Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Geraldine Chaplin
483 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria formatiei The Undertones
1.201 vizite - 0 comentarii
adaugat de tina
 
  Robert De Niro
632 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mari regizori / actori - Spike Lee
1.505 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
  James Coburn - Mari actori,mari regizori
1.587 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Jessica Lange - biografie
1.170 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Halit Ergenc
614 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  William Hurt
982 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mari actori - Kevin Spacey
1.221 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
  Valeria Seciu
239 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Vedete
 

 

Sam Neill

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 21.10.2014  Adauga la favorite 1.215 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Actorul neo zeelandez de origine irlandeza, Sam Neil, s-a nascut in zodia fecioarei la 14 septembrie 1947 in Omagh, North Ireland, United Kingdom. Presteaza pe scena din anul 1975 pana in prezent. A fost casatorit cu Lisa Harrow pana in anii 1989, au avut impreuna doi copii, in anii 1989, luna septembrie, s-a casatorit cu Noriko Watanabe, au impreuna un copil.
Numele de botez al actorului este Nigel John Dermot Neill, dar mai este cunoscut si ca Nigel John Dermot "Sam" Neill. Sam neill s-a nascut in Omagh, Comitatul Tyrone, Irlanda de Nord si a fost al doilea fiu al lui Dermot Neill un "Harrow" si" Sandhurst" educat ca ofiter militar, din generatia a treia a Noii Zeelande si al Priscillei sotia lui Dermot.
In momentul nasterii lui Sam Neill, tatal sau era stationat in Irlanda de Nord unde servea cu Irish Guards. Familia sa a fost proprietara a Neil and Co, cel mai mare comerciant de bauturi cu amanuntul din Noua Zeelanda. In anii 1954, Sam neil s-a intors impreuna cu familia sa in Noua Zeelanda unde a absolvit scoala anglicana de baieti Christ's College, Christchurch.
A continuat scoala cu studiul literaturii engleze la Universitatea din Canterbury unde a primit primele sale roluri. In timp ce studia la Universitatea Canterbury, el a locuit la College House (University of Canterbury ) unde a detinut functia de "Chief Castigator" si" Crime Crusher" (CCACC). Dupa care s-a mutat la Wellington pentru a-si continua educatia tertiara la Victoria University unde a absolvit cu BA, Bachelor of Arts in literatura engleza.
Si-a castigat numele "Sam" la scoala in Noua Zeelanda unde a mai fost numit si Nigels "a real Nigel" ori" Nigel No-maters ", expresia era folosita pentru al caracteriza ca un singuratic trist. Dupa ce a lucrat o vreme la" New Zealand Film Unit" ca director si actor, Sam Neil a primit un rol in Sleeping Dogs, in Noua Zeelanda. Dupa care a primit un alt rol in clasicul australian My Brilliant Career lansat in anii 1979, alaturi de Judy Davis inclusiv rolul Damien Thorn din Omen III : Conflict Final lansat in anii 1981.
La sfarsitul anilor 1970 l-a cunoscut pe James Mason care ia devenit mentor. Neill a jucat roluri de ticalosi si de eroi deopotriva intr-o lunga succesiune de filme de cinema, televiziune, drame sau comedii importante pentru cariera sa artistica. In, United Kingdom, a devenit cunoscut in anii 1980 unde a jucat roluri importante in foarte multe piese de teatru inclusiv Ivanhoe sau rolul Reilly din Ace of Spies. Neil este cunoscut pentru rolurile sale de presedinte si co-star in filme importante ca Dead Calm (1989) La Revolution Francaise(1989), a fost Lafayette din The Hunt For Reed October (1990) Memoirs Of An Invisible Man lansat in anii 1992, The Piano, 1993, Jurassik Park, 1993, Cinema of Unease: A Personal Journey By Sam Neil din anii 1995 productie care a fost scrisa si regizata de Sam Neil si Judy Rymer. In acest film Neil a narat amintirile sale personale din Noua Zeelanda.
Neil a fost invitat sa joace rolul Elrond din The Lord of The Rings al lui Peter Jackson dar nu a putut participa datorita obligatiilor sale pe care le avea la productia Jurassic Park III din anii 2001. Sam Neill a gazduit si povestit o serie de documentare pentru canalul de televiziune BBC intitulate Space (Hiperspatiu. in Statele Unite ) in anii 2002. In anii 2006, Neill si-a imprumutat vocea pentru o serie de anunturi radio pentru" Fifth Third Bank" in" The Midwestern United States ". In anii 1998 a aparut in productia Merlin un film bazat pe legenda" King Arthur and Lady of The lake".
A mai reluat acest rol si in productia Merlin's Apprentice din anii 2006 in care Merlin tatal il invata pe Merlin fiul. A prestat un rol important si in filmul" The Tudors" unde a fost cardinalul Wolsey, un film despre razbunare si tradare si toate ingredientele care fac o poveste sa fie interesanta. Sam Neill a mai prestat roluri de conducator si in Under The Mountain ca Mr. Jones si in Daybreakers, rolul lui Charles Bromley. In prezent, Sam Neill detine o rezidenta in Sydney, Australia si are un fiu cu actrita Lisa Harrow, Tim, nascut in anii 1983 si o fiica, Elena, cu Noriko Watanabe, nascuta in anii 1991.
Sam are o fiica vitrega, Maiko Spencer, din prima casatorie a lui Noriko, nascuta in anii 1981. Sam Neill este un sprijinitor al Australian Speak Easy Association si al British Stammering Association (BSA). Neill mai sprijina si The Australian Labor Party, The New Zealand Labour Party, Greenpeace, Oxfam, si The World Wildlife Fund. El mai este si patronul" National Performance Conference ". Sam Neill a mai donat o pereche de Jeans pentru" The Jeans for Genes Auction" acestia au fost creati de artistul Merv Moriarty si vanduti la licitatie in luna august a anului 1998. In timpul liber Neill se ocupa de viticultura in Central Oregon pe New Zealand's South Island, unde are doua padocuri.
Sam Neill mai are o proprietate in Wellington, New Zealand, este foarte bun prieten cu Neil Finn si Tim Finn din Crowded House si Split Enz dar si cu muzicianul australian Jimmy Barnes. A respins gradul de cavaler care i s-a atribuit la New Zealand Honour System din anii 2009 spunand ca titlul de Sir" just far too grand, by far ". Are 1. 83 m. Sotia sa Noriko este make-up artist si are o casa impreuna cu Sam neill in Beverly Hills, Sydney, New Zealand. Podgoriile sale se afla in Valea Gibston, Otago iar soiul cultivat de el se numeste Pinot Noir numit Doua Padocuri.
Este unul din candidatii alesi sa intruchipeze rolul agentului 007 din celebra serie James Bond. Este unul din fondatorii Huntaway Films, alaturi de bunii sai prieteni John Clarke si Jay Cassells. Sam este un mare fan al trupei The Beach Boys. S.a mutat in new Zealand la varsta de numai 7 ani. A fost nominalizat de foarte multe ori la diverse premii ca Saturn Award in anii 1993 si 2006 ca cel mai bun actor in productiile Memoirs of an Invisible Man(1992) si The Triangle (2005), la AFI Award in anii 1989, 1991, 1993, 2000, 2004, premiu pe care la castigat o singura data in anii 1989 pentru rolul din filmul Evil Angels(1988) ca cel mai bun actor in rol principal.
A fost nominalizat la castigarea premiilor Golden Globe in anii 1985, 1992, 1999 pentru filmele Reilly: Ace of Spies (1983, One Against the Wind (1991 serie de televiziune ), Merlin (1998, serie de televiziune ). A castigat premiul Silver Logie pentru rolul din filmul Jessica (2004, serie de televiziune ) ca cel mai bun actor intr-un serial dramatic. A castigat" Jury Award" pentru rolul din filmul The Zookeeper (2001 ) ca cel mai bun actor in anii 2001.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.