Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Girl with a Pearl Earring (Fata cu cercel de perla)
468 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  A History of St. Peter's Basilica
483 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria Artei (episodul 1) - Arta Preistorica
348 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Expresionism abstract: Miriam Beerman
270 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Palatul Buckingham: Interioarele partea I
335 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Vladimir Nabokov - Lolita,Lucruri transparente si altele
1.080 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pictorul Balthus (1908-2001)
374 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  10 fapte uimitoare despre Georgia O'Keeffe
140 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Acest artist creeaza camere minuscule uimitoare
157 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Edith Piaf biografie partea a-III-a
1.297 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Arta
 

 

Cateva lucruri pe care nu le sti despre Charlie Chaplin

 
 
 
 
 
Adaugat de MARCU 28.02.2015  Adauga la favorite 1.233 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Charlie Chaplin este unul dintre cele mai mari staruri ale primelor zile ale Hollywood-ului. Acesta a trait o viata incredibil de interesanta atat pe platourile de filmare cat si in spatele camerelor de filmat. Iata 10 lucruri pe care poate nu le stiai despre Charlie Chaplin:

1.Chaplin, impreuna cu mama sa si rudele sale, au fost trimisi in infricosatorul atelier victorian cand el avea doar 7 ani. Dupa destramarea casniciei parintilor sai, mama lui Charlie a luptat pentru a-si tine familia departe de saracie, dar fara nici un ajutor din partea tatalui sau. Parintii erau despartiti de copiii lor la intrare si din acel moment traiau vieti total separate. Copiii familiei Chaplin au fost trimisi la o scoala saracacioasa intr-o alta parte a Londrei cateva saptamani mai tarziu, iar decurs de 2 luni, mama lui a suferit o cadere nervoasa si a fost internata intr-un sanatoriu.

2.Inceputurile extrem de saracacioase ale lui Charlie Chaplin fac din povestea sa, drumul de la mizerie la bogatie, cea mai rapida ascensiune din istoria Hollywood-ului. Si-a inceput viata ca un copil fara adapost, muncitor la atelier si neavand un ban in buzunar si a ajuns sa aiba o avere de mai multe milioane de dolari.

3.Cand a urcat prima data pe o scena, avea doar 10 ani si facea parte dintr-un grup de dansatori in saboti numit Eight Lancashire Lads(Opt Flacai din Lancashire).

4.In anul 1914, Chaplin a inceput sa isi regizeze filmele, timp in care acesta realiza cate un film de scurt-metraj in fiecare saptamana pentru Keystone.

5.Pana in anul 1915 aparuse in numeroase lung-metraje si devenise primul idol al cinematografiei la nivel global. A avut o linie de obiecte personalizate, a aparut pe copertile revistelor, a avut chiar si propriile benzi desenate.

6.In anul 1916, Charlie a semnat un contract cu Corporatia Filmului Mut (Mutual Film Corporation) pentru fabuloasa suma de 670,000 de dolari pe an. Acest lucru l-a facut unul dintre cei mai bine platiti oameni din lume. Prin comparatie, presedintele SUA era platit cu aproximativ 75,000 de dolari in acea perioada.

7.Prin prisma noului contract, Chaplin chiar trebuia sa munceasca pentru ceea ce castiga. Se stipula ca trebuia sa lanseze 2 filme noi in decurs de 4 saptamani.

8.Chaplin a fost criticat de mass-media britanica pentru ca nu a luptat in Primul Razboi Mondial, dar, in ciuda acestui lucru, a ramas favoritul trupelor armate. S-a inscris pe listele de recrutare din SUA, dar nu a fost chemat la arme nici de Marea Britanie, nici de America.

9.Pentru a doua oara, s-a casatorit cu actrita adolescenta, Lita Grey, atunci cand au descoperit ca era insarcinata. Deoarece ea avea doar 16 ani, la acea vreme (Chaplin avea 35) ar fi putut fi acuzat, conform legii, de viol, asa ca s-au casatorit in secret in Mexic pentru a evita problemele. Acestia au divortat dupa 2 ani, iar ea a iscat un mare scandal acuzandu-l de „perversiuni sexuale".

10.Charlie Chaplin a fost, de asemenea, un muzician si compozitor pasionat, infocat. Nu avea nici un fel de studii muzicale si nu stia sa scrie si sa citeasca partituri, dar a compus muzica pentru multe dintre filmele sale cu ajutorul altor muzicieni si compozitori. Una dintre cele mai cunoscute compozitii ale sale este piesa „Smile", care a fost un hit petru Nat King Cole in 1954.

Sursa:Historia.ro


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.