Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Interviu despre Omul invizibil - Stanley Kubrick -Part 1
1.614 vizite - 0 comentarii
adaugat de aires
 
  Despre Portocala Mecanica a lui Stanley Kubrick Part 1/2
1.933 vizite - 1 comentarii
adaugat de aires
 
  Portocala Mecanica a lui Stanley Kubrick la 40 de ani
1.643 vizite - 1 comentarii
adaugat de aires
 
  Despre Portocala Mecanica a lui Stanley Kubrick Part 2/2
1.663 vizite - 1 comentarii
adaugat de aires
 
  Billy Crystal - Povestea uni vieti
1.046 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Geo Saizescu-In memoriam
1.551 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Roman Polanski / Biografie
905 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Adevarata si tragica viata a lui Frank Zappa
1.030 vizite - 0 comentarii
adaugat de micle
 
  Mel Brooks
1.135 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Leslie Howard - Actor si regizor britanic
1.437 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Vedete
 

 

Stanley Kubrick - Regizor, scenarist si producator

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 16.03.2015  Adauga la favorite 1.319 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Stanley Kubrick (n. 26 iulie 1928 -- d. 7 martie 1999) a fost un regizor, scenarist si producator de film american, castigator al Premiului Oscar, care in ultimii 40 de ani ai carierei sale a locuit in Anglia. Kubrick a fost renumit prin grija cu care isi alegea subiectele, metoda lenta de a lucra, varietatea de genuri pe care le-a abordat si perfectionismul sau.

Este de asemenea recunoscut ca unul dintre cei mai inovativi si influenti regizori de film din istoria cinematografica. A regizat o serie de filme foarte apreciate, adesea controversate, filme care au fost percepute ca o reflexie a naturii sale obsesive si perfectioniste. Filmele sale sunt caracterizate de prezenta elementelor de suprarealism, expresionism, dar si a unui pesimism ironic, fiind totodata si unele dintre cele mai originale, provocative si vizionare facute vreodata. Sapte dintre cele saisprezece filme ale sale realizate ca regizor sunt prezente in lista IMDb Top 250.
Stanley Kubrick s-a nascut la 26 iulie 1928 la spitalul Lying-In din Manhattan, fiind primul din cei doi copii ai lui Jacques Leonard Kubrick si sotia acestuia Gertrude. Sora sa, Barbara, s-a nascut in 1934. Jacques Kubrick, ai carui parinti erau evrei austro-ungari, era doctor. La nasterea lui Stanley familia Kubrick locuia intr-un apartament pe 2160 Clinton Ave. in cartierul newyorkez The Bronx.

Tatal sau l-a invatat pe Kubrick sa joace sah la varsta de doisprezece ani, jocul ramanand o obsesie pentru Stanley pe parcursul intregii sale vieti. Tot tatal sau a fost cel care i-a cumparat un aparat de fotografiat Graflex - cand avea treisprezece ani. Ca adolescent, Kubrick era interesat de jazz, intentionand chiar sa devina baterist.

A facut liceul "William Howard Taft" intre 1941-45 si, desi nu a fost un elev stralucit, l-a absolvit in 1945. Insa notele sale slabe l-au impiedicat sa continue cu studii superioare, Kubrick declarand mai tarziu ca nimic legat de scoala nu i se parea interesant. Parintii l-au trimis sa locuiasca cu cateva rude la Los Angeles pentru un an, in speranta ca acestea il vor ajuta.

Pe cand era in liceu a fost ales fotograful oficial al scolii pentru un an. In 1946, deoarece nu era admis la cursurile de zi ale mai multor facultati, se prezenta la cursurile serale de la City College of New York. Dupa absolvire a vandut o serie de fotografii revistei Look, timp in care continua sa joace sah in Washington Square Park si in diferite cluburi de sah din Manhattan. Ulterior a devenit fotograf cu norma intreaga al revistei Look. Multe dintre fotografiile sale timpurii au fost publicate in cartea Drama and Shadows precum si intr-o editie speciala din 2007 a DVD-ului 2001: A Space Odyssey.

Pe vremea activitatii sale la revista Look s-a insurat cu Toba Metz - la 29 mai 1948. Au locuit in cartierul Greenwich Village, dar in 1951 au divortat.







In 1951, prietenul lui Kubrick, Alex Singer l-a convis pe acesta sa inceapa realizarea unor scurte documentare pentru The March of Time. Kubrick a fost de acord si a realizat in 1951, Day of The Fight. Kubrick a vandut Day of The Fight companiei RKO Pictures pentru 100$ si fiind inspirat de succesul avut cu acesta a renuntat sa mai lucreze pentru Look si a inceput lucrul la cel de-al doilea scurt documentar Flying Padre (1951), finantat de RKO. Un al treilea film, The Seafarers (1953) a fost prima sa realizare color avand o durata de circa 30 de minute. Cele trei filme constituie singurele realizari existente ale lui Kubrick in domeniul filmului documentar. Cu toate acestea se presupune ca a mai lucrat si la alte astfel de filme care, insa, s-au pierdut. Un exemplu este World Assembly of Youth (1952). Nici unul dintre aceste scurtmetraje nu a fost lansat oficial insa imagini din ele se gasesc in documentarul Stanley Kubrick: A Life in Pictures. De asemenea Day of The Fight si Flying Padre au fost difuzate pe TCM in cadrul unui festival de filme de scurtmetraj.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.