Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  LIDO DE PARIS (2011) / Part
1.323 vizite - 0 comentarii
adaugat de info
 
  LIDO DE PARIS (2011) / Part 2
1.203 vizite - 0 comentarii
adaugat de info
 
  3,Secretele Taj Mahal-ului
1.872 vizite - 0 comentarii
adaugat de vasile
 
  2.Secretele Taj Mahal-ului
1.804 vizite - 0 comentarii
adaugat de vasile
 
  4.Secretele Taj Mahal-ului
1.268 vizite - 0 comentarii
adaugat de vasile
 
  Al Capone – Gangsterul prin excelenta
1.078 vizite - 0 comentarii
adaugat de zorba
 
  Romania - Leaganul civilizatiei / Dublat RO / Part.1/2
1.523 vizite - 0 comentarii
adaugat de alin
 
  Romania - Leaganul civilizatiei / Dublat RO / Part.2/2
1.424 vizite - 0 comentarii
adaugat de alin
 
  Dwight Eisenhower, comandantul suprem
495 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cetatea Alba Iulia-part I
1.113 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Istorie
 

 

Prohibitia alcoolului in SUA / Part 5/5

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 29.10.2014  Adauga la favorite 1.188 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Prohibitia a provocat de asemenea orbirea si moartea a numerosi americani. Distilarea salbatica a coajei de copac a antrenat sinteza metanolului, care a provocat betia insa si distrugerea nervului optic al intregului sistem nervos. Aceste incidente au fost in majoritatea cazurilor pricinuite de ignoranta proprietarilor despre acest compus, insa unii afirma ca guvernul american ar fi implicat in otravirea cu alcool industrial care era adesea furat pentru contrabanda. Se estimeaza bilantul consumatorilor de metanol la peste 10.000 de morti.

In aprilie 1933, presedintele Franklin Delano Roosevelt a abrogat Volstead Act. Dupa ce a incetat prohibitia, crima organizata a pierdut o mare parte din profiturile pe care le obtinea de pe piata neagra de alcool, consecinta directa a concurentei de bauturi alcoolizate care se vindeau liber la preturi moderate. Dar mafiotii s-au reorientat in vanzarea de droguri, in jocuri de noroc si prostitutie. Dupa retragerea legii federale, unele state au continuat insa de a impune prohibitia, ca Oklahoma, Kansas si Mississippi (pana in 1966).

Ness a fost promovat sef al biroului prohibitiei din Ontario in 1934. In 1935, o data cu sfarsitul prohibitiei, a devenit directorul securitatii publice din Cleveland. A dus o campanie de lupta impotriva coruptiei in serviciile politiei dar a esuat in actiunea de a aresta un ucigas in serie care teroriza regiunea la mijlocul anilor 30. Si-a parasit functiile in 1942, ca urmare a unui accident de circulatie datorat alcoolului. Ce ironie a sortii…

Ness s-a mutat cu serviciul la Washington D.C., dar a demisionat in 1944 pentru a deveni presedintele unei societati de securitate, Diebold Corporation, cu baza in Ohio. In 1947 a incercat fara succes de a deveni primarul orasului Cleveland, apoi a inceput sa lucreze pentru North Ridge Industrial, la Coudersport in Pennsylvania.

A fost casatorit de trei ori, a divortat de doua ori si a avut un baiat, prin adoptie. A murit in 1957, de o criza cardiaca, in Cleveland.

In 1939, Al Capone a fost „atacat" de sifilis si a fost trimis de la inchisoarea Alcatraz la Terminal Island, o puscarie aflata pe o insula artificiala de langa Los Angeles, apoi a fost redat familiei sale. Capone a murit la el acasa, de o criza cardiaca, la 24 ianuarie 1947, la Chicago


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.