Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Taiwan
536 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  PARCUL NATIONAL KENTING -Taiwan
571 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Kaohsiung City, Taiwan
514 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insulele Kinmen-Taiwan.
77 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  PARCULUI TEMATIC FORMOSAN-Taiwan
469 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  HUALIEN-Taiwan
412 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Locuri unice de vizitat in Taiwan
97 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Taipei Taiwan
160 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Wulai Taiwan
91 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lacul Sun Moon- Taiwan
117 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Taiwan

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 14.07.2014  Adauga la favorite 668 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Cunoscuta de chinezi inca din sec. VII, insula a fost populata de acestia la inceputul sec. XVII. In 1646, olandezii au obtinut controlul asupra insulei, dar au fost indepartati in 1661 de catre un mare val de refugiati chinezi, sustinatori ai dinastiei Ming. A fost cucerita de catre dinastia manciuriana in 1683, iar contactele cu europenii nu au fost restabilite pana in 1858. In 1895 a fost cedata Japoniei in urma razboiului sino-japonez. Centru militar japonez in al doilea razboi mondial, a fost bombardata frecvent de catre avioanele americane. Dupa infrangerea Japoniei, a fost retrocedata republicii populare chineze care era guvernata de nationalisti. In anul 1950, ca urmare a Razboiului Civil Chinez, fortele nationaliste reprezentate de partidul Kuomintang au pierdut controlul asupra Chinei continentale, avand sub jurisdictia de facto, doar grupul de insule Taiwan, Insulele Pescadores, Kinmen si Matsu. Totusi, guvernul Kuomintang a continuat sa pretinda ca reprezinta intreaga natiune chineza. Taiwan a devenit resedinta guvernamentala a nationalistilor, cu generalul Jiang Jieshi ca presedinte.

In anul 1954, acesta a semnat un tratat de aparare reciproca cu SUA, iar Republica China a primit ajutorul american pe o perioada de aproape trei decenii, in care a cunoscut o dezvoltare economica spectaculoasa, „Miracolul Taiwanez"; exista investitii foarte mari facute in China de persoane care sunt cetateni Taiwanezi detinand tehnologie, cunoscute ca persoane miliardare, avand ca urmare ridicarea Chinei.

Ca urmare a faptului ca cea mai mare parte a Chinei era controlata de comunisti, pe plan international cele mai multe tari au recunoscut Republica Populara Chineza drept guvern al Chinei, iar pentru Republica Chineza s-a folosit in mod obisnuit denumirea de „Taiwan". Din motive politice, in cadrul organizatiilor internationale, pentru Republica Chineza este deseori folosita denumirea de „China Taipei".

In ultima perioada in Taiwan s-a dezvoltat o miscare de opozitie la Kuomintang, care doreste proclamarea oficiala a independentei Taiwanului. In alegerile din 2000 a fost ales presedinte al Republicii Chineze Chen Shui-bian, primul conducator care nu provenea din Kuomintang. Totusi, independenta Taiwanului nu a fost proclamata oficial, deoarece Republica Populara Chineza a anuntat ca in acest caz va incepe un razboi, cat si datorita faptului ca in opinia publica din Taiwan parerile asupra necesitatii proclamarii oficiale a independentei fata de Republica Populara Chineza sunt impartite. De facto insa, Taiwanul este un stat independent.

A reprezentat China din 1945 pana in 1971 la ONU, fiind membru fondator al acesteia.Relieful este in special muntos. Doua treimi din suprafata insulei sunt acoperite de munti si dealuri, campia ocupand mai putin de o treime. Principali munti sunt: Xueshan, Taidong, Zhongyang si Yushan. Partea centrala este inalta. Varful Yushan, cel mai inalt al insulei, are o altitudine de 3997 m.

Clima este subtropicala. Temperaturile sunt mari, media anuala este aproximativ 22℃(cu exceptia muntilor). Insula este afectata de musoni. Zapada cade doar la altitudini de peste 3000 m. Partea de nord a insulei are un sezon ploios, care dureaza din ianuarie pana la sfarsitul lunii martie. Intreaga insula are parte de vreme calda si umeda din iunie pana in septembrie. Taifunurile sunt foarte frecvente intre lunile iunie si octombrie. Partile centrale si de sud nu au sezon ploios in timpul lunilor de iarna.

Vegetatia si fauna: Padurile acopera aproape jumatate din insula, in special padurile subtropicale. Aici cresc peste 4000 de specii de arbori. Fauna este specifica climei si vegetatiei.
Populatia Republicii China este aproximativ 23.036.087 milioane de locuitori, fiind printre statele cu cea mai mari densitati din lume(640 locuitori/kmp). Populatia este in general formata din chinezi han iar 2% este formata din aborigeni. Distributia populatiei este inegala. In zonele muntoase, densitatea populatiei este de 20 locuitori/kmp in timp ce in orasele mari aceasta este de 4800 persoane/kmp.
Religia: Cele mai importante religii sunt Budismul si Taoismul. Alte religii sunt Crestinismul si I-Kuan Tao.



Limbile: Cea mai vorbita limba este chineza mandarina, scrisa cu caractere traditionale chineze. Dintre limbile aborigene, cele mai importante sunt Hakka si Min Nam. Aceste limbi fac parte din grupa limbilor austroneziene.

Taiwan este un mare producator de filme si seriale in limba chineza. Multe filme si seriale s-au bucurat de mari succese pe plan international. In ultimii ani, mai multe filme si mai multi regizori si actori din Republica Chineza(Taiwan) au reusit sa obtina premii la festivale internationale. Filme si seriale taiwaneze au fost difuzate in multe tari asiatice dar si europene.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.