Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Familiile Regale ale Europei / Evenimente filmate sec XX
994 vizite - 0 comentarii
adaugat de pache
 
  Dictatura lui Carol al II lea
1.288 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Batalia de la Waterloo 1815 / Documentar istoric
2.504 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  INGHETATA PE BAT
1.116 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Monarhia in Belgia
2.272 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  INGHETATA PE BAT
1.368 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  William Cuceritorul - Cucerirea Angliei (28 sept.1066)
3.616 vizite - 0 comentarii
adaugat de tony
 
  Descoperirea arheologilor- Morminte regale mayase
841 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Kim Philby - Spionul englez care a fugit in Rusia
1.422 vizite - 0 comentarii
adaugat de judy
 
  Ultimul dintre Tarii Rusiei - Moartea unei dinastii
1.835 vizite - 0 comentarii
adaugat de lazar
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Istorie
 

 

Bijuteriile Casei Regale britanice

 
 
 
 
 
Adaugat de felix 26.07.2014  Adauga la favorite 2.653 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Bijuteriile Reginei Elisabeta a Marii Britanii au fost expuse la celebrarea a 60 de ani de la urcarea ei pe tron.

De la cel mai pretios diamant din lume, diamantul roz, pana la Tiara Bunicii, toate si-au gasit locul in colectia regala.

Colectia cuprinde bijuteriile purtate de Regina inca de la 21 de ani si pana in prezent. Una dintre cele mai remarcabile piese ale colectiei sunt diamantele purtate de Regina la incoronarea sa, care a avut loc cand Elizabeta avea 27 de ani.

In plus, in colectia expusa vor putea fi admirate si bijuteriile primite de Elisabeta a II-a cand a implinit 21 de ani, cat si tiara, denumita "Tiara bunicii", un cadou de nunta primit in 1947.

Piesa de rezistenta a colectie este fara doar si poate faimoasa coroana in miniatura a Reginei Elisabeta, cu 1.200 de diamante.

Pe langa bijuteriile Reginei Elisabeta, colectia cuprinde si ale piese care au apartinut monarhiei britanice, vechi de 200 de ani.

Cele mai multe dintre ele au suferit transformari de-a lungul timpului, diamantele fiind taiate, folosite pentru alte modele dupa preferintele printeselor si reginelor.

Intrebat cat valoreaza intreaga colectie, Jonathan Marsden, administratorul colectiei a spus: "Este ca si cum ai intreba cat cantareste lumea.

Este absolut inutil si dificil de calculat. Dar va pot asigura ca va fi o colectie cu adevarat spectaculoasa".

Tiara Bunicii

Initial, tiara a fost un cadou de nunta pentru Printesa May of Teck (viitoarea regina Maria) de la organizatia "Fetele din Marea Britanie si Irlanda" in 1893. Un comitet format din 300 de doamne a ales felul in care va arata tiara, fara a face cunoscut pretul bijuteriei. Regina Maria a oferit tiara Printesei Elisabeta ca un cadou de nunta. Desi initial tiara era din perle, in 1920 acestea au fost inlocuite cu diamante.

Bijuteriile Coroanei britanice, la un pas de a fi furate!

O gafa de securitate a permis unui hot sa patrunda in Turnul Londrei si sa fure cheile care ii permiteau accesul la camera in care sunt depozitate insemnele puterii regale britanice, inclusiv coroana.

Hotul a sarit peste una dintre portile cetatii si, dupa aceea a reusit sa mai treaca de o usa, intrand in incaperea unde se aflau, intr-o cutie metalica sigilata, toate cheile “necesare" pentru a ajunge la tezaur.

Gardienii Turnului din Londra l-au vazut pe hot, insa, datorita regulilor extrem de stricte pe care trebuie sa le urmeze, nu au putut decat sa anunte prin radio politia.

La sosirea politiei, se pare ca hotul incerca sa deschida usile trezoreriei, insa s-a lasat pagubas si s-a facut nevazut.

In timp ce politia a confirmat ca a primit o sesizare si a deschis o investigatie in acest sens, purtatorul de cuvant al institutiei care administreaza Turnul Londrei insista pe faptul ca Bijuteriile Coroanei sunt si vor fi in siguranta, in ciuda erorii care a facut posibil furtul cheilor. Cu toate acestea, toate incuietorile compromise vor fi schimbate.

Singura data cand s-a reusit furtul Bijuteriilor Coroanei a fost in 1671, cand colonelul Thomas Blood impreuna cu doi complici, imbracati in haine de calugar, au reusit sa fure coroana, sceptrul si bula regala (orb), fiind prinsi in ultimul moment, cand incercau sa paraseasca Turnul. Desi epoca este renumita pentru cruzimea cu care erau pedepsiti criminalii, colonelul Blood a fost iertat de regele Charles al II-lea.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.