Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  100 de Ani de istorie (1911 - 2011) in 10 Minute
1.578 vizite - 0 comentarii
adaugat de victoria
 
  Elisabeta a II-a
1.454 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  100 de Ani de Istorie in 100 de Secunde !
1.350 vizite - 0 comentarii
adaugat de ionut
 
  Cum traiau familiile acum 100 de ani ?
1.416 vizite - 0 comentarii
adaugat de luca
 
  Jubileul de diamant al Elisabetei a II-a
1.354 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  100 de ani din istoria Romaniei
1.649 vizite - 0 comentarii
adaugat de oanam
 
  Regina Maria a Romaniei
1.359 vizite - 0 comentarii
adaugat de escortgu
 
  Razboiul de 100 de ani / partea 1/3
2.139 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Regina Maria a Romaniei
2.062 vizite - 0 comentarii
adaugat de haga
 
  Bijuteriile Casei Regale britanice
2.654 vizite - 0 comentarii
adaugat de felix
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Istorie
 

 

Regina Mama Elisabeta - 100 de ani in 100 minute

 
 
 
 
 
Adaugat de felix 26.07.2014  Adauga la favorite 1.407 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Elisabeta Bowes-Lyon (Elizabeth Angela Marguerite; 4 august 1900 – 30 martie 2002) a fost sotia regelui George al VI-lea al Regatului Unit.

Dupa decesul sotului sau, a fost cunoscuta sub numele de Regina Mama Elisabeta pentru a evita confuzia cu fiica sa, Elisabeta a II-a. Inaintea ca sotul ei sa devina rege, din 1923 pana in 1936, a fost cunoscuta ca Ducesa de York.

Nascuta intr-o familie de nobili scotieni, ea a devenit cunoscuta in 1923, cand s-a casatorit cu Albert, duce de York, cel de al doilea fiu a Regelui George al V-lea si a Reginei Maria. In postura de ducesa a York-ului, impreuna cu sotul ei si cu cele doua fiice ale lor, Elisabeta si Margaret, Elisabeta a reprezentat idei traditionale ale familiei si serviciului public.

Ea si-a asumat o varietate de angajamente publice si a devenit cunoscuta ca Ducesa Zambitoare, datorita zambetului sau pe care il adopta in public.

In 1936, sotul Elisabetei a devenit rege in mod neasteptat atunci cand cumnatul ei, Edward al VIII-lea, a abdicat pentru a se casatori cu americanca divortata Wallis Simpson.

Elisabeta, in calitate de regina, l-a insotit pe sotul sau in tururi diplomatice in Franta si in Statele Unite ale Americii, in perioada premergatoare la Al Doilea Razboi Mondial. In timpul razboiului, spiritul ei aparent neimblanzit a oferit sprijin moral publicului britanic. Ca o recunoastere a rolului ei ca instrument de propaganda, Adolf Hitler a descris-o pe Elisabeta ca fiind „cea mai periculoasa femeie din Europa". In urma razboiului, sanatatea sotului ei s-a deteriorat, Elisabeta ramanand vaduva la varsta de 51 de ani.

La moartea cumnatei sale, Regina Maria, in 1953, cumnatul sau locuind in strainatate, iar fiica sa cea mare avand 25 de ani, Elisabeta a devenit membru marcant al familiei regale si a dobandit un statut de matriarhala a famililor. In anii de mai tarziu, ea a fost un membru considerabil popular in familie, atunci cand alti membrii aveau de suferit din cauza dezabrobarii publice.

Ea a continuat o viata publica activa pana la doar cateva luni inainte de moartea sa, la varsta de 101 de ani, la sapte saptamani dupa moartea celei mai tinere dintre cele doua fiice ale sale, Printesa Margaret.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.