Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Jack Spintecatorul / Documentar subtitrat RO
1.435 vizite - 0 comentarii
adaugat de sarba
 
  Megalitii din Carnac - O enigma
1.084 vizite - 0 comentarii
adaugat de zorba
 
  Insula Sfantului Brendan
1.039 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tancurile Rusesti Topite de Laserul Romanesc in 1968
762 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  Pe urmele orasului pierdut Helike
980 vizite - 0 comentarii
adaugat de zorba
 
  Atena. Adevarul despre democratie
911 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  America inainte de Columb / Documentar subtitrat RO
3.591 vizite - 1 comentarii
adaugat de gusa
 
  Legenda lui Mos Nicolae
1.821 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria Regelui David / Subtitrat
1.092 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Sfantul Valentin
1.111 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Istorie
 

 

Jack Spintecatorul - Legenda care infioara /Subtitrat RO

 
 
 
 
 
Adaugat de MARCU 01.12.2014  Adauga la favorite 1.186 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Jack Spintecatorul - legenda care infioara

De departe cel mai celebru criminal in serie, Jack Spintecatorul este pseudonimul dat unui criminal anonim care a actionat in zona Whitechapel din Londra, intre sfarsitul lunii august si inceputul lunii noiembrie 1888. Identitatea sa nu a fost inca descoperita, insa asasinatele sale au ajuns in manualele de criminalistica.

Mutilari de o violenta rara

Majoritatea victimelor alese de catre criminal erau femei, in special prostituate. Orele preferate erau cele din noapte sau cele de dimineata, crimele fiind realizate chiar in locuri publice. Victimele erau atacate pe la spate, criminalul strangulandu-le si apoi mutilandu-le si disecand corpurile. Oficialii au considerat ca asasinul avea unele cunostinte de chirurgie, caci Jack Spintecatorul obisnuia sa scoata organele interne ale femeilor asasinate. Brutalitatea omorurilor si ineficienta politiei au ajuns subiecte de ziar in acea vreme, contribuind la sporirea faimei asasinului, dar si a fricii populatiei.

Seria de 5 victime

Multe crime petrecute in Londra acelei perioade au fost atribuite lui Jack Spintecatorul, insa numai cinci sunt considerate a fi in mod clar realizate de catre acest criminal. Cele cinci victime asasinate de catre Jack Spintecatorul au fost: Mary Ann Nichols, Annie Chapman, Elizabeth Stride, Catherine Eddowes si Mary Jane Kelly.

Mary Ann Nichols avea 43 de ani atunci cand a fost ucisa pe 31 august 1888 pe Busk’s Row (astazi Durward Street). Raportul politiei mentiona “Nu se cunoaste o crima mai brutala si mai odioasa decat aceasta"

Annie Chapman a fost urmatoarea vctima, fiind ucisa pe 8 septembrie la varsta de 47 de ani pe Hanbury Street. Abdomenul sau era spintecat, iar mai tarziu s-a constatat faptul ca uterul sau a fost extras.

Pe 30 septembrie a fost inregistrata o crima dubla, cele doua victime fiind Elizabeth Stride si Katherine Eddowes. In cazul lui Elizabeth Stride lipseau mutilarile din zona abdomenului, fapt ce a determinat autoritatile sa creada fie ca acest asasinat nu poate fi atribuit lui Jack Spintecatorul, fie ca asasinul a fost intrerupt in timpul atacului. In cazul lui Eddowes, rinichiul stang si parte din uter au fost extrase. Ziarele mentionau cruzimea cu care a fost ucisa Catherine Eddowes: “in acest caz, victima era atat de desfigurata, incat identificarea a fost foarte dificila; abdomenul ii fusese practice smuls si o parte din intestine scoase si infasurate in jurul gatului".

Ultima crima a fost si cea mai violenta. Victima, Mary Jane Kelly, a fost ucisa pe 9 noiembrie in camera in care locuia. Gatul sau era sectionat, capul aproape fiind desprins de trup, abdomenul era spintecat, bratul drept si sanii fusesera taiati, corpul fusese eviscerat. Chipul sau a fost mutilat, iar gambele au fost razuite de carne.

Identitatea lui Jack Spintecatorul nu a fost elucidata, numeroase teorii indicand nume ale celebrului criminal. Mai mult decat atat, s- a sugerat faptul ca asasinul a fost, de fapt, femeie, insa nicio ipoteza nu a confirmat un anumit nume .


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.