Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Placinta americana cu mere fara zahar si faina!
11 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Placinta cu mere de post
1.772 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Placinta de mere germana!
484 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Placinta cu mere in doar cateva minute!
177 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Placinta cu mere / Reteta video
1.690 vizite - 0 comentarii
adaugat de babe
 
  Placinta de mere
257 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Placinta cu mere de moda
408 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  | Placinta cu mere FARA ALUAT
157 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Reteta Placinta cu Mere,
2.729 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Placinta de mere simpla si gustoasa in 5 minute
432 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Retete culinare
 

 

Apple Pie (placinta americana cu mere)

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 23.10.2014  Adauga la favorite 2.374 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Ingrediente
Pentru aluat:
•300 g de faina 000
•150 g de unt
•50 ml de apa rece
•putina sare
Pentru compozitie:
•1 kg de mere rosii
•sucul si coaja rasa de la o lamaie
•100 g de zahar
•putina sare
•o lingurita de praf de scortisoara
•un praf de nucsoara
•o lingura de faina
•15 ml de lapte
•1 ou

Incepe prin a pregati aluatul: intr-un recipient, toarna faina cu putina sare (1) si apoi untul rece taiat cubulete (2). Amesteca totul cu mana, pana ce obtii un aluat fainos si sfaramicios .
Adauga treptat apa rece si continua sa amesteci pana se incorporeaza. Aluatul final trebuie sa fie omogen si rezistent, deloc sfaramicios. Ar fi bine sa framanti aluatul pe o suprafata intinsa de lucru, pana ce prinde forma . Fa o minge din aluat si inveleste-o intr-o folie de plastic transparent . Las-o sa se odihneasca in frigider cel putin 30 de minute.
Intre timp, pregateste compozitia placintei. Spala si curata merele de coaja .Taie-le in jumatate, apoi in sferturi, scoate-le cotorul si apoi taie-le felii subtiri ,dar nu exagera, ca sa nu se rupa cand le amesteci. Pune-le apoi intr-un vas incapator .
Adauga peste mere coaja de lamaie rasa, sucul de lamaie, sarea, lingurita de scortisoara, praful de nucsoara, zaharul si faina cernuta (10). Amesteca toate ingredientele delicat, cu mana, avand grija sa nu rupi merele Cand ai terminat, acopera vasul cu folie de plastic, pentru a evita oxidarea merelor cat te ocupi de aluat .
Pregateste tava de copt. Aceasta ar trebui sa aiba un diametru de aproximativ 25 cm . Unge-o cu putin unt si presara deasupra un strat foarte fin de faina . Dupa ce a stat 30 de minute in frigider, aluatul poate fi intins.
Imparte-l in doua parti, una de 2/3, iar cealalta, de 1/3 .Presara faina pe toata suprafata de lucru si, cu ajutorul unui sucitor, intinde cantitatea mai mare de aluat, pana ce obtii o foaie rotunda 'de circa jumatate de centimetru grosime, pe care o vei aseza in tava, acoperind complet peretii acesteia .
Indeparteaza excesul de foaie de pe margini ) si toarna apoi in tava, peste foaia de aluat, compozitia pregatita mai devreme Ai grija sa distribui merele cat mai uniform (), formand eventual un „delusor" la mijloc. Poti adauga pe ici, pe colo cateva cubulete de unt.
Intinde aluatul ramas intr-o alta foaie si acopera cu el compozitia . Lipeste foaia de aluat de deasupra cu cea de dedesubt (23). Cu ajutorul unei furculite, apasa si sigileaza cele doua margini ale aluatului .Acesta e modul traditional de a decora placinta americana cu mere.



Cu o pensula intinde putin lapte pe toata suprafata placintei (25) si apoi inteapa aluatul pe ici, pe colo (26), ca aburul din timpul coacerii sa poata iesi.

Introdu apoi tava in cuptorul preincalzit la 200oC pentru 20 de minute, apoi micsoreaza temperatura la 180oC pentru alte 20 minute, si la 170oC pentru inca 20 de minute, pana ce obtii o crusta rumena si frumoasa. La final, stinge focul si unge suprafata placintei cu oul batut Presara putin zahar-pudra, pentru a obtine o crusta dulce si lucioasa. Lasa apoi placinta sa se raceasca in cuptorul stins.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.