Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  5 pasi catre o alimentatie sanatoasa
2.021 vizite - 0 comentarii
adaugat de info
 
  Reguli pentru o nutritie sanatoasa
1.507 vizite - 0 comentarii
adaugat de info
 
  Sfaturi pentru o toamna sanatoasa
725 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Principiile alimentatiei sanatoase, partea 2
332 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Controlul glicemiei este cheia vietii sanatoase.
29 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cea mai sanatoasa paine | dr. Virgiliu Stroescu
644 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Alternative sanatoase la proteinele din carne.
122 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Alimentatie corecta pentru diabetici
262 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Alimentatie corecta pentru diabetici
82 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  SECRETUL pentru a depasi rapid virozele, gripa si raceli
76 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Alimentatia sanatoasa pentru Postul Pastelui

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 30.03.2015  Adauga la favorite 25.070 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Daca alimentatia din timpul postului, aleasa necorespunzator, nu face decat sa iti ridice nivelul colesterolului si al trigliceridelor, este mai bine sa nu o abordezi.

Pateurile vegetale, crenvurstii din soia, cascavalul vegetal, dulciurile cu margarina, faina alba si zahar, tot soiul de covrigei, saratele si, in general, toate produsele ultraprocesate sunt un real pericol pentru sanatatea organismului si pot aduce dezechilibre grave, dificil de reparat.

Si totusi ce ar trebui sa mananci pentru ca postul sa isi indeplineasca rolul de curatare trupeasca (si spirituala), si pentru a-ti mentine greutatea si sanatatea? Alina Daniela Trifu, consilier in nutritie si fondator Ihealth, certificata de Asociatia Internationala Masterclass ca Tehnician Nutritionist si Fitness Diet Nutrition Specialist, recomanda:

Proteine – proteinele sunt „caramizile" organismului si asigurarea necesarului lor este foarte importanta. Inlocuieste proteinele animale cu mazare, naut, linte, fasole, quinoa, tofu, ciuperci.

Cereale integrale – painea din faina integrala, pastele integrale, orezul brun si fulgii pentru micul dejun sunt de preferat in locul celor procesate, pentru ca elibereaza treptat energia in organism, iar senzatia de satietate se mentine mai mult timp. In plus, contin toate vitaminele si mineralele existente in bobul intreg, nedecorticat.

Multe fructe, legume si salate proaspete – sunt pline de enzime, minerale si vitamine, atat de necesare in aceasta perioada.

Hidrateaza-te corespunzator – pentru a functiona optim si a face fata activitatilor zilnice, organismul are nevoie de 6-8 pahare de apa zilnic.

Nu te feri de nuci, alune si migdale crude, nici de uleiurile vegetale presate la rece, deoarece ele ajuta la absorbtia betacarotenului si licopenului.

Mesele mici si dese sunt cheia unui metabolism functional – pastreaza structura cu trei mese principale si doua gustari, pentru a nu aparea senzatia de foame si a avea un metabolism activ.



Cine ar trebui sa tina post

Este aceasta perioada de restrictii alimentare potrivita pentru toata lumea? „Persoanele slabite, subponderale, subnutrite sau cu probleme medicale, trebuie sa fie extrem de precaute in perioada postului si sa consulte un specialist inainte de a lua o decizie in acest sens", avertizeaza Alina Daniela Trifu. "

„Copii nu cred ca ar trebui sa tina post. Fiind organisme tinere, active, in continua crestere si transformare, cu un consum energetic mare, copiii trebuie sa aiba un meniu din care sa nu lipseasca proteina animala, consumata insa cu moderatie, alaturi de legume gatite si proaspete, fructe si grasimi sanatoase".

Batranii, atata timp cat sunt clinic sanatosi, au o viata activa si nu urmeaza tratamente medicamentoase care presupun anumite diete, pot tine post, fiind atenti sa includa in meniul zilnic alimente nutritive care sa ii hraneasca si sa le confere energie si nu carbohidrati ultraprocesati plini de calorii goale.

In perioada postului, ca si in viata de zi cu zi, „echilibrul si diversitatea in alegerea si includerea alimentelor in meniul zilnic sunt cheia pentru un stil de viata sanatos, o investitie profitabila pentru o viata activa si plina de energie", reaminteste Alina Daniela Trifu.
sursa http://www.psychologies.ro


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.