Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  John Wayne
1.313 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Beren Saat - Vedeta serialelor turcesti
2.029 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
02:29
  Michael Jackson si Politia Romana (Dangerous Tour 1992)
1.423 vizite - 0 comentarii
adaugat de margareta
 
  Emmanuelle Riva
1.035 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Actrita Shirley Temple a murit la 85 de ani
1.268 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Marilyn Monroe - Ultimele zile de viata / 112 minute
1.503 vizite - 0 comentarii
adaugat de cara
 
01:33
  Intrebari directe cu Michael Jackson
1.201 vizite - 0 comentarii
adaugat de Mariana
 
  Martorul stie mai mult (UK 1979) Charles Bronson 99 min
2.032 vizite - 0 comentarii
adaugat de emil
 
  riverdance finale by michael flatley & jean butler
985 vizite - 0 comentarii
adaugat de Mariana
 
  Mari actori - Val Kilmer
1.458 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Vedete
 

 

Michael Sheen / O vedeta inca tanara

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 08.10.2014  Adauga la favorite 1.190 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
MICHAEL SHEEN este recunoscut ca unul dintre cei mai talentati din noua generatie de actori britanici, consacrati atat pe scena teatrelor cat si pe ecrane.
De curand, Sheen a fost vazut pe ecrane in The Damned United, o poveste cu umor negru despre fostul jucator de la echipa Leeds United, Brian Clough, care trebuie sa fie timp de 44 de zile managerul campionilor fotbalului englezesc in 1974. Sheen joaca rolul lui Clough. Filmul este regizat de Tom Hooper (John Adams) dupa un scenariu de Peter Morgan, avand la baza romanul lui David Peace. A fost lansat in martie 2009, ajungand in topul incasarilor in Marea Britanie si atragand recenzii favorabile pentru Sheen, inainte de a fi primit la fel de bine si in Statele Unite.

Dintre proiectele lui Sheen care vor urma se numara filmul lui Tim Burton Alice in Wonderland/ Alice in Tara Minunilor, in rolul iepurelui alb, mult asteptata versiune a operei clasice a lui Lewis Carroll si Tron.
Anul trecut, Sheen a fost vazut pe ecrane in doua filme de succes. A jucat rolul lui David Frost in Frost/Nixon, regizat de Ron Howard, o adaptare a piesei cu acelasi nume de Peter Morgan, care a fost nominalizat la Oscar la categoria ,,Cel mai bun film". In continuare, Sheen a avut rolul principal in Underworld: The Rise of the Lycans/ Lumea de dincolo 3: Revolta Lycanilor, un prolog al francizei Underworld.

Un alt rol important a fost cel din Music Within, povestea lui Richard Pimentel, un pionier al drepturilor celor cu dizabilitati, care activa in organizatia Americans with Disabilities Act. Sheen a interpretat rolul prietenului lui Pimentel, Art, un geniu tintuit in scaunul cu rotile, care-si folosea talentul pentru a schimba prejudiciile celorlalti legate de handicapul sau.

Sheen a interpretat rolul prim-ministrului britanic, Tony Blair, in drama laureata a premiilor Oscar a lui Stephen Frears, The Queen/ Regina. Odata cu filmul, Sheen a primit multe aprecieri pentru interpretarea din acest film, precum si un premiu pentru ,,Cel mai bun actor intr-un rol secundar" din partea Los Angeles Film Critics, o nominalizare din partea BAFTA la categoria ,,Cel mai bun actor intr-un rol secundar". A mai portretizat politicianul britanic, tot in regia lui Frears, in filmul de televiziune The Deal. The Queen a reprezentat cea de-a treia colaborare a lui Sheen cu Frears. Si-a facut debutul cinematografic in filmul regizoarei Mary Reilly in rolul lacheului dr. Jekyll, alaturi de o distributie care i-a inclus pe Julia Roberts, John Malkovich si pe Glenn Close.

Sheen a jucat in filmul lui Ed Zwick Blood Diamond/ Diamantul sangeriu, alaturi de Leonardo DiCaprio si de Djimon Hounsou. Filmografia lui mai cuprinde filmele lui Ridley Scott - Kingdom of Heaven/ Regatul Cerului, Peter Howitt - Laws of Attraction/ Legile atractiei, Richard Donner – Timeline/ Prizonierii timpului, al lui Stephen Fry - Bright Young Things, Shekhar Kapur The Four Feathers/ Fara onoare si al lui Brian Gilbert Wilde. Nascut in Tara Galilor, Sheen a crescut in Port Talbot, un oras industrial renumit ca fiind orasul natal al lui Richard Burton si al lui Anthony Hopkins. A facut cursuri la Royal Academy of Dramatic Art (RADA) in Londra, unde, in al doilea an, a castigat bursa Laurence Olivier pentru rezultate deosebite.

Pe vremea cand era inca student la RADA, Sheen a obtinut un rol alaturi de Vanessa Redgrave in piesa When She Danced, in 1991, care a reprezentat si debutul lui pe West End. Sheen a mai castigat de atunci o nominalizare la Premiile Olivier pentru interpretarea rolului lui Mozart in productia West End Amadeus a lui Peter Hall. A continuat facandu-si debutul pe Broadway in 1999, in Statele Unite.

Sheen a mai primit o nominalizare la Premiile Olivier pentru interpretarile din piesele Look Back in Anger si Caligula, pentru care a castigat si un Premiu London Critics Circle si un Premiu London Evening Standard, la categoria ,,Cel mai bun actor", in anul 2003. A fost extrem de apreciat pentru interpretarea lui din piesele Romeo and Juliet, Peer Gynt si Henry V.

Productiile de televiziune la care a participat Sheen includ portretizarea incredibila a lui Kenneth Williams in serialul marca BBC, Kenneth Williams: Fantabulosa!. Pentru acest rol, Sheen a fost nominalizat la BAFTA in anul 2006 la categoria ,,Cel mai bun actor". A mai fost nominalizat la BAFTA si in 2005, pentru interpretarea din serialul Dirty Filthy Love, o drama in care a jucat rolul unui arhitect care se chinuie sa traiasca o viata normala desi sufera de o tulburare obsesiv-compulsiva.

Sheen a jucat pe Broadway in vara anului 2007, in piesa "Frost/Nixon" si a interpretat rolul lui Frost, Frank Langella fiind presedintele Nixon. Sheen a fost nominalizat la Premiile Distinguished Performance de catre Drama League pentru interpretare, primind multe alte distinctii. Anterior, jucase piesa la Londra, unde Sheen a primit nominalizari la categoria ,,Cel mai bun actor" la Premiile Olivier si la Premiile Evening Standard.

In ianuarie 2009, Sheen a fost inclus pe lista de onoare a Reginei, pentru a fi numit Ofiter al Ordinului Imperiului Britanic (OBE) pentru contributia lui din domeniul artelor.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.