Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  PALATUL KOLOMNA RUSIA
1.468 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Palatul Cretulescu
513 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Palatul Ghika
564 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Palatul Buckingham: Interioarele partea III
338 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  ARTA IN LEMN Uimitoare care este la un alt nivel
65 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Case cu blazon - Palatul Maurice Blank
635 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Hank Gilpin
72 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Arta sticlei cu struguri si butoi / sticla
386 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Palatul Sutu -Bucuresti
611 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Palate de Poveste - Palatul Ghica
1.011 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Arta
 

 

Palatul Kolomenskoe - Ultimul palat de lemn al tarilor

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 16.02.2015  Adauga la favorite 2.424 vizualizari

Nota film: 2 / 5 (1 vot )
   
 
Capodopera arhitecturii ruse din sec. XVII, palatul din lemn al tarului Aleksei Mihailovici, reconstruit anul trecut la Moscova, in curand isi va deschide portile pentru turisti. Au fost restaurate interioarele palatului.


„Teremul-minune", „a opta minune a lumii"- astfel era numita aceasta constructie de catre contemporani. Palatul a fost construit cu o suta de ani in urma si s-a degradat. Cand s-a hotarat sa-l repare, imparateasa Ekaterina cea Mare a inteles ca va costa foarte mult si mai simplu e sa-l construiasca din nou.

Insa intentiile imparatesei s-au putut infaptui de-abia in sec.XXI. El a fost ridicat pe teritoriul muzeului etnografic Kolomenskoe, in apropiere de locul unde a fost construit initial.

„El s-a inaltat ca printr-o minune", spune cu entuziasm directorul muzeului, Liudmila Kolesnikova: „Minunea mai consta in aceea ca, practic, nicaieri nu s-au pastrat cladiri civile de la mijlocul sec.XVII. Aici se afla tot ce este mai bun in arhitectura rusa de lemn.

Aici putem face cunostinta cu modul in care au locuit familiile imparatesti, cu felul cu a lucrat si a condus statul Aleksei Mihailovici. Aici au invatat copiii, au avut loc petreceri. Aici a fost atelierul imparatesei, unde ea cosea si incaperea unde coseau slujitoarele. Acesta este palatul imparatesc, insa, in acelasi timp, este uimitor de cald, primitor".

Resedinta de vara a lui Aleksei Mihailovici era deosebit de luxoasa, cu toate ca s-a construit dupa doar o jumatate de veac dupa asa numita perioada „smutnoe vremia", perioada in care tara a trecut printr-o criza politica si economica extrem de grava, catastrofe ale naturii si interventia straina.

„Rusia era pradata, saracita, flamanda. Deodata a rasarit aceasta capodopera de arta, care i-a uimit pe ambasadori. Cred ca Aleksei Mihailovici s-a gandit la constructia unui asemenea palat minunat. El parca spune: iata cum este Rusia, iata ce comori si mesteri detine!

Bineinteles, totul este reconstruit. Cabinetul si cateva incaperi sunt tapitate cu piele cu imprimeuri de aur. Ferestrele sunt din mica, colorate, cu diferite desene. Sobele sunt foarte frumoase, fiecare din ele este o creatie artistica: placile din teracota smaltuita sunt executate dupa modelele din sec.XVII", a mentionat Liudmila Kolesnikova.

Placile din teracota smaltuita sunt predecesoarele placilor de faianta. Cu aceste placi erau decorati peretii diferitelor incaperi. Este foarte usor de comparat arta mesterilor din trecut cu cea a restauratorilor contemporani: in palatul lui Aleksei Mihailovici este desfasurata expozitia „Comorile artei rusesti". Aici sunt expuse obiecte originale, folosite drept model de artistii contemporani: pictura si sculptura in lemn, icoane, carti din sec.XVII tiparite in editura din Moscova de pe langa curtea imperiala.

In prezent, au fost reconstruite o treime a interioarelor palatului lui Aleksei Mihailovici.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.