Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Asasinarea lui Robert F Kennedy
833 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Atentat Impotriva Lui Hitler
1.515 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Nazi : Conspiratia oculta
1.315 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Marilyn Monroe...in spatele scenei
829 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Jack Ruby si asasinarea Presedintelui John F. Kennedy
657 vizite - 0 comentarii
adaugat de dobre
 
  Regatul lui Prester John
913 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mitologia greaca - Medusa
2.243 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lord Byron baiatul rau al literaturii
555 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ist. Bizantului Vol. 2:Domnia timpurie a lui Justinian
224 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Palatul Sutu
1.173 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Istorie
 

 

Conspiratia asasinari lui John Fitzgerald Kennedy

 
 
 
 
 
Adaugat de maria 02.07.2014  Adauga la favorite 1.366 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Asasinarea lui John F.Kennedy pe 22 noiembrie 1963 a generat mai multe teorii ale conspiratiei decat oricare crima din istorie, deoarece a fost un eveniment socant si foarte dramatic privind o personalitate cunoscuta.

**** Asasinatul

Presedintele a fost impuscat mortal sub privirile publicului in timp ce se deplasa in coloana oficiala, intr-o masina decapotabila,alaturi de sotia sa. Dar se datoreaza si faptului ca acea Comisie Warren formata in graba, dar la o saptamana de la asasinat, in scopul anchetarii celor intamplate, nu a reusit sa gaseasca explicatii pentru numeroasele aspect paradoxale ale crimei.

Comisia a descoperit ca un tragator izolat, Lee Harvey Oswald trasese 3 focuri de arma asupra presedintelui: - primul ratase coloana oficiala - al doilea l-a ranit pe presedintele Kennedy si pe guvernatorul statului Texas-John B. Connally, care se afla si el in limuzina - al treilea si ultimul foc de arma l-a lovit pe presedinte in cap, ucigandu-l

Teoriile ale conspiratiei asociate acestui eveniment au devenit cunoscute: teoria tragatorului izolat sau‘’teoria glontului magic’’, deoarece era putin probabil ca un singur glont sa treaca prin doi oameni. Ambele teorii au devenit plauzibile, nu doar pentru experti, ci si pentru publicul american supus la sondaje.

**** Atentatul asupra lui John F. Kennedy a avut loc in ziua de 22 noiembrie 1963, orele 12:30 Central Standard Time (sau 18:30 UTC) in Piata Dealey din orasul Dallas, statul Texas. Atentatul s-a soldat cu decesul prin impuscare al lui John Fitzgerald Kennedy, cel de-al treizeci si cincilea presedinte al Statelor Unite ale Americii.

Kennedy a fost impuscat mortal pe cand efectua un tur al orasului intr-o masina decapotabila alaturi de sotia sa Jacqueline, fiind insotiti de guvernatorul de atunci al statului Texas, John Bowden Connally, Jr. (care a fost la randul sau sever ranit) si de sotia acestuia.

**** Lee Oswald, presupus atentator

La scurt timp dupa atentat, Lee Harvey Oswald a fost arestat fiind banuit ca faptas. La doua zile dupa arestarea sa, Oswald a fost impuscat mortal de Jack Ruby, facand astfel imposibile procesul si marturia sa, extrem de asteptate.

**** Insuccesul cercetarilor

Imprejurarile si cei care au organizat asasinatul presedintelui american au ramas pana azi neclarificate, desi mai multe investigatii oficiale (cea mai cunoscuta dintre aceste comisii de investigare a asasinatului fiind Comisia Warren) au prezentat de-a lungul timpului varianta avandu-l pe Lee Harvey Oswald ca unic asasin. Cu toate acestea, numeroase sondaje de opinii indica ca aproximativ 80 % dintre americani nu cred varianta oficiala. Ca atare, acest atentat este explicat de mai multe teorii sau ipoteze care nu au fost inca dovedite in mod concludent.

Nici pana in prezent nu s-a aflat integral ce s-a intimplat in acea zi si cine a pus la cale asasinatul, moartea celui de-al 35-lea presedinte american devenind subiectul a numeroase scenarii si teorii conspirative. Ce s-a intamplat in limuzina albastra ipresedintelui este, insa, cunoscut in toata lumea.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.