Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Utilizari inedite ale lamaii
503 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  7 Efecte UIMITOARE daca bei CAFEA
164 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  12 utilizari nestiute ale cojii de banana |
366 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Utilizari interesante ale betisoarelor de urechi
464 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Coji de cartofi
1.383 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  20 de utilizari surprinzatoare pentru sare
1.277 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Utilizari interesante ale detergentului de vase
371 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cele 12 legi ale Karmei care iti vor schimba viata
257 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Crizele de isterie ale copiilor! Cum le gestionam?
155 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cojile de banana decontamineaza apa de metale grele
903 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Utilizari neasteptate ale cojilor de ou

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 14.07.2014  Adauga la favorite 1.440 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Stiai ca din cojile de ou poti obtine creta de colorat? Afla si alte lucruri surprinzatoare despre cojile de ou!
Cojile de ou sunt cunoscute pentru continutul ridicat de calciu. Unele persoane fac o cura de calciu cu ajutorul cojilor de ou macinate.


Iata si alte lucruri surprinzatoare la care putem folosi cojile de ou:
1. Indulceste cafeaua
Coaja de ou macinata se adauga in cafeaua macinata la randul ei atunci cand vrei sa o prepari. In acest fel vei avea o cafea mai putin amara si vei avea nevoie de mai putin zahar pentru a o indulci. Zatul ramas poate fi folosit ca si ingrasamant pentru plantele ornamentale.
2. Trateaza iritatiile pielii
Pune coaja de la un ou intr-un pahar cu otet de mere si lasa cateva zile pana cand coaja de ou se dizolva complet. Cu un tampon de vata inmuiat in aceasta compozitie tapoteaza zonele cu probleme.
3. Fertilizeaza gradina
Sparge cojile de ou in bucati cat mai mici si arunca-le in gradina atunci cand vrei sa fertilizezi pamantul. Calciul si mineralele continute in cojile de ou vor face minuni pentru gradina ta.
4. Albeste hainele
Cu timpul hainele tale albe prind o nunata de gri ceea ce este destul de neplacut. Daca vrei sa scapi de acest lucru pune cateva coji de ou zdrobite intr-un saculet de plasa pe care sa il introduci in masina atunci cand speli hainele.
5. Inlocuieste produsele de curatat
Cojile de ou nu sunt toxice si constituie un produs perfect pentru curatare. Ia cateva coji de ou si pune-le la macinat. Cu praful obtinut freaca tavile si tigaile. Vor straluci de curatenie.
Vasele inalte si termosurile pot fi uneori greu de curatat, mai ales cand murdaria se strange pe cauciucul termosului. Folositi praful obtinut din coaja de ou si un pic de apa pentru rezultate spectaculoase.
6. Supliment alimentar pentru animalele de companie
Va spuneam mai devreme ca aceste coji de ou sunt o buna sursa de calciu si minerale pentru noi, insa si animalele de companie pot beneficia de acest lucru. Usuca cojile de ou in cuptorul incins la 250 de grade timp de 30 de minute apoi piseaza cojile pana ce devin o pudra fina.
Aceasta pudra se amesteca in mancarea animalelor si reprezinta o sursa de calciu si minerale pentru dintii si oasele animalutelor.
7. Supliment alimentar pentru pui si gaini
Cojile de ou se sparg in bucatele cat mai mici si se amesteca cu mancarea speciala pentru pasari. Reprezinta o buna sursa de hrana, calciu si fier.
8. Indeparteaza petele de cafea si ceai
Ceaiul si cafeaua adesea reusesc sa pateze canile sau recipientele in care le preparam. Cu ajutorul pudrei obtinuta din macinarea cojilor de ou putem scapa imediat de aceste pete. Se spala vasele cu pudra de ou si un pic de apa.
9. Inlocuieste detergentul de vase
La fel cum va spuneam mai sus, o pudra obtinuta prin macinarea cojilor de ou amestecata cu un pic de apa constituie un excelent produs de spalat vasele.
10. Tine insectele la distanta
Cateva coji de ou zdrobite si puse pe langa plantele din gradina reusesc sa tina insectele daunatoare la distanta, iar plantele se dezvolta sanatos.
11. Inlocuieste plasturii atunci cand ai nevoie
Aici este vorba de membrana fina care se gaseste lipita de coaja de ou. Daca o dezlipim cu atentie si o plasam cu grija peste o zgarietura observam imediat cum ajuta la vindecarea rapida a pielii si la cicatrizarea ei fara sa lase loc infectiilor.
12. Masca faciala
Cojile de ou pisate pana ce devin o pudra fina se amesteca cu albusul oului. Se intinde uniform pe fata si se lasa sa actioneze pana ce se usuca complet dupa care se indeparteaza cu apa calda.
13. Desfunda tevile
Se pun cateva coji de ou in sitele scurgerilor de la bucatarie. In momentul in care acestea aluneca pe tevi le si desfunda.
14. Te ajuta la prepararea cretei de colorat
Ai nevoie de cinci - sase coji de ou, o lingurita de faina, o lingurita de apa fierbinte si colorant alimentar dupa preferinta. Cojile de ou trebuie spalate foarte bine, uscate si apoi pisate pana ce devin o pudra fina. Faina si apa se amesteca intr-un recipient, se adauga pudra de ou si colorantul.
Amestecul obtinut se pune in diverse forme sau se ruleaza si se lasa la uscat timp de trei zile.
Dupa acest procedeu creta este gata de folosit!
15. Spliment de calciu preparat in casa
Se spala bine cojile de ou si se usuca. Se piseaza foarte bine pana cand devin pudra. Se amesteca cu sucuri de fructe,legume, salate sau se ia cate o lingurita in fiecare zi.
Aduce un aport de calciu si minerale vitale organismului uman.
15 Intrebuintari surprinzatoare ale cafelei
Te-ai fi gandit vreodata ca poti tine tantarii si alte insecte la distanta cu ajutorul cafelei? Afla si alte lucruri surprinzatoare despre acest ingredient minune.
Pe langa puterea energizanta pe care o are cafeaua, aceasta are multe proprietati pentru organismal nostru. De la proprietati nutritive pana la proprietati cosmetice, cafeaua poate fi utilizata pentru numeroase activitati.

foto: boabe de cafea, Shutterstock
1. Pigmenteaza nuantele de brunet
Prepara o cafea tare si ia-o cu tine la dus. Ai grija sa nu fie foarte fierbinte pentru ca nu vrei sa te friga atunci cand o vei utiliza. Dupa ce te speli pe cap, toarna cafeaua preparata pe parul umed si lasa sa actioneze 30 de minute dupa care clateste cu apa calduta. Parul tau va fi mai stralucitor si va avea un parfum imbietor.
2. Reduce semnificativ celulita
Modalitatile prin care putem prepara cafeaua astfel incat sa ne ajute la lupta impotriva celulitei sunt numeroase, dar am sa va spun reteta mea secreta. Prepara un scrub din zatul de la o cafea, o lamaie sau o portocala rasa, doua linguri de ulei de masline si maseaza bine pielea cu aceasta compozitie. Lasa sa actioneze cateva minute si clateste.
3. Elimina mirosul de mancare al mainilor si le catifeleaza
Poate ti se intampla adesea sa gatesti cu ceapa sau usturoi, iar mirosul sa iti ramana impregnate pe maini. Tocmai ai primit un telefon si trebuie sa pleci, dar ce faci cu mirosul de mancare? Simplu: ia cateva boabe de cafea si freaca-le in maini. Pe langa faptul ca va elimina mirosul neplacut, va catifela mainile si le va hidrata.
4. Tine insectele la distanta
Datorita mirosului puternic, cafeaua tine insectele la distanta, in special tantarii. Daca iti place sa stai afara in gradina, iar mirosul produselor pentru insecte nu este pe placul tau, pune boabe de cafea sau cafea macinata intr-un bol si insectele vor sta la distanta.
5. Stimuleaza recolta de morcovi si ridichii
Atunci cand plantezi semintele de morcovi si cele de ridichii ar fi bine sa le amesteci cu cafea macinata. Aceasta constituie un excelent fertilizator si va stimula dezvoltarea plantelor care vor da roade mult mai repede.
6. Elimina mirosurile neplacute din frigider
Pentru ca ai suficiente alimente in frigider si poate nu vrei sa le invelesti pe toate in folie alimentara este posibil ca mirosurile sa se amestece si sa nu iti placa rezultatul. Poti pune cateva boabe de cafea sau cafea macinata intr-un filtru de cafea sau chiar pe o farfuriuta si mirosurile neplacute sunt eliminate.
Consumul regulat de cafea poate reduce intensitatea durerilor de cap. Daca nu iti place cafeaua, poti lua o lingurita de cafea macinata atunci cand te doare capul si migrena trece treptat.
8. Absoarbe mirosurile neplacute din sifonier
In situatiile in care mobile este veche, sau chiar prea noua si nu reusesti sa scapi de mirosul lemnului pune un saculet cu boabe de cafea in interior si vei uita de aceasta problema.
9. Pastreaza masina curata
Trebuie sa recunosti ca de cele mai multe ori esti neglijenta cu masina ta si in mare parte acest lucru se datoreaza lipsei de timp. Daca nu ai timp mereu sa treci pe la curatatorie poti pune un saculet cu boabe de cafea sau cu cafea macinata si acesta va elimina toate mirosurile neplacute.
10. Ingrasamant pentru flori
Pe timpul iernii frunzele plantelor se ingalbenesc si capata un aspect neplacut si nesanatos. Amesteca cateva linguri de cafea macinata si cateva linguri de zahar pe care sa le pui peste pamantul florilor. Ai grija sa uzi florile cu regularitate.
11. Repara zgariturile mobilierului
Fara doar si poate si si tu in casa cel putin o piesa de mobilier pe care ai zgariat-o fara sa vrei si nu stii cum sa faci sa acoperi zgarietura. Amesteca cateva linguri de cafea macinata cu apa astfel incat sa obtii o pasta pe care sa o aplici pe zgarietura. Ai grija sa stergi excesul iar mobile va arata ca noua.
12. Masca faciala
Amesteca o lingurita de facea macinata cu un albus de ou si aplica amestecul pe fata. Mentine timp de 15-20 de minute si clateste cu apa calda. Pielea ta va fi hidratata instantaneu si va avea un aspect sanatos.
13. Cand simti ca nu mai ai miros
Daca esti la cumparaturi si vrei sa mirosi mai multe parfumuri pentru a face alegerea potrivita este recomandat ca dupa fiecare parfum mirosit sa mirosi boabe de cafea. Astfel nu vei confunda mirosurile si vei simti adevaratele arome ale parfumurilor.
14. Ingredient secret pentru o friptura savuroasa
Cu totii consumam cafeaua de dimineata sau cel tarziu la ora pranzului pentru a nu avea parte de nopti albe. Eu iti recomand ca data viitoare cand te hotarasti sa prepari o friptura delicioasa pentru cina sa o marinezi cu un pic de cafea macinata si ulei de masline. Aroma va fi surprinzatoare.
15. Curata crustele de mancare
Se intampla adesea ca atunci cand gatesti sa se prinda un pic mancarea de fundul cratitei si te chinui cateva minute bune sa elimini crusta. Apeleaza de acum inainte la cafeaua macinata care iti va asigura o curatare mai rapida a vaselor.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.