Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Top 10 muzicieni care surprinzator nu a murit de droguri
981 vizite - 0 comentarii
adaugat de husein
 
  Donna Summer - Disco Queen
1.447 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  In memoriam -Misu Fotino
1.283 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Actrita americana Lauren Bacall
1.250 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  John Candy
1.157 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Actrita Shirley Temple a murit la 85 de ani
1.279 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  In memoria lui Emil Hossu 1941 - 2012
990 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  in memoriam-Eusebiu Stefanescu
1.554 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Temistocle Popa -In memoriam
1.076 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Joe Dassin - Biografie
2.572 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Vedete
 

 

SZOBI CSEH a murit.

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 01.08.2014  Adauga la favorite 960 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
SZOBI CSEH. Era un optimist incurabil si spera sa invinga cat mai repede boala. "Buza de iepure" suferea de cancer osos, iar ultimii ani din viata au fost pentru el un adevarat chin, scfie click.ro.

Se deplasa cu greu, iar gandul ca a ajuns in carje il demoraliza complet dar, cu toate acestea, avea sperante ca se va vindeca.

SZOBI CSEH vorbea despre boala lui ca despre "o gripa" si refuza sa dea prea multe detalii despre suferinta lui.

SZOBI CSEH s-a nascut intr-o familie de secui. Dupa absolvirea studiilor secundare la liceul Andrei Saguna si la liceul Unirea din Brasov, a urmat cursurile Institutului de Educatie Fizica si Sport din Bucuresti, pe care le-a finalizat in anul 1966.

SZOBI CSEH. Inca din timpul facultatii, a lucrat ca zburator la trapez la Circul de Stat din Bucuresti in trupa Ganea. Aflat in anul trei de facultate, a colaborat in calitate de cascador in filmul “Dacii", regizat de Sergiu Nicolaescu, apoi in anul urmator in filmele “Impuscaturi pe portativ" (regizat de Cezar Grigoriu), “Tom Sawyer si Huckleberry Finn" (productie franceza) si “Serbari galante" (in regia lui Rene Clair).

SZOBI CSEH. „La inceputul carierei ma antrenam la circul din Bucuresti ca sa-mi imbunatatesc exercitiile la trapez. Dar tatal meu, care era directorul singurei banci din Brasov, nu voia sa se stie ca eu sunt un circar, asa ca ziua ma duceam la cursuri si noaptea ma antrenam sa devin cel mai bun zburator din Europa"

SZOBI CSEH. In anii 1967-1980, fiind primul metodist (maistru de lupte) angajat pe un asfel de post in Romania, in cadrul Studioului Cinematografic "Bucuresti" si apoi in Centrala RomaniaFilm – Centrul de Productie Cinematografica, a colaborat la toate filmele romanesti ce contineau secvente de actiune-lupte si a executat multiple cascade dificile si spectaculoase, unele fiind unicate pe plan mondial.

Tot din 1967, SZOBI CSEH a alcatuit prima echipa de cascadori profesionisti din Romania, a carei continuitate a asigurat-o, prin coordonare si instruire, pana in 1987. Astfel, SZOBI CSEH a contribuit substantial la crearea unui domeniu practic inexistent in Romania pana atunci si la „perioada de aur" a filmului romanesc de actiune in context mondial.

In 1975 a devenit coordonator al scolii de cascadori din Germania, unde a colaborat cu Peter Fogel, regizor de actiune si cascador la 11 filme produse de studiourile DEFA Berlin si Tele Munchen (pana in anul 1986).

SZOBI CSEH. De la debutul sau, SZOBI CSEH a colaborat la realizarea a peste 150 de filme artistice de lungmetraj sau TV, dintre care 25 de productii straine si coproductii (Germania, Franta, SUA etc), realizand conceptia si regia secventelor de actiune-lupte, conceperea si/sau executia cascadelor, coordonarea cascadorilor, interpretarea unor roluri memorabile de film.


REALITATEA.NET:


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.