Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Marc Bolan (T-Rex) - Ultimul cuvant / Documentar BBC
1.060 vizite - 0 comentarii
adaugat de tanita
 
  2/3.Scurta.viata si moartea lui Marc Bolan - (T.Rex)
1.417 vizite - 0 comentarii
adaugat de yard
 
  3/3.Scurta.viata si moartea lui Marc Bolan - (T.Rex)
1.219 vizite - 0 comentarii
adaugat de yard
 
  1/3.Scurta.viata si moartea lui Marc Bolan - (T.Rex)
1.054 vizite - 0 comentarii
adaugat de yard
 
  Viata secreta a lui Elvis Presley - Documentar
1.967 vizite - 0 comentarii
adaugat de Alexandra
 
  Viata secreta a lui Elvis Presley - Documentar BBC
4.193 vizite - 0 comentarii
adaugat de Alexandra
 
  Amintiri despre Elvis Presley - Documentar
1.669 vizite - 0 comentarii
adaugat de Alexandra
 
  Chevy Chase
1.165 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Viata si moartea lui John Bonham (Led Zeppelin)
1.780 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Povestea lui Mr. Bean - Viata lui Rowan Atkinson
1.620 vizite - 0 comentarii
adaugat de marcus
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Vedete
 

 

Marc Bolan si scurta lui viata

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 26.08.2014  Adauga la favorite 1.401 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Fiul unui sofer de camion, Bolan a crescut in Anglia postbelica din Hackney , estul Londrei si apoi din Wimbledon . A devenit entuziasmat de rolul rock 'n' al lui Gene Vincent si Chuck Berry la o varsta frageda. La varsta de noua ani, Bolan a primit prima sa chitara si s-a alaturat unui grup de skiffle la scurt timp. In adolescenta, a parasit scoala „de comun acord" pentru a se alatura pe scurt unei agentii de modelare. Acolo devine un „ John Temple Boy ", un model care apare in cataloagele de imbracaminte pentru barbati. La varsta de 17 ani, a incercat sa inceapa o cariera in muzica, a purtat o sapca din denim si a cantat la o chitara acustica - Bob Dylan si Syd Barrett au fost printre influentele sale.

In 1967 s-a alaturat pentru scurt timp lui John's Children , un grup de moduri al carui repertoriu era un ritm „n" de blues foarte electric si pentru care a scris piesa Desdemona , care va deveni un hit minor.

T. Rex
In 1968, Bolan a format dublu acustic Tyrannosaurus Rex cu percutionistul Steve Peregrin Took pe tabele. Textele sale poetice evoca scrierile lui Tolkien si Lewis Carroll . Un singur, Debora are ceva succes. In 1969 , Bolan a inceput o poveste de dragoste cu Marsha Hunt, pe care a cunoscut-o in studioul unde inregistrau Unicorn. Este cel mai bun album al lor, dar tensiunile apar foarte repede in cadrul duo-ului. Bolan se desparte apoi de colegul sau. A luat diferente politice: acesta din urma este inlocuit de Mickey Finn . In 1970, Bolan a modificat formula grupului sau si a redenumit-o T. Rex . Compozitorul isi electrizeaza compozitiile de atunci cu Finn mereu alaturi: contrabasistul Steve Currie si bateristul Bill Legend li se alatura, dar fotografiile inca arata doar duoul Bolan / Finn. T. Rex a avut atunci un succes fenomenal in Marea Britanie , numit T. Rextasy , comparabil cu Beatlemania . In 1971, hiturile Hot Love , Get It On si albumul Electric Warrior l-au facut pe Bolan o stea. Datorita aspectului sau androgin si hainelor sale in culori stralucitoare, el a devenit unul dintre pionierii glam rockului . The Slider, lansat un an mai tarziu, este din nou un succes urias, atat din punct de vedere critic, cat si public, precum Tanx cu accentele sale de suflet si evanghelie. Dar din 1974 tendinta a fost inversata. Popularitatea cantaretei scade si presa il critica pentru ca nu s-a reinnoit. In 1976, a fost criticat pentru influentele sale occidentale asupra piesei I Love to Boogie , puternic inspirata de un titlu din repertoriul legendarului cantaret Webb Pierce : oricum, acest titlu i-a permis sa revina la succes.

Moarte
16 septembrie 1977, intorcandu-se dintr-un turneu cu grupul de punk The Damned , a murit intr-un accident de masina la Londra; Marc Bolan era pasager, tovarasul sau, Gloria Jones , ar fi pierdut controlul asupra mini-ului sau 1275 GT si masina ar fi lovit violent un copac. Cantaretul moare instantaneu, in timp ce soferul iese cu un brat rupt si cu maxilarul rupt. Americanul Gloria Jones, mama lui Rolan Bolan, fiul lui Marc, a interpretat piesa Tainted Love, care a fost popularizata ulterior de Soft Cell la inceputul anilor 1980.

La inmormantarea sa, David Bowie si Rod Stewart vin sa-i aduca un tribut final. Slujba de inmormantare se tine la Sinagoga Golders Green (reflectand mostenirea evreiasca a tatalui sau - Bolan insusi spusese ca este evreu, desi mama sa era crestina), cenusa sa a fost apoi plasata in Golders Crematorium Green.

In mod ironic, in mass-media, disparitia sa este eclipsata de cea a lui Elvis Presley care a avut loc cu o luna mai devreme.

Marc Bolan nu dorise niciodata sa invete sa conduca, temandu-se el insusi de o moarte prematura. In ciuda acestei frici, masinile sau componentele auto sunt adesea mentionate in versurile sale, uneori chiar facand obiectul multor melodii ale sale. Locul prabusirii de pe Queen's Ride a devenit de atunci un loc de „pelerinaj" pentru fanii lui Marc Bolan, dupa cum a raportat presa engleza. Din 1999, locul a fost preluat de o organizatie caritabila numita TAG, adica „Grupul de actiune T. Rex".


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.