Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Testimony (UK 1987) Ben Kingsley / Drama 150 minute
660 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  Secretul din Sahara (Italia 1988) Aventuri / part 4/4
7.683 vizite - 0 comentarii
adaugat de turcu
 
  Secretul din Sahara (Italia 1988) Aventuri / part 1/4
3.094 vizite - 0 comentarii
adaugat de turcu
 
  Secretul din Sahara (Italia 1988) Aventuri / part 2/4
2.291 vizite - 0 comentarii
adaugat de turcu
 
  Secretul din Sahara (Italia 1988) Aventuri / part 3/4
2.035 vizite - 0 comentarii
adaugat de turcu
 
  Insula lui Pascali (UK 1988) cu Ben Kingsley / Part 1/2
1.858 vizite - 0 comentarii
adaugat de gusa
 
  Tesatorul din Raveloe (UK 1985) Ben Kingsley / 90 min
548 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  A cincea maimuta (SUA 1990) Ben Kingsley / 101 min
567 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  Trenul lui Lenin (1988) cu Ben Kingsley / Partea 2/2
2.724 vizite - 0 comentarii
adaugat de vasile
 
  Dostoievski - Crima si Pedeapsa (UK 2002 ) Partea 1/2
1.915 vizite - 0 comentarii
adaugat de sirena
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Crima si Pedeapsa (UK 2002) cu Ben Kingsley / Part 1/2

 
 
 
 
 
Adaugat de sirena 12.12.2014  Adauga la favorite 1.656 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 6.5
   
 
Crime and Punishment (1998)

Nota IMDB: 6.5
Cu:Vanessa Redgrave
Gen film:Drama


Crima si pedeapsa este un roman scris de autorul rus Fiodor Dostoevski, fiind publicat pentru prima data in ziarul intitulat „Mesagerul rus", aparand in 12 numere lunare ca mai tarziu sa fie publicat ca roman, fiind considerat una dintre cele mai cunoscute opere literare a tuturor timpurilor, cu influente asupra romancierilor ce i-au urmat.


Romanul prezinta in prim plan drama lui Raskolnikov, un student care pune la cale uciderea si jefuirea unei batrane camatare, pentru a-si rezolva problemele financiare, dar si din dorinta de a-si demonstra lui insusi ca este indreptatit sa o faca.
Etaland unele simptome de grandomanie, Raskolnikov se considera o persoana inzestrata cu calitati deosebite, asemenea lui Napoleon.


Ca om exatraordinar, isi simte justificata decizia de a ucide, incat nu se mai include in barierele morale ale oamenilor de rand.

Cu toate acestea insa, imediat dupa savarsirea crimei, protagonistul se imbolnaveste si are remuscari cu privire la actiunile lui. Romanul portretizeaza realizarea treptata a infractiunii lui Raskolnikov si dorinta lui crescanda de a se confesa.

Mai mult, tanarul incerca sa isi protejeze sora, pe Dunia, de admiratorii acesteia, dar si dragostea lui neasteptata pentru o tanara prostituata, Sonia Marmeladova, in dorinta crescanda de a scapa de remuscari si a se mantui prin ispasire.


Romanul rus ilustreaza tema obtinerii salvarii prin suferinta , o trasatura des intalnita in opera lui Dostoevski, in religia crestina considerandu-se ca suferinta are efect purificator asupra spiritului uman, acordandu-i sansa mantuirii.
Unul din personajele care intruchipeaza aceasta tema este Sonia, care, ajutata de credinta, gaseste energia necesara pentru a-l calauzi si a-l sustine pe Raskolnikov, in ciuda propriei suferinte. Cu toate ca pare neinduratoare, demonstreaza o structura de caracter optimista in sfera moralitatii crestine.


Autorul rus sustine ideea ca mantuirea este o optiune posibila pentru toti oamenii, chiar si pentru cei cu pacate grave. Devenit constient de acest fapt, Raskolnikov isi marturiseste fapta si asteapta ispasirea. Sonia, cu sprijinul dragostei ce-i poarta lui Raskolnikov, intruchipeaza trasatura ideala a iertarii crestine, acordandu-i acestuia din urma sansa de a-si ispasi crima si de a accepta pedeapsa.


O alta tema este cea intalnita si in existentialismul crestin prin care se definesc barierele morale ale faptelor omului, intr-o lume stapanita de Dumnezeu.
Raskolnikov examineaza barierele impuse si decide ca un act imoral este justificat atunci cand acesta conduce la un lucru extraordinar, la o amprenta a utilitarismului.

Acesta este motivul schitat in prima parte a romanului, dar mai tarziu, cand protagonistul se confeseaza Soniei si incearca sa ii explice bazele actului pentru care acum se dispretuieste, dezvaluie ideea dorintei de a-si dovedi independenta fata de orice norma morala, comitand o crima si asigurandu-se ca moralul sau nu va fi macinat de aceasta. Daca aceasta idee s-ar fi dovedit viabila, Raskolnikov s-ar fi putut imagina ca fiind unul din putinii oameni nascuti pentru a conduce, pentru a deveni lideri, aflandu-se mult deasupra oamenilor de rand, care nu aveau curajul sa se afirme.


Acest gand este orientat discret spre “supra-omul" lui Nietzsche, fiind prefigurat si de discursul lui Vautrin catre Rastignac in “Le Perre Goriot" a lui Balzac, unde Vautrin face clara ideea ca cineva precum Napoleon are dreptul sa nu tina seama de legile morale, iar omul care se considera puternic trebuie sa o faca fara sa clipeasca. Cu toate acestea, Dostoevski este impotriva unei asemenea gandiri, exprimandu-si ideile contrare prin supunerea protagonistului sau la grele framantari de constiinta in urma crimei

Distributie:
Ron Perlman Dusharo
Vanessa Redgrave Mama lui Rodion
John Hurt Porfiry
Crispin Glover Rodion Raskolnikov
Margot Kidder Mrs. Katerina Marmelodov
Sophie Ward Dunia, Rodion's sister
John Neville Marmeladov, Sonia's alcoholic father
Theodore Bikel Captain Koch
Richard Lynch Luzhin, Dunia's suitor
Patricia Hayes Alyona Ivanovna, old pawnbroker
Matt Servitto Razumikhin, Rodion's friend
Clive Revill Zamyotov
Avital Dicker Sonia Marmeladov, prostitute


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.