Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Primul razboi mondial - luptele de la Cosna
1.981 vizite - 0 comentarii
adaugat de maxim
 
  Sopwith Strutter-Primul Razboi mondial
1.736 vizite - 0 comentarii
adaugat de Alexandra
 
  Secrete :Al 2-lea Razboi Mondial - Operatiunea Pastorius
2.197 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  6. Povestea Indiei - un uimitor documentar BBC
4.090 vizite - 0 comentarii
adaugat de charles
 
  5. Povestea Indiei - un uimitor documentar BBC
2.413 vizite - 0 comentarii
adaugat de charles
 
  2. Povestea Indiei - un uimitor documentar BBC
2.240 vizite - 0 comentarii
adaugat de charles
 
  3. Povestea Indiei - un uimitor documentar BBC
2.080 vizite - 0 comentarii
adaugat de charles
 
  4. Povestea Indiei - un uimitor documentar BBC
1.945 vizite - 0 comentarii
adaugat de charles
 
  Romania in Al doilea Razboi Mondial
1.009 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Romania in al II-lea Razboi mondial / Episod 11
1.419 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Istorie
 

 

Primul Raboi Mondial - Un razboi necesar /Documentar BBC

 
 
 
 
 
Adaugat de felix 26.07.2014  Adauga la favorite 1.689 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Perceptiile noastre despre primul razboi mondial sunt dominate astazi de ideea ca a fost un conflict inutil, o pierdere colosala de viati, si o tragedie imensa pentru Marea Britanie si intreaga Europa.

Este o vedere care a fost sustinuta de scriitorii de razboi care au scris pe viu despre experienta din transee, si de nenumarate romane, filme si programe de televiziune in anii de dupa.

Multi chiar merg atat de departe sugerand ca Primul Razboi Mondial a condus direct la ascensiunea lui Hitler si izbucnirea celui de al Doilea Razboi Mondial.

Intr-un singur film documentar pentru aniversare a 100 de ani de ani de la izbucnirea razboiului, Sir Max Hastings prezinta argumentul ca, desi a fost o mare tragedie, departe de a fi fost zadarnica, Primul Razboi Mondial a fost complet inevitabil.

Max prezinta faptul ca conducatorii Germaniei, in 1914 aveau intentia de a domina Europa si, dupa ce arhiducele Franz Ferdinand a fost asasinat in iunie 1914, i-a incurajat in mod activ pe austrieci sa invadeze Serbia.

Ei au fost responsabili pentru aprinderea scanteii care a transformat o controversa locala, intr-un razboi european .

De asemenea, el sustine ca, odata ce germanii au decis sa invadeze Franta prin Belgia neutra, era imposibil pentru Marea Britanie, constienta de propria pozitie in Europa si un garant al neutralitatii statelor mici, nu ar fi putut ramane pur si simplu un spectator.

Nu numai ca, in cazul in care conflictul ar fi fost de numai cateva saptamani, germanii i-si intocmisera deja "o lista de cumparaturi de teritorii importante" de care ar fi profitat dupa victorie pentru a asigura dominatia completa a Europei.

Prin conversatii cu cei mai eminenti oameni de stiinta din lume privind Primul Razboi Mondial si istorici militari, inclusiv Sir Michael Howard, Sir Hew Strachan, profesorul John Rohl si profesorul Margaret MacMillan, Max exploreaza intrebarile-cheie legate de izbucnirea razboiului si necesitatea ca Marea Britanie sa se implice , de asemenea, exploreaza cum si de ce, odata ce razboiul s-a terminat, perceptia comuna a conflictului sa fie constienizata ,cu superficialitate, o baie de sange inutila .

El examineaza conceptiile gresite care inconjoara acordul de pace de la Versailles, pe care multi dau vina pe nedrept pentru izbucnirea celui de al Doilea Razboi Mondial, si sentimentul de dezamagire si frustrare creat de turbulentele economice si politice din anii '20 si '30.

In concluzie Max sustine ca, in timp ce centenarul razboiul nu este un motiv de bucurie, trebuie sa le spuneti copiilor si nepotilor ca stramosii lor nu au luptat degeaba: in cazul in care Germania ar fi castigat, Europa ar fi platit un pret mult mai groaznic


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.