Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Charles Aznavour
1.383 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ray Charles - Geniul muzicii soul
1.222 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Festivalul National de Teatru Tanar Ideo Ideis 2014
833 vizite - 0 comentarii
adaugat de vara
 
  Ray Charles - Bografia unui artist
427 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Gary Cooper - O parte a mitologiei hollywoodiene
1.120 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Martorul stie mai mult (UK 1979) Charles Bronson 99 min
2.052 vizite - 0 comentarii
adaugat de emil
 
  Louis de Funes - Un comic genial
610 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Printul Charles despre Leonard Cohen
1.514 vizite - 0 comentarii
adaugat de antonia
 
  Jeanne Cooper - Istoria unei actrite
1.313 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Stanley Laurel
1.217 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Vedete
 

 

Charles Aznavour - Genial si tanar la 90 de ani !

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 25.07.2014  Adauga la favorite 1.337 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Charles Aznavour (nascut Shahnour Varenagh Aznavourian, armeana Շահնուր Վաղինակ Ազնավուրյան, pe data de 22 mai 1924 la Paris) este un cantaret, compozitor, actor si activist public francez de origine armeana.

Este unul dintre cei mai simpatizati si mai longevivi cantareti francezi, fiind totodata si unul dintre cei mai cunoscuti cantareti francezi in restul lumii.

A aparut in peste 60 de filme si a compus peste 1000 de cantece, din care aproximativ 150 in engleza, 100 in italiana, 70 in spaniola si 50 in germana

Nascut intr-o familie de emigranti armeni din Paris[2], se simte foarte atasat de comunitatea armeana.

In urma cutremurului ce a ravasit Armenia in 1988, pune bazele unei fundatii cu scopul de a ajuta zonele sinistrate, fundatie numita Aznavour pour l’Armenie.

In onoarea sa, o piata din Erevan ii poarta numele, iar in Gyumri, orasul care a suferit cele mai multe pierderi de vieti omenesti in cutremur, i s-a ridicat o statuie.

Din 1995 este ambasador al Armeniei pe langa UNESCO, iar din 2009 este ambasadorul Armeniei in Elvetia (tara in care isi are resedinta), dupa ce a devenit cetatean armean in 2002.


Charles Aznavour sarbatoreste 90 de ani pe scena (Mai 2014)

Aznavour, neobosit si alergic la orice forma de nostalgie, va sarbatori implinirea varstei de 90 de ani joi, pe o scena berlineza, si spune ca prefera sa se gandeasca la urmatoarele sale concerte, carti si cantece, la care lucreaza „in fiecare zi“.

Ultimul „grand“ al cantecului francez, al carui ambasador in lume continua sa fie, Charles Aznavour, fiu al unui cuplu de migranti armeni, nascut cu numele Charles Aznavourian, pe 22 mai 1924, la Paris, detesta atat ideea de a sufla in lumanarile de pe tort, cat si ideea retragerii sale din activitate.

„Petrecerile aniversare sunt pentru aceia care implinesc 18 ani“, a declarat artistul, recent, pentru presa germana. „Nu-mi pasa de aniversarea mea. Nu e nicio diferenta intre 89 sau 90 de ani. Sala de concerte era libera in acea zi, asa ca am acceptat“, a adaugat cantaretul, actorul si compozitorul francez.

Charles Aznavour, care si-a inceput cariera in urma cu 81 de ani, la varsta de noua ani, este unic in marea familie a industriei de divertisment.

Saptamana trecuta, starul francez s-a aflat la Erevan, unde a sustinut un concert pentru presedintele armean Serge Sarkissian si omologul sau francez Francois Hollande.

In mod exceptional, cantaretul a evocat intr-o discutie cu presedintele francez, aflat intr-o vizita in Armenia, data la care va avea loc concertul sau de adio. „Am ales data. Va fi 22 mai 2024. Atunci voi implini 100 de ani. Sper ca veti veni“, i-a dezvaluit presedintelui francez, cu malitiozitate, cantaretul de origine armeana.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.