Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  MARI TRADARI CARE AU SCHIMBAT ISTORIA ROMANILOR
66 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mormantul lui Isus
347 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Rusia - Istoria unui Imperiu
527 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Deportatii: Un tren in necunoscut (
229 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria complicata a aurului | Puterea Aurului
146 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Partea II – Cerul coborat pe Pamant
820 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria OZN-rilor
465 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  20 cele mai misterioase descoperiri subterane din lume
69 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bizantul, imperiul pierdut-Cerul coborat pe pamant
554 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria Orientului Mijlociu -p.2-5
1.608 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Boney M si istoria formatiei

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 08.01.2015  Adauga la favorite 3.247 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Frank Farian (Franz Reuther), un cantaret german de slagare, nemultumit de melodiile pe care le canta, inregistreaza in decembrie 1974 un single Baby Do You Wanna Bump?. Melodia este difuzata ca fiind interpretata de Boney M, si devine un succes in Olanda si Belgia. Farian decide sa angajeze o trupa care sa devina imaginea grupului in aparitiile TV si spectacole. O agentie de inchiriere le gaseste pe Maizie Williams (din Montserrat) si pe prietena ei jamaicana Sheyla Bonnick, precum si un dansator Mike. In 1975 o alta fata, Nathalie, se alatura, inlocuita apoi cu Claudja Barry. Sheila si Mike pleaca, iar Maizie Williams aduce un dansator exotic din Aruba, Bobby Farrell. Cantareata Marcia Barrett din Jamaica se alatura grupului, care sufera inca o schimbare cand Claudja Barry, satula sa faca play-back, paraseste grupul in februarie 1976 pentru a urma o cariera solo. In final, Liz Mitchell, fosta solista a trupei Les Humphries Singers, se alatura, componenta devenind Maizie Williams, Marcia Barrett, Liz Mitchell and Bobby Farrell.
In primul album, Take the Heat Off Me, Farian foloseste doar vocile lui Liz Mitchell si Marcia Barrett, impreuna cu vocea sa proprie, prelucrata in studio. Albumul nu are un succes deosebit, dar grupul da spectacole in cluburi, discoteci, festivaluri, pentru a se face cunoscut. Totul se schimba odata cu aparitia lor live in spectacolul Musikladen, din 18 septembrie 1976, imbracati in costumele care ii vor consacra. Saptamana urmatoare melodia Daddy Cool ajunge pe locul 1 in topurile germane.
In 1977 lanseaza al doilea album, Love for Sale, continand hiturile Ma Baker si Belfast.
In 1978 single-ul Rivers of Babylon devine #1 in topurile britanice si este inclus in urmatorul album, Nightflight to Venus, care contine si hiturile Rasputin, Brown Girl in the Ring si Painterman. Formatia face un turneu in Uniunea Sovietica, care a contribuit la popularitatea lor in aceasta parte al lumii, desi piesa Rasputin era oficial interzisa de autoritati, datorita versurilor.
Desi se stia ca formatia face play-back pe scena, acest lucru nu a deranjat fanii din acea perioada, spre deosebire de cazul Milli Vanilli, lansati tot de Farian, zece ani mai tarziu.
Al patrulea album, Oceans of Fantasy, este lansat in 1979, si are patru piese de succes, El Lute, Gotta Go Home, I'm Born Again si Bahama Mama. Inainte lansasera alt hit, Hooray! Hooray! It's A Holi-Holiday, care insa nu a fost inclus in album.
The Magic of Boney M. - 20 Golden Hits, lansat in 1980, ajunge pe locul 1 in Regatul Unit.
Al cincilea album, Boonoonoonoos, este lansat in 1981; in acel moment Bobby Farrell nu mai facea parte din grup, fiind dat afara datorita comportamentului instabil. Albumul se vinde bine, dar nu mai are acelasi succes ca precedentele. Singurul hit este We Kill the World (Don't Kill the World).
Reggie Tsiboe este noul membru masculin al grupului, incepand din 1982. Urmatoarele single-uri The Carnival Is Over si Jambo nu obtin succes, la fel si cel de-al saptelea album, Ten Thousand Lightyears, din 1984. Grupul mai are un mic reviriment cu piesele Kalimba de Luna si Happy Song, ambele preluari dupa originalele cantate de Tony Esposito si Baby’s Gang.
Incepand din 1985 Farian nu mai acorda atentie grupului, ultimul album, Eye Dance, fiind neinspirat si dezamagitor. In 1986, dupa celebrarea a 10 ani, formatia se destrama.
In 1993 albumul Gold are vanzari record. Dupa destramare, diferiti membri ai grupului fac turnee, fiecare folosind sigla Boney M. Drepturile asupra folosirii numelui formatiei sunt controversate, fiind chiar procese intre fosti membri ai trupei si producator, Frank Farian.
In ianuarie 2009 Frank Farian a lansat un nou cantec denumit „Felicidad America (Obama Obama)" sub numele Boney M feat. Sherita O.& Yulee B. avand 2 noi vocalisti. Acest cantec este o prelucare a clasicului Boney M din anii '80 cu noi vocalisti si versuri rescrise acum referindu-se la noul presedinte al americii Barack Obama.
In decembrie 2010 Bobby Farrell a decedat.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.