Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  O lume de arta: Muzeul Metropolitan de Arta
79 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Alex Webb - Un fotograf celebru
748 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Muzeul Metropolitan de Arta din New York
390 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Muzeul Pergamon
706 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Muzeul Prado
1.507 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Yousuf Karsh
577 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Castelul Sforzesco, Milano a III-a
1.654 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Metropolitan Museum of Art
155 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Alfredo Rodriguez – un pictor al istoriei
1.420 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Secretele desenelor lui Botticelli
161 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Arta
 

 

Muzeul de Arta Frederic Storck si Cecilia Cutescu-Storck

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 05.01.2015  Adauga la favorite 1.371 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Muzeul de Arta Frederic Storck si Cecilia Cutescu-Storck a fost deschis 1951 in casa familiei de sculptori si pictori Stork, care in acel an adapostea atelierele de lucru ale sotilor Frederic Storck si Cecilia Cutescu-Storck. Cladirea care adaposteste muzeul, de pe Str. Vasile Alecsandri, nr. 16, Bucuresti[1], a fost construita intre anii 1911-1913 de catre arhitectul Alexandru Clavel, care s-a inspirat din arhitectura de factura germanica. Frederic Storck a conceput si a amplasat personal elementele decorative de pe fatada casei. Pe fatada dinspre strada a aplicat doua basoreliefuri de inspiratie romanica. Sub cornisa, deasupra terasei mici, o friza contine profilul lui Frederic, plasat central, flancat de lei inaripati si personaje feminine inlantuite. In anul 1948, colectia a fost declarata de utilitate publica, iar din anul 1951 spatiul de lucru al celor doi artisti a fost deschis permanent pentru vizitatori ca Muzeu de Arta, familia pastrand pentru folosinta proprie spatiul de locuit.
Operele de arta care sunt in patrimoniul muzeului au fost, in cea mai mare parte, donate de Cecilia Cutescu Storck si de fiicele sale, Gabriela Storck si Cecilia (Lita) Storck Botez.


Fostul atelier al Ceciliei. Pe peretele din fundal fresca “Dragostea pamanteasca si Dragoste spirituala". Cele doua panori sunt despartite de reproducerea fidela a usii de intrare in Biserica Coltea, realizata de Frederic Storck
Dintre lucrarile realizate de Cecilia Cutescu-Storck, pe langa o serie de picturi de sevalet, in muzeu se poate admira si pictura murala “Dragostea pamanteasca si Dragoste spirituala" (1912-1915).
In patrimoniul muzeului se afla lucrari de sculptura si desene ale celor trei sculptori Storck, (Karl Storck, Carol Storck si Frederic Storck), lucrari de pictura, grafica si desene ale Ceciliei Cutescu Storck, colectia de numismatica ce i-a apartinut lui Fredederic Storck si piese reprezentative din plachetele si medaliile create de acesta, dar si colectii de sculptura religioasa, de arta populara si opere de arta ale unor artisti contemporani, cum ar fi pictura semnata de Romeo Kunzer Storck, Ella Storck (fiica sculptorului Carol Storck), un numar important de acuarele ale lui Carol Popp de Szathmary si lucrari ale fiului acestuia, pictorul Alexandru Satmari.


Fragmente din frontonul central al Palatului Universitatii din Bucuresti
Karl Storck impreuna cu asistentul sau, Waibel, si un elev de-al sau, Paul Focseneanu, sculptase si frontonul central pentru Palatul Universitatii din Bucuresti, intocmit in stil clasic si cioplit din piatra de Rusciuc. Relieful, distrus la numai 80 de ani de la constructia sa, in timpul bombardamentelor aeriene americane din 4 aprilie 1944, o prezenta pe Minerva incununand artele si stiintele. In scena centrala, Minerva intindea o cununa de lauri unei figuri alegorice cu o lira in mana, alegoria poeziei. La dreapta si la stanga zeitei apareau stiintele si artele, drapate sau nude. Frontonul nu a mai fost refacut, fragmente recuperate dintre ruine se pastreaza la Muzeul de Arta Frederic Storck si Cecilia Cutescu-Storck.[4]
Pe gazonul de langa casa sunt asezate doua „Masti Hilare“, lucrari ce au fost create in 1852 de Karl Storck pentru fatada Teatrului National Bucuresti, distrus in cel de-al Doilea Razboi Mondial.[5][6]
Tot in acest muzeu este expusa Colectia Muzeala a Episcopiei Armeano - Gregoriene.[7]
Intre timp, Muzeul Storck a fost retrocedat fostilor proprietari, in conditii dubioase, afirma surse din primarie, pana in 2003 nefiind clarificat inca statutul valoroasei colectii de arta Storck.[8].
Cladirea ce adaposteste Muzeul Frederick si Cecilia Cutescu Storck, construita in stil anglo-flamand, cu barne aparente, cu zidurile colorate in rosu pompeian, care imbina elementele arhitectonice, materialele folosite si decoratiunile exterioare si interioare, intr-un ansamblu arhitectural deosebit, a fost declarata monument istoric, fiind inscrisa in Lista monumentelor istorice 2004, Municipiul Bucuresti, cu cod LMI B-II-m-B-17947


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.