Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Slabeste cu apa calda cu lamaie
1.299 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Secrete, pentru silueta
1.320 vizite - 0 comentarii
adaugat de hanul
 
  Cum sa te feresti de raceala!
230 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  10 alimente
1.265 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Alimente care ard grasimile.
1.385 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  7 alimente care previn mahmureala
1.114 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  De ce e bine sa mananci naut
866 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa tinem post intr-un mod sanatos
1.066 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cele mai bune alimente antiinflamatorii
65 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Alimente nutritive
1.307 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Alimente care ne ajuta la slabit

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 07.01.2015  Adauga la favorite 1.084 vizualizari

Nota film: 2 / 5 (1 vot )
   
 
Cheryl Forberg, consultant in nutritie, afirma ca, de fapt, alimentele care ne ajuta sa slabim ne si mentin mai tineri.
Hipocrate afirma inca din Antichitate ca alimentele sa fie medicamentele tale. Iata care ar trebui sa fie acestea.

1. Grasimi bune, omega-3, zilnic. In cantitatea corecta, omega-3 reduc colesterolul, ajuta celulele sa functioneze corect, reduc tensiunea arteriala (ceea ce inseamna risc redus de cancer, infarct sau atac cerebral). Semintele de in, alunele si legumele cu frunze contin omega-3, insa cea mai buna sursa o reprezinta fructele de mare. Conform unui studiu publicat in Journal of Nutrition, DHA, o varianta de omega-3 din pestele gras care traieste in ape oceanice reci, ajuta creierul sa imbatraneasca sanatos.

Portia ideala: 90 de grame de somon, hering sau orice alt peste gras pe saptamana si o portie de seminte de in, alune, ulei de soia, spanac sau kale.

2. Antioxidantii: ne protejeaza celulele de radicalii liberi. Unii sunt solubili (de exemplu vitamin C), ceea ce inseamna ca raman in corp de la 4 pana la sase ore. Fructele si legumele colorate sunt bogate in antioxidanti.

Portia ideala: un fruct sau o legume la fiecare masa sau gustare – si tinteste de la trei pana la cinci culori pe zi.

3. Fibre, fibre, fibre: ne protejeaza impotriva cancerului, mentine constant nivelul zaharului in sange si inima sanatoasa. De fapt, studiile publicate in American Journal of Clinical Nutrition, arata ca doar 10 grame de fibre adaugate la doza zilnica reduc riscul bolilor de inima cu 17%. Recomandarea zilnica este de 25-35 de grame / zi. Americanii, de exemplu, nu consuma nici macar jumatate.

Portia ideala: mananca linte (8 grame de proteine la o jumatate de cana), naut (6 grame la jumatate de cana), orz (16 grame pe o jumatate de cana), mere (4 grame pe fructul mediu), zmeura (8 grame pe cana).

4. Opreste-te cand esti plin! Japonezii din Okinawa care au atins suta de ani practica acest ritual combinat cu dieta saraca in calorii, pe care cercetatorii o considera o posibila cheie a longevitatii. Mancatul lent iti poate permite sa controlezi cate caloriile. Studiile arata cum femeile care mananca mai lent se satura mai rapid:) si ingurgiteaza mai putine calorii decat cele care mananca repede.

Cum sa indeplinesti cerinta: cheia e sa te opresti cand esti satul nu ghiftuit, spune Forberg. Adica fara nasturi sau fermoare desfacute.

5. Grasimi bune, adica acizii grasi monosaturati.

Scad colesterolul rau, cresc colesterolul bun (cel care ne protejeaza inima) si diminueaza riscul aterosclerozei. In plus, studiile sugereaza ca prin consumul lor ridicat creste speranta de viata. Ideal, ar trebui ca 25% din caloriile noastre zilnice sa vina din grasimi bune (sau 44 de grame lao dieta de 1600 de calorii).

Sugestie: grasimi bune se gasesc in o jumatate de cana de fistic (7 g), un sfert de cana de alune (11 g), o lingura de ulei de masline (10 g), un sfert de cana de avocado (3,5 g)

6. Nu neglija proteinele!

Proteinele sustin refacerea celulara. Vitalitatea si sanatatea noastra depind de cantitatea de protein pe care o consumam. 30% din caloriile zilnice trebuie sa vina din proteine (sau 120 de grame de protein la o dieta de 1600 de calorii).

Sugestie: carnea alba de pui, carnea de porc ori curcan (21 de grame de proteine la portia de 90 de grame), lapte degresat (8 grame pe ceasca), albusul de ou (7 grame / doua albusuri), fasole (8 grame pe jumatate de cana)

7. Beti multa apa!

Las lista deschisa in speranta ca veti adauga ceva astfel incat surpriza lui Tolstoi sa fie una cat mai placuta.

Sursa: ElaCraciun.ro


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.