Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  3/6 Povestea unei trupe geniale "The Pogues" part.3
1.444 vizite - 0 comentarii
adaugat de stefan
 
  2/6 Povestea unei trupe geniale "The Pogues" part.2
1.257 vizite - 0 comentarii
adaugat de stefan
 
  1/6 Povestea unei trupe geniale "The Pogues" part.1
1.240 vizite - 0 comentarii
adaugat de stefan
 
  4/6 Povestea unei trupe geniale "The Pogues" part.4
1.179 vizite - 0 comentarii
adaugat de stefan
 
  5/6 Povestea unei trupe geniale "The Pogues" part.5
1.097 vizite - 0 comentarii
adaugat de stefan
 
  Fleetwood Mac - Povestea unei mari formatii
1.124 vizite - 0 comentarii
adaugat de babe
 
  6/6 Povestea unei trupe geniale "The Pogues" part.6
1.540 vizite - 0 comentarii
adaugat de stefan
 
  Janis Joplin - Documentar BBC / 48 minute
1.210 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Paul Simon and John Lennon- prezinta premiile GRAMMY
1.378 vizite - 0 comentarii
adaugat de bunele
 
  Janis Joplin - Ultimele 24 de ore
1.318 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Vedete
 

 

The Beatles - Povestea unei formatii celebre

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 25.07.2014  Adauga la favorite 1.196 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
In 1954, John Lennon, elev la Quarry Bank High School, reunind pe cativa dintre colegii de scoala, formeaza grupul "The Quarrymen".

Paul McCartney l-a cunoscut pe John Lennon pe 6 iulie 1957 si a intrat in formatia acestuia, dupa ce l-a impresionat pe John cu partitura unei versiuni propii dupa un cantec la moda al lui Eddie Cochran. McCartney l-a recrutat, un an mai tarziu, pe George Harrison, amicul sau de scoala in varsta de numai 15 ani, care se facea admirat pe atunci pentru deosebitele sale evolutii solistice la chitara. Trupa s-a despartit pentru scurt timp dupa care s-a reunit. Grupul sufera mai multe schimbari atat ca nume (odata cu venirea lui George formatia a primit numele "Moondogs", apoi "John And The Moondogs", apoi "Silver Beatles") cat si ca membri si devine in cele din urma in 1960, The Beatles.

Numele formatiei a fost ideea lui Stuart Sutcliff (atunci membru al formatiei) si a fost inspirat din numele formatiei lui Buddy Holly, Crickets („Greierii"). S-a pastrat conceptul de „insecta" (beetle) si a fost combinat cu conceptul muzical de bataie a masurii (beat).

In acea perioada, la baterie era Pete Best. Cantau intr-un mic club numit Casbah; apoi intreprind un turneu la Hamburg. In decembrie 1961, Brian Epstein devine impresarul lor.

In aprilie - mai 1962, fiind angajati la "Star Club" din Hamburg, canta ocazional cu bateristul Ringo Starr (pe numele sau adevarat Richard Starkey) din formatia Rory Storm and the Hurricanes.

In august 1962 Ringo Starr este cooptat in trupa; inlocuindu-l astfel pe Best, distributia Beatles devine completa. In acelasi an, George Martin, producator al casei Parlophone (membra a EMI), accepta, la insistentele lui Brian Epstein, o audiere a "Beatles"-ilor. Este semnat imediat un prim contract.

La 5 octombrie 1962 formatia si-a lansat discul de debut Love Me Do pe partea A si P.S. I Love You pe partea B. La 26 noiembrie 1963, Beatles inregistreaza al doilea disc Please Please Me care va ajunge numarul doi in topul oficial al Marii Britanii.



In decursul anului 1963, discurile formatiei se statornicesc pe locul intai din topurile britanice. Numarul total al discurilor care se vandusera in acest an, de doua milioane si jumatate, constituia un record in istoria muzicala a Marii Britanii.

In aprilie 1963 apare al treilea single, From Me to You. In perioada mai-iunie, participa la un nou turneu, alaturi de Roy Orbison, iar in august apare single-ul She Loves You (tirajul precomandat: 500.000 exemplare).

Mania pentru Beatles a inceput in Anglia pe 13 octombrie 1963 cu o aparitie televizata la London Palladium (Sambata seara la Palladium). Turneul in Suedia s-a soldat cu un imens succes. In noiembrie 1963 - Beatles canta la Royal Command Performance, in acelasi program cu Marlene Dietrich si Maurice Chevalier. La sfarsitul anului 1963, apare albumul With The Beatles (precomanda 1.000.000 de cereri). Un critic de la ziarul Sunday Times scria: "sunt cei mai mari compozitori dupa Beethoven".

In ianuarie 1964, sustin concertul "Olympia", alaturi de Trini Lopez si Sylvie Vartan. Single-ul I Want to Hold Your Hand va ocupa locul I in top-urile americane.

Beatlemania a explodat apoi in SUA, in urma a 3 aparitii a trupei in show-ul T.V. al lui Ed Sullivan - "The Ed Sullivan Show", pe 9 februarie (73 milioane de telespectactori), 16 februarie si 23 februarie 1964. A urmat concertul de la "Coliseum", Washington, care a reusit sa stranga 20.000 mii de spectatori.

Aceasta trupa, ce canta muzica pop pe atunci, a devenit in scurt timp un fenomen mondial cu fani care-i adorau pe membrii trupei, cu adulatii isterice din partea fanilor si condamnari din partea comentatorilor culturali si altii, printre care si Frank Sinatra.

O parte a criticii adresate trupei isi avea originea in confuzia asupra surselor muzicii lor (o confuzie asemanatoare a planat si asupra lui Elvis Presley in 1956, criticile provenind de la persoane care nu cunosteau traditia muzicii blues, R&B si gospel din care razbatea Elvis) iar o parte era cauzata de reactia neincrezatoare cu privire la lungimea parului membrilor The Beatles.

In 1964, ei au ocupat primele 5 pozitii ale Hot 100 din revista Billboard, o realizare care nu a mai fost repetata.

In mai-iunie au urmat turnee in Europa si Australia, iar in iulie a avut loc premiera filmului A Hard Day's Night - single-ul cu acest titlu cucerind rapid locul I in clasamente. In august-septembrie au sustinut primul mare turneu peste ocean (intalnire cu Bob Dylan), continuat cu turneul prin Anglia, show-ul televizat impreuna cu The Yardbirds si aparitia melodiei I Feel Fine/She's a Woman (locul I in topuri).

In 1965, cei patru au fost desemnati membri ai Ordinului Imperiului Britanic pentru contributii deosebite (redresarea balantei financiare a Angliei gratie vanzarii masive de discuri ale grupului). In acelasi an, incepe turnarea filmului Help!, avand premiera in luna iunie. In august-septembrie, sustin un nou turneu peste ocean, in cadrul caruia, un concert cu 55.000 de spectatori a fost filmat de Brian Epstein. In acelasi an Lennon si Harrison au inceput sa consume LSD, iar McCartney ceva mai tarziu, spre sfarsitul anului 1966.

In 1966 a urmat ultimul concert in Anglia organizat de publicatia New Musical Express, in iulie turneul in R.F. Germania (primiti triumfal la Hamburg), apoi turneul in Filipine (record al numarului de spectatori - 100.000) si concert in Japonia.



Lennon a afectat imaginea The Beatles, in anul urmator, cand a afirmat intr-un interviu ca, religia crestina este pe moarte, sustinind ca Beatles e mai populara ca Iisus. In cele din urma, si-a cerut scuze, dupa ce a fost criticat foarte dur de catre grupuri religioase, dupa ce albumele lor au fost interzise sau chiar arse in tari din America de Sud, si dupa ce au primit amenintari din partea unor grupuri ca Ku Klux Klan.

The Beatles, dupa concertul din Candlestick Park, din San Francisco, pe 29 august 1966, si-au concentrat fortele in studioul de inregistrari, noile compozitii si experimente muzicale ridicandu-le reputatia artistica in mod remarcabil pastrandu-si totusi uriasa popularitate. Insa, soarta financiara a grupului a luat o intorsatura nefavorabila atunci cand managerul lor, Brian Epstein, a murit pe 27 august 1967.

Dupa aceasta, membrii trupei si-au urmat interesele individuale si s-au intalnit tot mai rar. Ultimul lor concert este considerat a fi aparitia live pe acoperisul studio-urilor Apple, din Londra, in ianuarie 1969, si a aparut compilat in albumul "Let It Be". In iulie 1969 trupa s-a reunit pentru a inregistra albumul Abbey Road. Oficial, Beatles s-a destramat in 1970, si orice speranta a unei reuniuni a fost zdrobita cand Lennon a fost asasinat de catre Mark David Chapman in 1980. Totusi, o reuniune virtuala a avut loc in 1995, odata cu lansarea a doua inregistrari ale lui Lennon, la care si-au adus contributia si ceilalti 3 membri Beatles. Au rezultat piesele "Free as a Bird" si Real Love". Au mai fost lansate, de asemenea, 3 albume ce contineau material nelansat anterior, precum si un documentar, proiect cunoscut sub numele The Beatles Anthology


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.