Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Sfantul Augustin
1.929 vizite - 0 comentarii
adaugat de sirena
 
  George Orwell - O viata in imagini (Documentar BBC)
1.540 vizite - 0 comentarii
adaugat de zaharia
 
  Sfantul Augustin - Iluminarea si teoria ideilor divine
1.763 vizite - 0 comentarii
adaugat de zaharia
 
  Nicolae Steinhardt - Infernul unui om fericit
1.938 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Rugaciunea Tatal nostru
1.625 vizite - 0 comentarii
adaugat de sirena
 
  Memorialul durerii - Ion Coman
1.152 vizite - 0 comentarii
adaugat de zaharia
 
  Zodiacul arboricol!
1.507 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Horia-Roman Patapievici - Interviu cu Liviu Ciulei / 5
888 vizite - 0 comentarii
adaugat de info
 
  Albert Camus - Filozoful existentialist
1.583 vizite - 0 comentarii
adaugat de zaharia
 
  Memorialul Durerii - Studentii
1.332 vizite - 0 comentarii
adaugat de zaharia
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Educatie
 

 

Fericitul Vladimir Ghika

 
 
 
 
 
Adaugat de Alexandra 06.12.2014  Adauga la favorite 1.947 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Fericitul Vladimir Ghica
Vladimir Ghika s-a nascut in ziua de Craciun a anului 1873 la Constantinopol in familia de principi care a dat Moldovei si Valahiei zece domnitori. Dupa ce a studiat literatura si drept, medicina si istorie, ajunge la Roma unde studiaza filosofie si teologie cu dominicanii Sfantului Toma. In 1902 intra oficial in Biserica Catolica si va lucra toata viata in favoarea unitatii Bisericii.
In tinerete il insoteste in misiunile diplomatice pe fratele sau Dimitrie dar este mereu gata sa puna in practica idealuri caritative fara precedent in Romania. Le-a adus la Bucuresti pe surorile Sfantului Vicentiu de Paul si cu ele a pus bazele primului dispensar gratuit pentru saraci. A creat un serviciu de ambulante pentru victimele rascoalei din 1907 si a ingrijit soldatii bolnavi in timpul razboiului din Balcani, ca si in primul razboi mondial.
In 1923 este hirotonit preot la Paris, unde si lucreaza pentru strainii si emarginatii din Villejuif. Tot in favoarea lor a intemeiat si Comunitatea Sfantului Ioan la Auberive. Este numit de catre Sfantul Parinte Protonotar Apostolic si membru al comisiilor de pregatire a Congreselor Euharistice. In aceasta calitate a putut duce pe toate meridianele Pamantului marturia credintei si a iubiri sale.
Incepand cu 1939 il regasim in Romania unde ramane chiar si dupa 1947, cand stia ca se apropie vremuri de suferinta pentru compatriotii sai. Pentru ca a sustinut comuniunea cu Roma a Bisericii Catolice in Romania a fost arestat in 1952 si condamnat un an mai tarziu. Dupa un an in care a mangaiat pe cei din inchisoare, pe data de 16 mai 1954, ca si Isus pe Cruce, isi incredinteaza sufletul in mainile Tatalui Cresc.
Procesul informativ in vederea beatificarii si canonizarii a inceput in 2002. Dosarul complet a fost inaintat la Congregatia pentru Cauzele Sfintilor pe 2 februarie 2012. Pe baza acestuia, dupa ce a avut parerea unanima a teologilor si a Cardinalilor, Sfantul Parinte Papa Francisc a recunoscut martiriul lui Vladimir Ghika pe 27 martie 2013, facand posibila beatificarea pe 31 august 2013.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.