Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  San Francisco
795 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Alaptare si frecventa meselor la sugar
267 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Implanturi mamare
1.153 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Protejarea si pregatirea sanului
234 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfaturi pentru alaptare
1.025 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Hranirea viteilor sugari pana la intarcare
929 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ceaiul de papadie bun pentru balonare
1.065 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa depistezi rapid un mincinos
144 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Traditii si obiceiuri de Sfantul Gheorghe!
1.085 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  E vara, deci transpir
1.026 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Alaptarea la san

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 09.02.2015  Adauga la favorite 900 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Laptele matern este primul si cel mai de pret dar pe care il puteti oferi copilului dumneavoastra si asta deoarece laptele matern asigura hrana perfecta si este singurul aliment care satisface toate nevoile de crestere si de dezvoltare ale copilului in primele 5-6 luni de viata.

Alimentatia naturala reprezinta alimentatia ideala a copilului nou-nascut si a sugarului. Iata cateva dintre beneficiile pe care le ofera alaptarea la san:
Asigura protectia impotriva infectiilor si a alergiilor
Favorizeaza dezvoltarea fizica optima si contribuie la formarea potentialului intelectual al copilului
Amelioreaza starea de sanatate a mamei si reduce riscul hemoragiilor uterine dupa nastere, a cancerului ovarian, a canceului mamar si a anemiilor

De asemenea, trebuie tinut cont de cateva sfaturi pentru imbunatatirea si pastrarea lactatiei, cum ar fi: alimentatia corecta (consum zilnic de lactate – branza de vaci, iaurt, cascaval, lapte - , carne, fructe, legume, cereale si grasimi plus minimum 2 litri de lichide), evitarea consumului de cafea, ceai negru si verde, alimente sarate, prajite, condimentate, eliminarea fumatului si a alcoolului, administrarea nejustificata de medicamente trebuie intrerupta deoarece poate influenta lactatia.

De asemenea, multe mame cred ca daca mananca mai mult lapte isi imbunatatesc lactatia, insa acest lucru este total gresit. Mama nu trebuie sa bea mai mult lapte decat tolereaza organismul ei.

Lactatia depinde in primul rand de starea psihoemotionala a mamei, de pozitia adecvata a copilului la sand si de frecventa alipirii copilului la san (cu cat mai des il alaptati cu atat lactatia creste mai mult).

Un sfat la fel de important este sa alaptati bebelusul de cel putin 8 ori in 24 de ore, dar cel mai indicat este sa o faceti la orice ora din zi sau din noapte, atunci cand copilul se trezeste, cand plange, este nelinistit sau isi suge degetelele.

Pana la varsta de 5-6 luni nu administrati copilului altfel de hrana sau lichide in afara de lapte matern, deoarece acesta satisface necesitatile atat de alimente cat si de lichide (contine apa in proportie de 87%).

O alta problema frecvent semnalata de mame este cum isi dau seama ca bebelusul primeste suficient lapte. Iar aici exista mai multi indicatori, cum ar fi: copilul este vioi, ochii ii sunt stralucitori, tonusul muscular este bun, copilul ia constant in greutate (125-250gr pe saptamana), se schimba 5-6 scutece pe zi, fara a i se da lichide suplimentare.

In nici un caz, nu dati copilului lapte de vaca sau de capra in primele 6 luni de viata, deoarece acesta nu face bine digestiei copilului si ii poate provoca anemie, rahitism sau chiar alergii.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.