Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Woodrow Wilson
866 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Misiunea lui Rudolf Hess in Anglia - Un mister
1.389 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Misiunea lui Rudolf Hess in Anglia - Un mister
1.265 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Misiunea lui Rudolf Hess in Anglia - Tradator sau nebun?
1.262 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Razboiul Crimeii -1853 -1856 / Documentar 134 minute
2.141 vizite - 0 comentarii
adaugat de babe
 
  Razboiul Crimeii - Oct.1853 - Febr. 1856 / Part 3/3
1.539 vizite - 0 comentarii
adaugat de fram
 
  Razboiul Crimeii - Oct.1853 - Febr. 1856 / Part 1/3
1.010 vizite - 0 comentarii
adaugat de babe
 
  Razboiul Crimeii - Oct.1853 - Febr. 1856 / Part 2/3
791 vizite - 0 comentarii
adaugat de babe
 
  Adevarata istorie a lui Barba-Neagra, regele Piratilor
1.811 vizite - 0 comentarii
adaugat de sahia
 
  Recurs la istorie: Basarabia, intre Romania si Rusia
916 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Istorie
 

 

Emma Hamilton

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 23.03.2015  Adauga la favorite 995 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Emily Lyon vede lumina zilei intr-un sat din tara Galilor. Tatal ei, care este fierar, moare intr-un accident, cand implineste doua luni. Mama,Mary Lyon, este angajata croitoreasa in casa lordului Halifax, unde isi aduce si fetita.
Emma nu merge la scoala decat cateva clase, pentru ca este nevoita sa-si castige existenta inca de mica. Soseste la Londra, unde este angajata servitoare. Apoi, lucreaza ca vanzatoare intr-un butic, camerista la proprietara unui salon de moravuri usoare.
Frumoasa, cu ochi fascinanti si sani provocatori, Emma incepe sa tulbure mintile barbatilor. Atrage atentia pictorului George Rommey, un barbat cu 29 de ani mai in varsta, caruia ii devine model. El o introduce in cercurile aristocratice ale Londrei. Astfel, este remarcata de Sir Harry Fetherstonehaugh, care o instaleaza in casa lui de la tara. Patrunde intr-o lume noua, total necunoscuta pana atunci. Acum dispune de bani si de doua cameriste. Danseaza goala, se culca cu alti barbati, caci pe Sir Harry nu-l intereseaza fidelitatea.
Il cunoaste pe Charles Francis Greville (32 de ani) care ii explic aca este pacat ca se complace in rolul de “jucarie pentru invitatii lui Harry". Este puternic impresionata. Gravida in sase luni, Fetherstonehaugh o concediaza. Ii scrie disperata noului protector si ii cere ajutor. Cas-o salveze, Greville ii pune conditia sa renunte la toate “relatiile",in afara de mama sa. Ii recomanda sa traiasca ascunsa pana ce va naste,intr-o casa pe care i-o pune la dispozitie. Apoi, ii sugereaza sa concedieze servitoarea si sa-si schimbe numele, dupa care sa incredinteze copilul unei doici.
Emma aduce pe lume o fetita, dupa care se instaleaza la Greville,la Paddington, si devine Emma Hart. Relatia ei cu tanarul ministru din cabinetul britanic dureaza aproape doi ani, pana ce, din motive financiare si obligat de familie, se insoara cu o fata de vita nobila. Fiindca familia consoartei pune conditia sa dispara din viata lui, Charles isi impinge amanta in bratele unui unchi sexagenar, William Hamilton, numit ambasador la curtea lui Ferdinand al IV-lea, la Neapole.
La varsta de numai 25 de ani, Emma ajunge, impreuna cu mama,in Italia. Devine metresa lui Hamilton, care o prezinta reginei,Maria Carolina. Intre cele doua femei se leaga o prietenie care ii irita pe curteni. Emma se impune cu usurinta in societate si la curtea din Napole. Se marita cu ambasadorul. Casatoria lor pare tihnita. Tanara doamna se preocupa mai ales de modernizarea locuintei si de studiu. Linistea se tulbura dupa ce il intalneste pe amiralul Horatio Nelson (35 de ani), aureolat de victoria impotriva flotei lui Napoleon.
In 1798, isi face aparitia in mod senzational pe scena politica internationala. Detine de trei ori mai multa putere decat sotul, la Napole. Pentru Nelson, obtine dreptul de a se aproviziona din porturile regatului, fara conditii. Amiralul o iubeste la nebunie. Este insurat de sase ani dar nu se mai gandeste decat la Emma. Se afiseaza impreuna in vazul lumii si locuiesc alaturi de ambasador. Lordul suporta cu demnitate tradarea sotiei, mereu preocupat sa-i satisfaca toate capriciile. Tolereaza chiar si nasterea a doua fetite gemene, al caror tata este amiralul Nelson. Dintre cele doua copile, supravietuieste numai Horatia.
Hamilton isi pierde viata in urma unui atac de cord. Drept razbunare,ii lasa toata averea lui Greville, care refuza sa plateasca datoriile vaduvei.
Parasita si fara o letcaie, Emma se intoarce impreuna cu Horatia la Londra. Nelson este nevoit sa se intoarca la datorie pe mare. Amiralul este grav ranit si este inmormantat cu mare pompa la Londra. Emma nu este invitata la funeralii. Incepe o viata grea pentru ea si Horatia. Nu primesc nici un ajutor din partea guvernului britanic.
La 40 de ani, lady Hamilton, una dintre cele mai fermecatoare femei care s-au nascut vreodata pe Pamant, ajunge la Temple Place – anexa unei inchisori – pentru datorii. Ofilita si corpolenta de acum, isi ineaca amarul in bere. Se refugiaza apoi la Calais, unde moare la 15 ianuarie1815. Este ingropata in cimitirul parohiei Notre Dame din localitate,iar pe crucea sa scrie simplu: “Emma Hamilton, prietena Angliei". In varsta de 15 ani la moartea mamei, Horatia ramane in grija statului si a fostilor colegi de arme ai tatalui.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.