Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Mihaela Ursuleasa-interviu 2009
1.617 vizite - 0 comentarii
adaugat de Alexandra
 
  Sfintire altarul de vara,biserica „Sf. M. Mc. Gheorghe"
165 vizite - 0 comentarii
adaugat de bejenarustudio
 
04:37
  taran gheorghe
1.924 vizite - 0 comentarii
adaugat de vasile
 
  MicNews.ro - Doi tineri cu o voce minunata
1.689 vizite - 0 comentarii
adaugat de Mihai2019
 
  Mihai Caldararu a impartit pachete cu alimente
12 vizite - 0 comentarii
adaugat de INTACTMEDIA
 
  Interviu cu Anca Damian - Locarno Film Festival
1.634 vizite - 0 comentarii
adaugat de info
 
  Irina Petrescu-In memoriam
2.087 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Precizie Japoneza
2.769 vizite - 0 comentarii
adaugat de Mariana
 
  Ziarul MicNews oferit tuturor Romanilor!
1.877 vizite - 0 comentarii
adaugat de Real
 
01:00
  sexy street
1.612 vizite - 0 comentarii
adaugat de queen
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> News, reporter
 

 

Gheorghe Serban, directorul executiv al ANISP interviu

 
 
 
 
 
Adaugat de info 15.01.2015  Adauga la favorite 2.105 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Sunt mai multe legi in Romania care obliga furnizorii la internet sa blocheze accesul la anumite site-uri cu continut declarat ilegal. Este aceasta o solutie normala si legala?

"In momentul in care exista o decizie, de preferat a unei instante judecatoresti, care declara un anumit continut ilegal, solutia normala este sa stergi continutul respectiv de pe internet, fie direct de pe site-ul respectiv, fie cu ajutorul gazduitorului care pune acel site ca sa fie disponibil prin intermediul internetului si gasirea persoanei care a facut sau a publicat acel continut ilegal si tragerea acesteia la raspundere", sustine Bogdan Manolea, jurist si director executiv al Asociatiei pentru Tehnologie si Internet (APTI).

Pentru aceasta insa este nevoie de cooperare intre autoritati si furnizorii de internet si acest lucru poate fi atins.

"La cazurile de phishing timpul mediu de dat jos un site este de 4 ore, la cazurile de pornografie infantila niste rapoarte recente arata ca timpul este mai mare dar pana la 1-2 zile maxim. Deci exista situatii, in care este clar ca este vorba de continut ilegal si exista cooperare intre autoritatile publice si furnizorii de gazduire, care sunt notificati cu privire la aceste servicii, si continutul se poate da jos", a spus acesta.

Ce hibe majore au atunci legile din Romania care solicita acest lucru?

"Foarte multe. Incepand de la faptul ca este o autoritate a statului care decide ca un continut poate sa fie sau nu ilegal fara a avea decizia unei instante judecatoresti, o procedura de apel si un sistem prin care poti fi sigur ca nu exista o eroare pana la blocarea in sine. Masura este inutila pentru ca poate fi foarte usor depasita", a precizat juristul.

Citeste si ce raspunsuri au dat cei doi reprezentanti cititorilor HotNews.ro intr-o intalnire online pe tema: Cat de eficienta si normala este cerinta autoritatilor ca furnizorii de internet sa blocheze continutul declarat ilegal?

Blocarea continutului pe internet este una dintre temele care se vor dezbate la Conferinta INET Bucuresti, organizata de Internet Society (ISOC) in data de 9 noiembrie 2011, la Hotel Intercontinental. Dezbaterea va mai cuprinde teme precum accesul la informatie, securitate si libertatea de exprimare in mediul online.

Participa: reprezentanti ai autoritatilor publice din Romania, ai Comisiei Europene, ai societatii civile, jurnalisti si bloggeri din Romania si strainatate. Publicul interesat este invitat la dezbatere, accesul fiind gratuit in baza unei inregistrari prealabile.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.