Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Originile Chinei: civilizatia antica
206 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Nadia Comaneci - Gimnasta de nota 10
603 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cei mai bogati oameni din lume din toate timpurile
1.874 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Panteonul din Roma
538 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  1931, inundatiile din China
2.369 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Chicago, 1871
1.110 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Romania - Leaganul civilizatiei / Dublat RO / Part.1/2
1.527 vizite - 0 comentarii
adaugat de alin
 
  Romania - Leaganul civilizatiei / Dublat RO / Part.2/2
1.429 vizite - 0 comentarii
adaugat de alin
 
  Cea mai veche scriere din lume vine din Romania
1.510 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cele sapte minuni ale lumii budiste / Documentar BBC
952 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Istorie
 

 

Cele mai ciudate granite din lume

 
 
 
 
 
Adaugat de camil 08.02.2009  Adauga la favorite 2.554 vizualizari

Nota film: 5 / 5 (1 vot )
   
 
Cele mai ciudate granite din lume

1. Granita dintre Spania si Maroc

1 spania marocCeuta este un oras cu o suprafata de 18,5 kilometri patrati, care apartine Spaniei si este localizat pe coasta de nord a Africii de Nord, inconjurat de Maroc. Separat de Peninsula Iberica prin Stramtoarea Gibraltar, Ceuta este insa pretins de Maroc, alaturi de cateva insule mediteraneene, ceea ce a determinat Spania sa ridice ca frontiera un zid inalt de trei metri in jurul orasului, care are deasupra si sarma ghimpata.

2. Granita dintre Baarle-Nassau si Baarle-Hertog

2 Baarle-Nassau

Baarle-Nassau este un oras din Olanda care imparte o granita ciudata cu orasul belgian Baarle-Hertog. Cel din urma este alcauit din 26 de parcele de teren inconjurate de Baarle-Nassau. Granita este atat de complicata incat exista case care se afla si in Belgia si in Olanda.

3. Derby Line

3 Derby Line

Orasul Derby Line se afla la frontiera dintre Statele Unite ale Americii si Canada. Granita trece prin oras, chiar si prin cladiri si case. In unele cazuri unele farmilii cineaza in SUA si dorm in Canada. Orasul gazduieste si Casa Operei, care a fost construita special pe granita, intrarea si locurile din sala fiind in SUA, iar scena in Canada. In plus, beneficiaza si de doua adrese, pentru fiecare tara in parte.

4. Districtul Cooch-Behar

Bangladeshi labouerers are waiting for Indian Trucks, which have carried the goods for Bangladesh at Chengrabandha, the authorised International Border Check Post (IBCP) on India-Bangladesh International Border in Coochbehar District of Northeast Indian State West Bengal. Pix-Shib Shankar Chatterjee.

Districtul Cooch-Behar are granitele asemanatoare cu granita Baarle-Nassau/Baarle-Hertog. Exista un numar de parcele ce apartin Bangladesh-ului ce se afla in India, si viceversa. Particularitatea consta in existenta enclavei indiene Balapara Khagrabari, care este inconjurata de teritoriu ce tine de Bangladesh, inconjurat de un alt teritoriu indian. Cu alte cuvinte, Balapara Khagrabari este singurul loc din lume in care o enclava contine o enclava ce contine inca o enclava.

5. Zona coreeana demilitarizata

5 intre cele 2 Corei

Zona coreeana demilitarizata este o fasie de pamant, lunga de aproximativ 260 de km si lata de 4 km, ce separa Coreea de Nord de Coreea de Sud. Este cea mai bine pazita frontiera din lume si aproape nimeni nu o trece niciodata. Este impropriu spus frontiera, deoarece nu marcheaza granita dintre cele doua tari, ci este o linie de demarcatie militara, deoarece, tehnic, cele doua tari inca sunt in razboi. Desi din 1953 nu au mai existat conflicte armate, cele doua tari nu au semnat niciodata un tratat de pace.

6. Raul Tumen

6 Raul Tumen
Acesta este un rau din Asia de nord-est. Intr-o anumita zona, la granita dintre Rusia si Coreea de Nord, la sud de lacul Khasan, albia raului Tumen trece si prin China. Astfel, o persoana poate pleca din Coreea de Nord si, urmarind linia raului spre nord, poate trece prin China si in cele din urma sa ajunga in Rusia, parcurgand mai putin de un kilometru.

7. Insulele Diomedele



7 Diomede

Diomedele sunt doua insule din stramtoarea Bering. Diomeda Mica gazduieste orasul american Diomede, cu o populatie de 146 de locuitori, iar Diomeda Mare apartine Rusiei si este nelocuita. Printre cele doua insule trece International Date Line (IDL – o linie imaginara ce demarca o zi de calendar fata de cealalta) care joaca si rolul de frontiera intre cele doua tari. Insa rezidentii Diomedei Mici nu vad doar Rusia cand se uita spre Diomeda Mare, ci vad si in “viitor", deoarece Diomeda Mica este cu 23 de ore in urma Diodemei Mari, conform IDL.

8. Tripla frontiera

8 paraguai cop

Exista multe locuri pe Pamant unde se "intalnesc" trei tari, insa unul dintre acestea este unic prin natura sa. Asta pentru ca granita dintre Argentina, Paraguay si Brazilia este una naturala, fiind situata la confluenta dintre doua fluvii, Parana si Iguazu. Tripla frontiera Argentina-Brazilia-Paraguay este o importanta atractie turistica a continentului sud-american.

9. Zidul dintre SUA si Mexic

9 sua mexic

Este cea mai bine pazita frontiera din lume. Vorbim despre granita dintre SUA si Mexic. Imigratia ilegala si traficul de droguri au fost atat de frecvente de-a lungul vremii, incat autoritatile celor doua state au decis construirea unui zid care sa separe cele doua teritorii. Constructia zidului a inceput in 2002, iar lungimea totala va fi de 1.120 km, peste o treime din lungimea totala a granitei, care este de 3.141 km. El are o inaltime de 5 metri, camere de supraveghere si senzori care detecteaza daca cineva incearca sa-l escaladeze.

10. Granita dintre Irak si Siria

10 irac

11. Granita dintre Italia si Elvetia

11 italia

12. Granita dintre Germania (stanga) si Cehia (dreapta)

12germania

13. Granita dintre Ucraina si Polonia

13 ucraina

14. Granita dintre Austria, Slovacia si Ungaria


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.