Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Amintiri despre Elvis Presley - Documentar
1.656 vizite - 0 comentarii
adaugat de Alexandra
 
  Viata secreta a lui Elvis Presley - Documentar BBC
4.152 vizite - 0 comentarii
adaugat de Alexandra
 
  Elvis Presley - That's All Right / 1972 live
1.065 vizite - 0 comentarii
adaugat de mihai
 
  Elvis Presley Interview, 1958
1.299 vizite - 0 comentarii
adaugat de Alexandra
 
  Elvis Presley - Ultimele 24 de ore / Documentar 54 min
3.102 vizite - 0 comentarii
adaugat de oana
 
  Viata secreta a lui Elvis Presley - Documentar
1.951 vizite - 0 comentarii
adaugat de Alexandra
 
  Paul Simon and John Lennon- prezinta premiile GRAMMY
1.356 vizite - 0 comentarii
adaugat de bunele
 
  In memoriam Johnny Hallyday,
1.248 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ultimele 48 de ore ale lui Kurt Cobain (Nirvana)
1.236 vizite - 0 comentarii
adaugat de corina
 
  Mari actori - Val Kilmer
1.458 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Vedete
 

 

Elvis Presley - Ultimele 24 de ore

 
 
 
 
 
Adaugat de mihai 02.12.2014  Adauga la favorite 1.536 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Pe 17 august 1977, Elvis Presley, adorat de milioane de fani din toata lumea, a murit singur si aproape falit.

Reuniti pentru prima data in acest documentar, cei mai apropiati si indelungati prieteni ai sai si rudele sale, cunoscuti sub numele de "mafia din Memphis", dezvaluie un portret intim si respectuos al Regelui.

Acestia sunt oamenii care se aflau la Graceland in acea zi fatidica si care pot vorbi acum despre ultimele clipe ale lui Elvis si despre felul cum o increngatura de imprejurari (drogurile, femeile, disolutia financiara a unui imperiu si rolul esential al colonelului Tom Parker) a condus la un sfarsit trist si singuratic pentru unul dintre cei mai mari artisti ai lumii si cel mai iubit Superstar.


Perioada 1973-1976

Dupa divortul de Priscilla din 1973, starea de sanatate a lui Presley s-a inrautatit. Acesta lua droguri prescrise, ce-i afecta serios sanatatea, starea de spirit si performantele live.

Dieta urmata i-a fost mereu nesanatoasa, iar de acum incepea sa aibe probleme cu greutatea. A luat de doua ori o supradoza de barbiturice, petrecand 3 zile in coma in apartamanetul sau din hotelul unde locuia.

Conform doctorului George C. Nichopolus, doctorul principal al lui Presley, interpretul a fost “aproape de moarte" in noimebrie 1973, din cauza efectelor secundare a dependentei sale de demerol. Nichopolus afirma ca internarea ulterioara in spital “a fost nebuneasca", datorita atentii exagerate acordate lui Presley si masurilor necesare pentru a proteja detaliile sale medicale, unii chimistii au profitat de starea de sanatate a lui Presley, vanzand mostre din sangele si urina acestuia.



In cartea “Elvis: Ultimii ani", de Jerry Hopkins, acesta scrie: “Sanatatea lui Elvis s-a inrautatit pe masura cresterii in greutate“. La concertul sustinut pe 27 septembrie 1974, la Universitatea din Maryland, membrii propriei trupe “au intampinat dificultatii in a-l recunoaste….’

S-a urcat pe scena si s-a sprijinit de microfon pentru primele 30 de minute, precum un stalp. Toata lumea a fost speriata’. Chitaristul John Wilkinson isi aminteste: ‘Totul a fost instinct. Se balbaia… Era evident ca era drogat si ca ceva era in neregula cu organismul sau. A fost atat de ingrozitor, incat cuvintele erau abia inteligibile… Am fost socati cu totii".


In ciuda acestui fapt, versiunea “rasunatoare" live a albumului “How great Thou Art" a castigat in 1974 un premiu Grammy. Prelsey a castigat 3 Grammy pentru inregistrarile sale gospel: “How Great Thou Art" – albumul dar si piesa cu alelasi titlu, precum si pentru albumul din 1972, “He Touched Me".

A fost nominalizat de 14 ori de-a lungul carierei sale, si cu toate acestea s-a afirmat ca Elvis nu a fost niciodata apreciat la justa lui valoare de catre cei ce ofereau premiile Gramy.

In aprilie 1974, au inceput sa circule zvonuri precum ca Elvis s-a decis sa cante in afara Statelor Unite, dupa ani si ani de oferte.

O licitatie de 1 milion de dolari a venit din partea unei surse din Australia, ca Elvis sa plece in turneu acolo, dar colonelul Parker a fost foarte refractar la a accepta sume atat de mari de bani. Aceasta a facut ca apropiatii lui Presley sa speculeze trecutul lui Parker, si motivul pentru care acesta nu a vrut sa aplice pentru un pasaport in a putea calatorii.

Au lasat deoparte orice propuneri ca Presley sa plece peste ocean, motivand prin neicrederea in forta securitatii altor tari, precum si lipsa unor scene potrivite pentru star ca Elvis. Se pare ca Elvis a acceptat genul acesta de scuze la momentul respectiv.

Presley a continuat sa cante in Statele Unite; un turneu din 1975 s-a finalizat cu un concert in Pontiac, Michigan, la care au fost prezenti peste 62 000 de fani.

Comentariile la adresa starului ca nu ar avea nici o motivatie sa slabeasca, ca devenise constient de valoarea sa, titluri precum “Elvis se lupta cu varsta mijlocie" si “Timpul l-a obosit pe masina Elvis", nu erau niste afirmatii neobisnuite.

Conform spuselor scriitoarei Marjorie Garber, cand Presley a avut ultima sa aparitie in Las Vegas, arata “greoi, cu machiaj insuficient, cu o manta si o curea elaborate, pline de bijuterii, fredonand piese pop in microfon.

Devenise Liberace. Pana si fanii lui erau femei de varsta mijlocie si bunice cu parul vopsit albastru. Ziua Mamei a devenit o zi speciala pentru fanii lui Elvis".


Pe data de 13 iulie 1976, tatal lui Presley a concediat “Memphis Mafia", garzile de corp Red West, Sonny West si David Hebler. Toti trei au fost luati prin suprindere in special cei doi din Red West, care au fost impreuna cu Elvis inca de la inceputul carierei acestuia. Presley fusese in Palm Spring cand s-au intamplat toate acestea, si unii sugereaza ca interpretul a fos prea las sa fie el cel ce le spuna in fata.

Vernon Presley s-a motivat prin nevoia de a “reduce cheltuielile", cand i-a concediat pe cei trei, dar David Stanley a sustinut ca au fost concediati pentru ca au devenit prea deshisi referitor la Presley si dependenta sa de droguri.

Un “asociat de incredere" al lui Presley, John O’Grady, a marturisit in colaborare cu Parker si Vernon Presley, ca garzile de corp „erau prea dure cu fanii … ducand la multe procese inutile", declara Jerry Hopkins. Cei doi West si Hebler vor scrie mai tarziu o marturisire referitoare la Presley, referitoare la droguri, in cartea: “Elvis: What Happened?“, publicata pe 1 august 1977.

Ultima performanta a lui Elvis a avut loc in Indianapolis la Market Square Arena, pe data de 26 iunie 1977. Conform spuselor celor din anturajul sau, care l-au acompaniat in turneu, a fost cel mai bun spectacol pe care l-a oferit in ultima vreme, ce continea acorduri muzicale.


Un alt turneu a fost programat sa inceapa pe data de 17 August 1977, dar cu o zi inainte, in Graceland, logodnica sa Ginger Alden l-a gasit pe jos in baie. Conform investigatiei medicale, Elvis “s-a impiedicat sau tarat cativa metrii inainte de a muri", se pare ca folosea toaleta in momentul respectiv.

Moartea sa oficiala a fost pronuntata la ora 15:30 la spitalul Baptist Memorial.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.