Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Intrebuintari ale foliei de aluminiu
1.354 vizite - 0 comentarii
adaugat de Georgyana87
 
  Idei ingenioase si utile cu hartia de copt
316 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Fagul
1.348 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  10 intrebuintari neobisnuite ale balsamului de buze
737 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Caderea parului poate fi blocata
824 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cardamom
714 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Utilizari surprinzatoare in gospodarie ale fixativului
273 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Prunele si beneficiile lor
1.298 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cele 12 legi ale Karmei care iti vor schimba viata
257 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Crizele de isterie ale copiilor! Cum le gestionam?
155 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

15 Intrebuintari neobisnuite ale ceaiului

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 16.07.2014  Adauga la favorite 1.214 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Ceaiul si pliculetele de ceai au numeroase intrebuintari atat pentru frumusete cat si pentru casa. Descopera si tu despre ce este vorba.
Ceaiul este o bautura descoperita acum aproximativ 5000 de ani cand un rege chinez a luat apa murdara si a pus-o la fiert. In apa respectiva au cazut din intamplare doua frunze. Regele a baut apa si a descoperit ca avea un parfum imbietor si o aroma incredibila.
Asa a fost descoperit ceaiul care e devenit popular initial in China si mai apoi in toata lumea.
De obicei bem ceai atunci cand suntem raciti sau cand vrem sa obtinem o detoxifiere completa a organismului.
Atat ceaiul cat si pliculetele de ceai au si utilizari ceva mai neobisnuite, asa ca nu le arunca dupa ce ti-ai preparat bautura preferata.
1. Inlocuieste balsamul pentru par
Daca ai parul uscat poti apela cu succes la ceaiul verde care constituie un excelent balsam pentru par. Clateste-te cu ceai verde si lasa parul sa se usuce apoi clateste-l cu apa calda si il poti aranja cum vrei.
2. Poate fi folosit pe post de balsam de rufe
Daca nu ai gasit pana acum un balsam de rufe care sa iti satisfaca toate pretentiile poti apela cu success la ceaiul verde pentru tesaturile deschise la culoare si la ceaiul negru pentru cele inchise la culoare. Este recomandat sa folosesti ceaiul pe post de balsam pentru hainele din matase sau din lana.
3. Un bun tratament pentru acnee
Si in acest caz tot ceaiul verde face minuni. Prepara un ceai concentrat (4-5 pliculete la o cana) si lasa-l la infuzat. Clateste fata cu ceaiul obtinut si in scurt timp vei vedea diferenta.
4. Marineaza carnea
Daca vrei sa prepari o friptura frageda si gustoasa indiferent daca este de vita, pui sau porc, poti apela la un mic truc. Prepara o cana de ceai verde asa cum iti place sa il bei si toarna peste carnea cruda lasand la macerat cateva ore.
5. Vindeca arsurile solare
Daca ai uitat sa iti iei crema de protectie solara la tine si te-ai ales cu arsuri solare de toata frumusetea poti apela cu incredere la ceaiul verde care iti va calma pielea imediat.
. Reduce cearcanele si pungile de sub ochi
Ai nevoiede doua pliculete de ceai verde sau ceai negru pe care sa le aplici pe ochi si sa stai asa timp de 10 minute. Pungile de sub ochi se retrag imediat, iar privirea ta este una luminoasa.
7. Calmeaza sangerarea gingiilor
Aici poti sa apelezi la orice tip de ceai. Pune un pliculet in apa rece si preseaza-l apoi pe gingiile sensibile.
8. Calmeaza eruptiile cutanate
Ceaiul verde sau cel de galbenele calmeaza imediat eruptiile cutanate. Inmoaie un disc demachiant in ceai si aplica usor pe zonele afectate. Lasa ceaiul sa se usuce pe piele si repeta ori de cate ori este nevoie.
9. Combate mirosul neplacut al picioarelor
Stai toata ziua incaltata, iar picioarele tale nu au timp sa respire drept pentru care prind un miros neplacut. Pentru a evita astfel de neplaceri fa o baie in ceai concentrat timp de 20 de minute in fiecare zi si poti uita de aceasta problema.
10. Inlocuieste apa de gura
Daca nu vrei sa apelezi la produsele de acest gen care se gasesc in comert iti poti prepara singura o apa de gura din ceai concentrat de menta si un praf de sare. Clateste gura cu acest amestec si vei avea o respiratie proaspata si dinti stralucitori.
11. Curata oglinzile
Ceaiul verde curata foarte bine urmele lasate pe geamuri si oglinzi. Poti freca geamurile si oglinzile direct cu un pliculet de ceai sau poti obtine o solutie realizata din ceai verde si alcool (parti egale).
12. Calmeaza durerile lasate in urma injectiilor
O regula ce se aplica in cazul copiilor. Cei mici se sperie adesea de injectii asa ca aplica peste urma lasata de intepatura acului un pliculet de ceai. Mentine cateva minute si durerea dispare, iar copilul zambeste din nou.
13. Inlocuieste lotiunea tonica
Daca nu vrei sa mai achizitionezi lotiunile tonice din comert realizeaza-ti acasa o astfel de lotiune din ingrediente naturale. Amesteca ceai verde cu putina zeama de lamaie si o lingurita de miere pana cand aceasta se topeste. Cu ajutorul unui disc demachiant aplica lotiunea pe fata si lasa sa se usuce.
14. Curata mobila si pardoseala
Daca vrei ca mobile si pardoseala sa straluceasca iar mirosul produselor de curatare nu iti place apeleaza cu incredere la ceai. Prepara un ceai si inmoaie o carpa moale pe care sa o storci bine. Sterge mobile si lasa sa se usuce.
15. Este un excelent scrub corporal
Pune un pliculet de ceai verde intr-o jumatate de cana cu apa. Lasa ceaiul sa se raceasca si adauga trei parti de zahar brun. Maseaza bine piele si clateste cu apa.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.