca „ Arthur Rimbaud" sau „Paul Verlaine" (poeti francezi). Este nominalizat la premiile „Oscar" cu rolul care il prezinta pe tanarul Arnie Grape in filmul "What's eating Gilbert Grape". Pentru rolul jucat in filmul „Catch Me If You Can" (Frank Abagnale Jr.), primeste un onorariu de 20 milioane de dolari, iar pentru rolul din filmul „Titanic" (Jack Dawson) a primit numai 2,5 milioane.

In 1995, joaca rolul unui scriitor homosexual in filmul "Total Eclipse", iar in 1996, rolul principal in "Romeo+Juliet." Imediat dupa "Titanic", accepta un dublu rol in filmul "The Man in the Iron Mask" in 1998.

DiCaprio incepe secolul 21 cu filmul "The beach" regizat de Danny Boyle. Iar in 2002 incepe prima colaborare cu Martin Scorsesse, in "Gangs of New York" in care joaca alaturi de Daniel Day-Lewis. Filmul obtine 10 nominalizari la Oscar, insa niciun premiu.

Dupa 2 ani de pauza, DiCaprio revine in forta cu o noua colaborare cu Martin Scorsesse. Este vorba despre "The Aviator". Actorul este nominalizat la Oscar si castiga Globul de Aur pentru cel mai bun actor.

In 2006, are loc o premiera a Globurilor de Aur: Leonardo DiCaprio este nominalizat de 2 ori in aceeasi categorie, pentru filmele "The Departed" si "Blood Diamond". Pentru cel din urma, este si nominalizat la Oscar.

"Revolutionary Road" reprezinta inca un film alaturi de partenera sa din "Titanic", Kate Winslet. Pentru rolul din film, actorul este inca odata nominalizat la Globul de Aur in 2008.

Dupa alti 2 ani de pauza, in 2010, DiCaprio colaboreaza inca odata cu regizorul Martin Scorsesse in filmul "Shutter Island". In vara aceluiasi an, joaca in blockbuster-ul "Inception". Se zvoneste ca 2010 este anului lui Leonardo DiCaprio, acesta avand mari sanse sa fie nominalizat, sau chiar sa ia in sfarsit premiul Oscar, pentru unul din cele doua filme.

Actorul ia inca o pauza de 2 ani, pentru a se pregati pentru rolul sau din "Hoover", film regizat de Clint Eastwood. Pentru acest rol este nominalizat la Globurile de Aur dar va rata nominalizarea la Oscar.
In 2012 s-a lansat " Django Unchained " in regia lui Quentin Tarantino, unde joaca rolul lui Calvin Candie, un proprietar de plantatie de sclavi. Pentru acest rol este nominalizat la Golden Globes dar pierde din nou nominalizarea la Oscar, lucru contestat de multi critici de film, declarand ca este cel mai bun rol al carierei.
In 2013 a avut onoarea sa declare deschis Festivalul de Film de la Cannes unde si-a prezentat filmul "The Great Gatsby" unde joaca alaturi de Carey Mulligan,Tobey Maguire si Isla Fisher.
In decembrie 2013 s-a lansat "The Wolf of Wall Street" film care marcheaza a cincea colaborare cu Martin Scorsese, acolo unde joaca rolul controversatului broker Jordan Belford. Pentru acest rol va castiga Globul de Aur, dar va pierde Oscarul pentru a patra oara in fata lui Matthew McConaughey.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.