Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Tutorial 21 Excel
1.582 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum se fabrica lentilele de contact
2.298 vizite - 0 comentarii
adaugat de mariab
 
  Cum fac un Server de Triburile ! |HD|
1.934 vizite - 0 comentarii
adaugat de floarea
 
  Cum sa recuperezi fisiere sterse permanent
1.275 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa descarcam Photoshop-ul
1.694 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa adaugi un HDD
1.513 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum se fabrica timbrele postale
1.890 vizite - 0 comentarii
adaugat de mariab
 
  Cum se instaleaza McMyAdmin (Minecraft Server)
1.363 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum se fabrica folia de aluminiu
2.407 vizite - 0 comentarii
adaugat de mariab
 
  Tutorial Photoshop - Cum sa ai dinti albi in poze
1.944 vizite - 0 comentarii
adaugat de radio
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Tehnologie-IT
 

 

Cum se restaureaza o fotografie veche

 
 
 
 
 
Adaugat de carol 03.02.2015  Adauga la favorite 2.503 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Nu lasati amintirile sa paleasca
Fotografiile sunt obiecte fragile si usor de deteriorat sau de pierdut. Procesul natural de imbatranire a fotografiilor vechi nu poate fi oprit, iar fotografiile color se decoloreaza mai repede decat cele alb-negru. Mai mult, fotografiile sunt supuse unui risc constant de distrugere prin foc, inundatii, copii, animale si alte cauze; de fapt, 70% din oameni si-au pierdut fotografiile de familie din astfel de cauze. Daca nu veti pastra cu grija fotografiile Dumneavoastra acum, generatia iPad de astazi va pierde amintirile de familie. Dar, datorita tehnologiilor de ultima generatie de scanare si stocare, puteti acum sa va asigurati ca fotografiile Dumneavoastra vor fi pastrate pentru totdeauna.

Conservare digitala, nemurire digitala
Daca nu v-ati scanat inca fotografiile Dumneavoastra vechi, aveti datoria fata de descendentii Dumneavoastra de a le scana si de a le impartasi acestora si de a-i face mostenitorii tezaurului pe care ele le contin. Puteti sa va scanati singur fotografiile sau sa lasati sa o faca un serviciu profesional. Dupa ce le-ati scanat, nu trebuie sa va mai faceti griji pentru decolorare, riscuri de distrugere sau pierdere.

Sfaturi pentru a va face singur scanarea
Va recomandam cu multa caldura sa folositi un scaner plan, mai curand decat un scaner special de diapozitive sau fotografii.

Scanati-va fotografiile la o rezolutie de cel putin 600 dpi (dots per inch) pentru hartie foto si cu 3000 dpi pentru diapozitive sau negative de 35 mm.

Utilizati o profunzime de culoare de 24 bit pentru a asigura cea mai buna calitate vizuala.

Curatati periodic geamul scanerului cu un detergent de geam fara acid.

Inainte de scanare, utilizati aer comprimat pentru a va curata diapozitivele sau negativele de 35 mm sau stergeti-le usor cu o carpa fara plumb.

Adaugati cuvinte cheie, data si nume fisierelor cu imagini, de pe calculatorul Dumneavoastra, pentru a face mai usoara organizarea.

Daca le scanati cu un telefon cu camera foto:

Asezati fotografiile pe o suprafata plana si asigurati-va ca nu apar straluciri.

Tineti telefonul cu camera foto paralel cu suprafata mesei.

Daca aveti un smartphone, exista multe aplicatii pentru telefonul mobil care va pot ajuta sa realizati cele mai bune scanari.

Servicii de scanare
Scanarea colectiilor mari de fotografii vechi de familie, diapozitive sau negative de 35 mm poate fi o sarcina descurajanta. Folosirea unui serviciu de scanare poate accelera procesul. MyHeritage a realizat un parteneriat cu ScanCafe pentru a oferi o cale de a va conserva colectia de fotografii vechi, utilizand un serviciu de scanare sigur, ieftin si profesional. Folosind ScanCafe, amintirile Dumneavoastra de neinlocuit sunt sigure la fiecare pas al drumului prin integrarea cu serviciile de curierat rapid UPS. Avand 85 milioane de fotografii scanate , ScanCafe este cel mai mare serviciu de scanare si are cele mai bune referinte. Fiecare fotografie este lucrata manual, iar culorile ii sunt corectate pentru a-si regasi culorile originale. Scanarea fotografiilor tale cu ScanCafe este simpla; nu trebuie sa va sortati fotografiile inainte de a le trimite. Le puteti organiza electronic in contul Dumneavoastra on-line securizat.

Sfaturi de conservare fizica
Pastrati fotografiile intr-un loc rece/racoros, dar nou prea umed. Caldura accelereaza procesul de imbatranire, asa incat nu le pastrati in pod sau intr-un garaj fara aer conditionat

Pastrati-va fotografiile intr-o cutie neinflamabila si etansata impotriva inundatiei, ferita de copii si de animale de companie. Daca nu aveti o astfel de cutie, aveti grija sa le pastrati la o inaltime suficienta fata de sol pentru a evita inundarea.

Nu expuneti sau nu inramati niciodata o fotografie originala; mai bine, expune o copie. Pastrati intotdeauna originalele fotografiilor in siguranta si departe de lumina.

Nu folositi niciodata albume cu pagini adezive. Plasticul se poate lipi de fotografii si poate reactiona chimic cu ele.

Restaurarea fotografiilor - Se intampla minuni!
Cu tehnologiile avansate de scanare de fotografii si cu softurile de editare digitala a fotografiilor, acum este posibil de reparat aproape orice fotografie deteriorata. Cu instrumente bune, cunostinte si timp, puteti acum face minuni cu fotografiile Dumneavoastra. Pentru a incepe sa va restaurati fotografiile, aveti nevoie de un scaner plan de mare rezolutie si de un program de editare a imaginii. Exista multe tutoriale si filmulete on-line care va invata regulile de baza. Daca doriti un profesionist care sa faca acest lucru, "doctorul de fotografii" de la ScanCafe iti ofera cea mai mare valoare si face miracole cu fotografiile Dumneavoastra.


Continutul acestei pagini a fost furnizat de catre ScanCafe, care are un -parteneriat cu MyHeritage pentru campania Treasure Family Fotos. ScanCafe ofera acum vizitatorilor MyHeritage 25% discount la serviciile de scanare si conservare


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.