Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Johnny Cash - Concertul din Inchisoarea Folsom / 1968
1.147 vizite - 0 comentarii
adaugat de matusa
 
  Johnny Depp - Documentar despre o vedeta
1.368 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  In memoriam Johnny Hallyday,
1.265 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mari actori - Johnny Depp Biografie
1.511 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
  Johnny Depp
1.165 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Johnny Hallyday
1.348 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Jimi Hendrix - Cel mai mare chitarist din istorie
1.313 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Johnny Depp - Minibiografie
1.087 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Povestea lui Rory Gallagher - Ghost Blues
1.460 vizite - 0 comentarii
adaugat de coco
 
  Johnny Depp - O biografie ciudata
300 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Vedete
 

 

Johnny Cash

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 09.12.2014  Adauga la favorite 1.143 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
La origini, Johnny Cash provenea dintr-o familie regala scotiana, descoperind acest lucru destul de tarziu. In tinerete isi banuia originile irlandeze, cunoscand a fi doar partial american nativ. Cash a admirat intotdeauna americanii nativi, exprimand acest sentiment chiar si in cantecele sale. Johnny Cash, nascut sub numele J.R. Cash in Kingsland, Arkansas, fiul lui Ray si Carrie Cash a fost crescut in Dyess, Arkansas, si s-a numarat printre cei 7 copii ai familiei Cash. Fratele sau Tommy Cash, a devenit de asemenea un cantaret country de succes. Incepand de la varsta de 5 ani, J.R. a lucrat pe plantatiile de bumbac, cantand impreuna cu familia sa in timp ce munceau. Ferma familiei a fost inundata cel putin o data, ceea ce l-a inspirat mai tarziu pe Cash sa compuna piesa “Five Feet High and Rising". Lupta economica si personala din familia lui Cash din perioada Marii Recesiuni, l-au inspirat de asemenea in multe piese, in special compunea versuri despre oamenii ce faceau fata unor dificultati similare.

Copilaria i-a fost umbrita de un teribil accident al fratelui sau mai mare cu 2 ani, Jack. In 1944, Jack a fost impins intr-un fierastrau circular unde lucra, fiind taiat aproape in doua. A murit dupa o saptamana de chinuri. Cash a simtit mereu o vinovatie a evenimentului respectiv, si deseori visa ca o sa-l intalneasca pe fratele sau in Rai, iar in vise ii aparea mereu cu 2 ani mai mare, indiferent de varsta lui Johnny Cash. Amintirile timpurii ale lui Cash sunt dominate de muzica gospel si de ceea ce se difuza la radio in acele vremuri. Invatat de mama sa si un prieten, Johnny, a inceput sa cante la chitara si sa compuna cantece de cand era mic copil. In liceu el a cantat la un post de radio local, iar cateva decenii mai tarziu a lansat un album cu piese gospel traditionale, intitulat “My Mother's Hymn Book". A fost de asemenea puternic influentat de muzica irlandeza traditionala, muzica auzita saptamanal la programul radio Jack Benny si interpretata de Dennis Day.





Johnny Cash si sotia sa June Carter Cash
Cash povestea mai tarziu ca numele lui mic era format doar din initialele “J.R.", deoarece parintii lui nu au cazut de acord asupra unor nume, ci doar asupra initialelor. Datorita inrolarii in Aviatia Americana, numele lui a fost schimbat in John R. Cash. In 1955, cand a semnat contractul cu Casa de discuri Sun, numele de scena avea sa devina Johnny Cash.

Cash s-a inrolat in Aviatia Statelor Unite (United States Air Force). Dupa antrenamentul de baza de la Baza Aeriana Lackland si antrenamentul tehnic de la Baza Aeriana Brooks, ambele in San Antonio, Texas, Cash a fost repartizat la unitatea U.S. Air Force Security Service, ca si decodor al codului morse asupra transmisiilor armatei ruse in Landsberg, Germania. Pe 3 iulie 1954, a fost eliberat onorabil ca sergent. Apoi s-a reintors in Texas.

In timp ce era in antrenament la Air Force, pe 18 iulie 1951, Cash a intalnit-o pe Vivian Liberto in varsta de 17 ani, la un patinoar cu patine pe rotile din San Antonio, Texas. S-au intalnit timp de 3 saptamani, insa Cash a fost trimis sa isi desfasoare activitatea militara in Germania. Timp de 3 ani, cei doi indragostiti si-au scris peste 10.000 de pagini de scrisori de dragoste. O luna dupa eliberarea sa, pe 7 August 1954, s-au casatorit la biserica catolica St. Anne din San Antonio. Au avut impreuna patru fiice: Rosanne, Kathy, Cindy, si Tara. Dependenta lui Johnny Cash de droguri si alcool, turneele constante, precum si numeroasele aventuri cu alte femei (inclusiv cu viitoarea sotie, June Carter) au determinat-o pe Vivian sa-i inainteze divort in 1966.

In 1968, dupa 12 ani de la prima lor intalnire in backstage la Grand Ole Opry, Cash i-a propus lui June Carter in timpul unei performante live din Ontario sa se casatoreasca. Pe 1 martie 1968, cei doi s-au casatorit in Franklin, Kentucky. Johnny Cash i-a propus de multe ori casatoria cu el, dar aceasta l-a refuzat de fiecare data. Cei doi au avut doar un copil, John Carter Cash, nascut pe 3 martie 1970. Au continuat sa concerteze impreuna, timp de 35 ani, pana in 2003, cand June Carter a murit. Johnnny Cash a murit si el 4 luni mai tarziu. June a fost co-autoarea marelui hit “Ring of Fire", iar impreuna au castigat 2 premii Grammy pentru duet.

Cariera muzicala[modificare | modificare sursa]

In 1954, cuplul Johnny si Vivian s-a mutat in Memphis, Tennessee, unde Cash a vandut aparate electrocasnice, in timp ce studia sa devina crainic de radio. Noaptea canta impreuna cu chitaristul Luther Perkins si basistul Marshall Grant. Perkins, Grant si Cash erau cunoscuti sub numele de The Tennessee Three. Cash si-a facut curaj si a vizitat studioul de inregistrare Sun, sperand sa obtina un contract de inregistrare. Dupa auditia data pentru Sam Phillips, cantand in majoritate piese gospel, Phillips i-a spus: “du-te acasa si pacatuieste, apoi intoarce-te cu o piesa pe care sa o pot vinde". Intr-un sfarsit, Cash a reusit sa il impresioneze pe Phillips, interpretand cateva piese din freneticul sau stil de viata timpuriu. Primele sale inregistrari la Sun au fost “Hey Porter" si “Cry Cry Cry", ce au fost lansate in 1955 si care au avut un succes rezonabil la parada hit-urilor country. La indemnul lui Sam Phillips, numele de scena The Tennessee Three urma sa se transforme in The Tennessee Two adica Luther Perkins si Marshall Grant si Johnny Cash ca nume separat.

Urmatorul disc Cash, “Folsom Prison Blues", a ajuns pe locul 5 in topul country, si piesa “I Walk the Line" a devenit numarul 1 in topurile country si a intrat apoi in topurile pop 20. A urmat “Home of the Blues", inregistrata in iulie 1957. In acelasi an, Cash a devenit artistul Sun care a lansat primul album long playing (LP). Cu toate ca a fost cel mai bine vandut si cel mai prolific artist de la Sun din aceasta perioada, Cash s-a simtit constrans de contractul sau cu o casa de inregistrare mica. Elvis Presley parasise deja Casa de discuri Sun, iar Phillips isi concentra atentia si puterea de promovare asupra lui Jerry Lee Lewis. Anul urmator, Cash a parasit Sun pentru a semna o oferta cu Casa de discuri Columbia, unde single-ul sau “Don’t Take Your Guns to Town" a devenit unul din cele mai mari hit-uri ale sale


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.