Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Denzel Washington:
778 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mari actori - Morgan Freeman
1.047 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
  Minor Threat - Documentar Punk / 1984 live 67 minute
1.302 vizite - 0 comentarii
adaugat de ionut
 
  Goldie Hawn - Actrita, regizoare, producatoare
578 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Actorul Tyrone Power - Biogrfic
1.025 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  William Hurt
982 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mari actori - Russell Crowe
1.631 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
  Goldie Hawn / Biografia unui actor
632 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ray Charles - Bografia unui artist
427 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mari actori - Goldie Hawn
1.415 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Vedete
 

 

Denzel Washington

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 29.09.2014  Adauga la favorite 1.017 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Denzel Hayes Washington, Jr. s-a nascut pe 28 Decembrie 1954 in Mount Vernon, New York. Tatal sau, Denzel Sr. a fost un preot penticostal, iar mama sa, Lynne fost cantareata de gospel, coafeza si proprietara unui salon de infrumusetare. Are o sora mai mare, Lorice si un frate mai mic David. De la o varsta frageda era nemultumit de felul in care arata din cauza comentariilor celorlati copii despre strungareata lui.

Ca si copil, majoritatea timpului si-l petrecea in salonul de infrumusetare al mamei sale, dar ascultand si predicile tatalui sau. De acolo se spune ca i-a venit inclinatia lui Denzel spre actorie, datorita conversatiilor aprinse din jurul sau. A fost membru al Boys' Club of America (al carui purtator de cuvant este si astazi). Cand el avea 14 ani casnicia parintilor sai a inceput sa dea semne ca nu mai merge, iar el si sora sa mai mare au fost trimisi la internat pentru a nu fi expusi traumelor unui eventual divort.

A urmat cursurile scolii primare la Pennington Grimes, fiind interesat de diverse sporturi. In copilarie voia sa urmeze cursurile Universitatii Texas Tech, apoi se gandea la o cariera in medicina.

In 1977, urmeaza facultatea de jurnalism a Universitatii Fordham, iar dupa absolvire merge in San Francisco, unde castiga o bursa la American Conservatory Theatre. Ramane la ACT timp de un an, dupa care incepe sa joace in mai multe filme pentru televiziune printe care si Wilma si debuteaza pe marele ecran cu Carbon Copy in 1981.

In 1982 se casatoreste cu Pauletta Pearson, actrita si pianist pe care o cunoaste pe platourile de filmare de la Wilma, cu care are 4 copii: John David, Katia si gemenii Malcolm si Olivia. Incearca sa stea cat mai mult timp cu familia sa in “conacul" pe care l-au achizitionat in LA. Detine compania de productie Mundy Lane Entertainment, numita asa dupa strada pe care a crescut.

In anul 2008 s-a situat pentru al doilea an consecutiv in topul celor mai iubite staruri de cinema, potrivit rezultatelor unui sondaj realizat anual in SUA. Detine recordul pentru cele mai multe nominalizari la Oscar ale unui actor cu descendenti africani (pana in acest moment a fost nominalizat de 5 ori). Unul dintre cei mai cunoscuti actori ai Hollywood-ului, Denzel Washington este un actor al carui echilibru si inteligenta ii permite sa joace in orice gen de film, de la drama si comedie pana la thriller.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.