Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Lumi extraterestre.Cautarea Pamantului
101 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  In adancul Pamantului
195 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria braconajului din Africa – Povestea unui genocid
789 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Locurile de putere si arhitectura initiatica
163 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  LIFE BEYOND II: Muzeul vietii extraterestre
266 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Miscarea adevarata a Pamantului prin galaxie
69 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Miscarea reala a Pamantului prin galaxie,
166 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Povestea lui George Muller, ocrotitorul orfanilor
1.066 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Miscarea reala a Pamantului prin galaxie,
117 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Servitorii: Povestea adevarata a vietii de sub scari.
343 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Povestea Pamantului si a vietii

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 19.12.2014  Adauga la favorite 823 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Pamantul ar putea parea solid sub picioarele noastre, dar in urma cu cinci miliarde ani nu a existat nici un semn de pe planeta numim acasa. In schimb nu a fost doar o noua stea si un nor de praf in sistemul nostru solar. Peste milioane de ani, o serie de modificari violente au dus la formarea de lumea noastra si, in cele din urma, crearea de viata.

Vedem cum apa a ajuns pentru prima data pe Pamant, descoperim oxigenul ,ce rol vital jucat pentru formele de viata care au inceput sa evolueze, si aflam cum mamifere terestre au evoluat in dinozauri si alte animale gigant, inainte de a disparea

Potrivit unui nou studiu publicat in revista Science, in urma cu 4,5 miliarde de ani, Terra, aflata atunci in prima sa faza geologica, Hadeen, era locul unor evenimente devastatoare. Ceea ce nu impiedicat insa natura sa formeze mici oaze propice vietii, intre fiecare dintre acele episoade destructive.

Hadeen este o perioada putin cunoscuta de oamenii de stiinta, desi ea constituie peste 10% din istoria planetei noastre. Se stie ca durat 500 de milioane de ani, timp in care asteroizii si cometele au "bombardat" Pamantul, remodelandu-i suprafata.

"Cu toti acesti asteroizi si comete care zburau in jurul Terrei si care intrau in coliziune cu ea, conditiile erau infernale", explica Simone Marchi, unul dintre autorii studiului, specialist in plenete la Southwest Research Institute de Boulder, Colorado.

In opinia omului de stiinta, in 500 de milioane de ani s-au produs intre 20 de 30 de coliziuni extrem de puternice. Ramane insa necunoscut efectul acestor ciocniri si cronologia lor.

Potrivit calculelor efectuate, cercetatorii care au contribuit la elaborarea studiului sustin ca au descoperit ca "pe durata Hadeen, suprafata Terrei a fost substantial afectata de trei mari coliziuni", care au bulversat totul.

In pofida acestor conditii dificile, numai unele organisme au reusit sa reziste la temperaturile extrem de ridicate dezvoltate in cateva minue.

Imagini ultima ora arata, de asemenea, modul in care oamenii au inceput sa mearga pe doua picioare si se priveste in viitor pentru a vedea ce poate fi in in urmatorii cinci miliarde de ani.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.