Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Grace Kelly - denumita Printesa Grace
943 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mari actori - Gene Hackman
1.223 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
  Sharon Stone - Mari actori
1.567 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mel Brooks
1.122 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dustin Hoffman
1.169 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mari actori - Dustin Hoffman
1.314 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
  Harvey Keitel
1.276 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cary Grant
1.405 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mari actori - Russell Crowe
1.617 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
  Dustin Hoffman - Mari actori,mari regizori
1.890 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Vedete
 

 

Gene Kelly

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 14.05.2015  Adauga la favorite 1.262 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Eugene Curran „Gene" Kelly (n. 23 august 1912 – d. 2 februarie 1996) a fost un actor, cantaret, coregraf, dansator, producator de film si regizor american.

Una dintre cele mai importante figuri ale dansului in film, Kelly a fost cunoscut mai ales pentru stilul sau energetic si atletic, prezenta sa fizica agreabila si personajele de tipul "eroi pozitivi" pe care le-a interpretat pe marele ecran. Desi este mai cu seama cunoscut pentru rolul sau din musicalul Cantand in ploaie (conform, Singin' in the Rain), Kelly a fost una din fortele majore ale filmelor muzicale ale Hollywood-ului anilor 1940 si pana la sfarsitul 1950, cand realizarea filmelor de acest tip a manifestat un declin accelerat datorat partial pierderii interesul publicului, dar mai ales datorita omniprezentei televiziunii in toate aspectele societatii americane. Numeroasele sale inovatii au transformat semnificativ industria filmului musical, iar Kelly insusi este creditat ca fiind acela care a reusit sa prezinte baletul in forme comerciale acceptabile pentru audiente largi.

Kelly a primit Academy Honorary Award in anul 1952 pentru realizarile intregii sale cariere. Ulterior, a primit alte semne de recunoastere ale carierei sale din partea a Kennedy Center Honors, a actorilor, Screen Actors Guild, si a American Film Institute. In anul 1999, aceasta institutie, American Film Institute, l-a numit Greatest Male Stars of All Time, unul dintre cei mai importantia actori ai tuturor timpurilor.

Gene a fost al treilea fiu al lui James Kelly, vanzator de fonografe, si a lui Harriet Curran, amandoi fiind copii de imigranti irlandezi Romano-Catolici. S-a nascut in cartierul Highland Park dinPittsburgh, Pennsylvania, U.S


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.