Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Ivana Trump
1.423 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Giacomo Puccini
1.024 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Giacomo Puccini (documentar subtitrare romana ) part 1
1.776 vizite - 0 comentarii
adaugat de coco
 
  Giacomo Puccini (documentar subtitrare romana ) part 3
1.054 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Giacomo Puccini (documentar subtitrare romana ) part 4
1.004 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Giacomo Puccini (documentar subtitrare romana ) part 5
1.003 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Giacomo Puccini (documentar subtitrare romana ) part 2
894 vizite - 0 comentarii
adaugat de coco
 
  Ludovic al XIV-lea si afacerea otravurilor:
103 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Suntem ceea ce mancam
190 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Papa Francisc-biografie
526 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Gianni Versace

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 15.09.2014  Adauga la favorite 1.522 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Gianni Versace (n. 2 decembrie 1946, Reggio di Calabria, Sicilia, Italia - d. 15 iulie 1997, Miami Beach, SUA) a fost un creator de moda, fondatorul casei de moda Gianni Versace S.p.A., care producea accesorii, parfumuri si cosmetice, mobila si accesorii, precum si imbracaminte. A creat costume si accesorii pentru teatre si filme. Versace a fost asasinat pe data de 15 iulie 1997, pe scarile propriei case din Miami Beach, de Andrew Cunanan, un travestit si un serial-killer.
Primele contacte cu lumea modei le-a avut de cand era copil, muncind in atelierul mamei sale, pe strada Tommaso Gulli, nr.13 pe langa catedrala din orasul natal, unde a crescut alaturi de fratele sau mai mare Santo Versace si sora mai mica Donatella Versace. Sora lor mai mare, Tina, a murit la varsta de 12 ani, datorita unei infectii de tetanus netratata corespunzator.[1]

Gianni si-a inceput ucenicia la o varsta frageda, ajutand-o pe mama sa sa gaseasca pietre pretioase si firisoare de aur ce erau folosite la broderiile aplicate ale rochilor. In 1972, la varsta de 25 ani se transfera la Milano pentru a munci ca designer, creand primele colectii pentru Genny si Callaghan. In 1975 Versace prezinta prima sa colectie de haine de piele, create pentru firma Complice.

Pe 28 martie 1978 la Palazzo della Permanente, in Milano, Gianni Versace prezinta prima sa colectie de dama, sub propriul brand, si anume Versace. A urmat prima sa colectie pentru barbati in septembrie a aceluiasi an. Dupa aceasta prezentare, s-a alaturat lui Jorge Saud, cel ce va deveni mai tarziu partenerul lui Giorgio Armani. Primul magazin de prezentare a fost deschis in Milan: Via della Spiga in 1978. Versace a fost influentat in creatiile lui de Andy Warhol[necesita citare], iar din antichitate de arta greaca si cea romana, precum si de arta abstracta moderna.

In 1979, Gianni Versace, care a apreciat mereu imaginea sa, incepe o norocoasa colaborare cu fotograful american Richard Avedon, care avea sa fie primul dintr-o lunga serie de succese. In 1982 castiga Ochiul de Aur, ca cel mai bun stilist pentru colectia toamna-iarna pentru dama. In aceasta perioada Versace introduce acele elemente metalice, care devin mai apoi elementul specific al propriului brand.

In acelasi timp incepe o serie de colaborari cu teatrul; colaboreaza cu Scala din Milano, producand costumele pentru Joseph Legende de Johann Strauss (scenografia ii apartine lui Luigi Veronesi). In 1980 creeaza costume pentru Don Pasquale de Gaetano Donizetti si pentru Dyonisos de Maurice Bejart, la Teatrul din Milano. Cu aceasta ocazie are loc si o ceremonie in onoarea lansarii parfumului Versace-L`homme. La Paris, cu ocazia prezentarii europene a parfumului, se expun realizari ale artistilor din intreaga lume legate de brand-ul Versace, si de stilul modei sale. Tinerii au fost mereu unul dintre lucrurile importante din care Gianni Versace s-a inspirat.

In 1983 creeaza costumele pentru Lieb und Leid de Gustav Mahler. Expune o sinteza a analizelor sale tehnologice in domeniul modei, la Pavilionul de Arta Contemporana.In 1983 stilistul e invitat la Victoria&Albert Museum in Londra, pentru a interveni intr-o conferinta de presa pe baza stilului sau, de a vorbi despre un vast grup de studenti si sa-si prezinte creatiile.

In 1995, Versus, linia pentru tineri a casei Versace, debuteaza la New York intr-o fastuoasa prezentare la Muzeul Metropolitan de Arta si este dedicata carierei lui Avedon. Gianni colaboreaza si cu Elton John pentru a ajuta fundatia englezului, care cauta remediul pentru boala inca incurabila [SIDA/HIV].

Pentru campaniile sale publicitare si pentru prezentarile sale, Gianni Versace s-a folosit mereu de unul dintre cei mai celebri fotografi, cum ar fi Richard Avedon, Bruce Webber si Steven Meisel. A avut parte si de fotomodele aflate in voga chiar si azi, cum ar fi Linda Evangelista, Naomi Campbell, Claudia Schiffer, Yasmeen Ghauri, Christy Turlington, Stephanie Seymour, Cindy Crawford, Helenea Christensen si Kate Moss.

Avand din ce in ce mai mult succes, Gianni Versace si-a construit o casa in cel mai celebru cartier din Miami, in anul 1995.



Mereu legat de lumea muzicii si prietenul unor numeroase stele rock, Versace a folosit-o de 3 ori pe Madonna in campaniile sale publicitare.



In 1982, Versace il cunoaste pe cel ce ii va deveni partener de viata, Antonio D'amico, model. Astfel incepe o relatie stabila pe termen lung ce a durat 11 ani, pana la moartea lui Versace. In tot acest timp, Antonio a lucrat alaturi de el, ca designer, fiind cel ce va conduce linia sportiva Versace: Instante and Versus Sport. Versace i-a lasat lui D'Amico o retributie lunara de 50 de milioane de lire italiene, in jur de 26.000$ si dreptul de a locui in oricare din vilele Versace din Italia si din Statele Unite ale Americii. D'amico, in prezent conduce propria sa casa de moda.

Pe 15 iulie 1997 lumea este socata de vestea ca Gianni Versace a fost asasinat pe scarile propriei case din Miami Beach, in timp ce se intorcea din obisnuita sa plimbare matinala pe faleza Ocean Drive, Miami. Criminalul a fost Andrew Cunanan, un serial-killer, ce a folosit aceeasi arma pentru a se sinucide la putin timp dupa, corpul sau fiind gasit mai tarziu intr-un iaht. Versace a fost incinerat si trimis inapoi in Italia. In septembrie 1997, s-a anuntat ca noul comitet de conducere a companiei Versace va fi alcatuit din Santo Versace, fratele lui Gianni, si Jorge Saud. In timp ce Donatella Versace a devenit noul designer sef. In testamentul sau, Gianni Versace a lasat 50% din imperiul sau din lumea modei nepoatei sale Allegra Versace, fiica Donatellei. Astfel Allegra a mostenit in jur de jumatate de miliard de dolari, in 2004 cand a implinit 18 ani. Ea are ultimul cuvant in linia de moda Versace.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.