Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Evanghelia dupa Ioan (SUA 2003) / 100 min / Partea 1
2.920 vizite - 0 comentarii
adaugat de zaharia
 
  Prairie Rose(SUA 2006) Drama 91 min
1.127 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Casa rosie (SUA 1947) Drama,mister / 100 min
938 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  O afacere criminala povestea lui Carolyn Warmus SUA
374 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mai mare decat viata (SUA 1956) Drama 95 min
1.088 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Evanghelia dupa Ioan (SUA 2003) / 79 min / Partea 2
2.434 vizite - 0 comentarii
adaugat de zaharia
 
  Generatia exploziva (SUA 1961) Drama 89 min
127 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Straini: Povestea unei mame si a unei fiice (SUA 1979)
386 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Printesa fotbalului (SUA 1983) Drama,Sport / 95 min
9 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Murdaria rosie in crestere (SUA 2011) Drama 93 min
179 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Povestea nasterii Domnului (SUA 2006) Drama / 100 min

 
 
 
 
 
Adaugat de zaharia 22.06.2014  Adauga la favorite 2.439 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 6.4
   
 
The Nativity Story (2006)

Nota IMDB: 6.4

Regia:Catherine Hardwicke
Cu:Shohreh Aghdashloo, Oscar Isaac, Keisha Castle-Hughes
Gen film:Drama

O calatorie spre originea celei mai mari povesti a istoriei, Povestea nativitatii, este gata sa apara pentru prima data pe marile ecrane, datorita unui eveniment cinematografic major.
Povestea nativitatii, produsa de New Line Cinema, nareaza calatoria extrem de solicitanta a doi oameni, Maria si Iosif, o sarcina miraculoasa si nasterea lui Iisus, care va schimba realmente cursul istoriei. Dramaticul si incitantul film urmareste calatoria plina de pericole a unui cuplu de tineri care sunt nevoiti sa-si paraseasca casa din Nazaret pentru a ajunge in Betleem, stravechea casa a lui Iosif, ca sa participe la recensamantul ordonat de Regele Irod. Este o calatorie de peste 100 de mile, strabatand locuri inselatoare, cu atat mai dificile cu cat Maria este insarcinata in luna a noua.
New Line Cinema prezinta o productie Temple Hill, Povestea nativitatii, in care joaca nominalizata la Premiul Academiei, Keisha Castle-Hughes (WhaleRider) in rolul Mariei, pe Oscar Isaac (din viitorul film Guerrilla) in rolul lui Iosif si pe nominalizata la Premiul Academiei, Shohreh Aghdashloo (House of Sand and Fog) in rolul Elisabetei, mama lui Ioan Botezatorul.
Distributia filmului mai include actorii: Hiam Abbass (Munich, Paradise Now), Shaun Toub (Crash), Alexander Siddig (Syriana), Nadim Sawalha (Syriana), Eriq Ebouaney, Stefan Kalipha, Said Amadis, Stanley Townsend si Ciaran Hinds (Munich).
Filmul este regizat de Catherine Hardwicke (Thirteen; Lord of Dogtown) dupa un scenariu scris de Mike Rich (The Rookie; Finding Forrester). Producatori sunt Wyck Godfrey (I, Robot) si Marty Bowen. Producatorii executivi sunt Toby Emmerich, Cale Boyter, Tim Van Rellim, Mike Rich si Catherine Hardwicke. Preoducatori co-executivi sunt Judd Funk si Michael Disco.
Filmul este de asemenea creatia unei echipe de productie exceptionale, care il include pe realizatorul de film Elliot Davis (White Oleander, I Am Sam, Out of Sight), designer-ul de productie Stefano Maria Ortolani (Director artistic al filmului Gangs of New York si The Talented Mr. Ripley), monteurii Robert K. Lambert, A.C.E. (Three Kings, I Heart Huckabees, Ask the Dust) and Stuart Levy, A.C.E (Any Given Sunday, Jesus’ Son), costumele sunt realizate de Maurizio Millenotti (The Passion of the Christ, Tristan si Isolde, Immortal Beloved) iar muzica este compusa de Mychael Danna (Little Miss Sunshine, Capote, The Ice Storm).
New Line Cinema va lansa Povestea nativitatii pe ecranele din Statele Unite la 1 decembrie 2006.

Povestea nativitatii poate fi gasita ca atare in Evanghelia dupa Matei si Evanghelia dupa Luca din Noul Testament. Incepe spre sfarsitul epocii dintre cele doua testamente – care dureaza cam 100 de ani, intre domnia lui Iuda Maccabeul si nasterea lui Iisus Christos.


Povestea debuteaza cu Regele Irod (regele Iudeei in timpul domniei lui Cezar Augustus) si frica sa de profetia din Vechiul Testament, care il anunta pe Mesia. Inspaimantat ca isi va pierde regatul, acesta ordona infamul masacru al inocentilor – uciderea tuturor pruncilor de sex masculin mai mici de doi ani, din orasul Betleem.


Mergand pe urma acestei profetii, filmul se intoarce inapoi cu un an, la Marele Templu din Ierusalim, unde Zaharia, un preot pios, are o viziune de la Dumnezeu care il anunta cum ca sotia sa „ii va naste un fiu care va deveni profet, pregatind calea Domnului." Dat fiind ca sotia lui Zaharia a trecut de varsta la care poate avea copii, acesta isi exprima necredinta si este lovit de mutenie.


Intre timp, in Nazaret, un orasel oprimat de practicile de impozitare devastatoare ale Regelui Irod, adolescenta Maria este informata de parintii sai cum ca i-au aranjat casatoria cu Iosif. Deprimata de ideea de a se casatori cu „un barbat pe care de abia il stie, si pe care nu il iubeste", Maria se refugiaza intr-o veche livada de maslini pentru a-si aduna gandurile.

Acolo, este vizitata de ingerul Gabriel, care ii spune ca a fost aleasa de Dumnezeu sa-i poarte in pantece fiul, pe care sa il numeasca Iisus, si ca acesta va fi Salvatorul poporului sau. Maria accepta aceasta idee, insa este coplesita de aceasta bunavestire si nu are nici cea mai mica idee cum sa le-o impartaseasca parintilor sai.


Inapoi in Ierusalim, regele Irod incepe sa se infricoseze auzind de o profetie conform careia va aparea in curand un nou rege. Irod ordona trupelor sale sa ucida pe oricine ar putea fi „acest om puternic, acest Mesia".
In Persia, un alt grup de oameni urmareste profetia, insa cu multa emotie.

Cei trei magi – Melchior, savantul, Gaspar, scepticul traducator si Baltazar, astronomul etiopian – au cercetat documentele stravechi si cred ca e pe punctul de a avea loc un eveniment ceresc (ceea ce noi numim astazi convergenta planetara), care va semnala nasterea lui Mesia. Melchior isi convinge tovarasii sa porneasca in lunga calatorie spre Iudeea, pe urmele „stelei".


Intre timp, in Nazaret, Maria, in efortul de a-si intelege situatia, merge in vizita la verisoara ei Elisabeta, promitandu-le parintilor ei ca se va intoarce pana la recoltat. Maria se simte usurata ca ceea ce i-a spus Gabriel este adevarat: Elisabeta este si ea insarcinata in chip miraculos, data fiind varsta sa inaintata. Elisabeta o incurajeaza pe Maria si ii impartaseste bucuria.

Dupa nasterea lui Ioan Botezatorul, in urma careia Zaharia isi recapata capacitatea de a vorbi, Maria este pregatita, emotional vorbind, sa se intoarca in Nazaret.
Intoarcerea acasa este insa prea putin primitoare: pe cand se da jos din caruta in centrul orasului Nazaret, i se deschide haina si se vede clar ca este insarcinata. Este dispretuita de localnici si o asteapta o confruntare dificila cu Iosif si cu parintii ei, care nu o cred: „Ti-a spus-o un inger? Ca o sa porti in pantece pe Fiul lui Dumnezeu?" In noaptea urmatoare, Iosif are un vis in care este vizitat de ingerul Gabriel, care ii confirma povestea Mariei.

Iosif ii spune Mariei ca o va sprijini, indiferent de ceea ce spun altii: „Esti sotia mea, sunt sotul tau. Aceasta este tot ceea ce trebuie sa se stie." Este prima data cand Maria incepe sa realizeze ca Iosif este, asa cum a spus mama ei, „un om bun, un barbat puternic."


La scurt timp dupa aceea, in urma unui decret venit de la Roma, regele Irod ordona tuturor sa se intoarca in orasul in care s-au nascut in vederea unui recensamant, crezand ca prin aceasta manevra ingenioasa va reusi sa-l descopere pe Mesia.

Aceasta ii obliga pe Maria si pe Iosif sa inceapa o lunga calatorie spre orasul natal al acestuia, Betleem. Strabatand trecatori periculoase prin munti, rauri care curg cu repeziciune si deserturi golase, Iosif merge pe jos intreg drumul, facand tot ce-i sta in puteri sa-si respecte promisiunea facuta parintilor Mariei: „Va voi proteja fiica si copilul, cu intreaga-mi fiinta." Aprecierea pe care i-o arata Maria devine din ce in ce mai puternica.


Maria si Iosif strabat Ierusalimul fara sa fie depistati de soldatii lui Irod, insa magii, in vestmintele lor somptuoase din matase si pe camilele lor pline de ornamente sunt observati de soldati si obligati sa „ia cina" cu Regele. Acesta ii seduce printr-o masa bogata si discuta cu ei despre nasterea care urmeaza sa aiba loc. Irod ii „incurajeaza" sa gaseasca baiatul si sa se intoarca apoi la el ca sa-l instiinteze unde se afla acesta, astfel incat „sa poata si el sa i se inchine."


Maria si Iosif ajung in Betleem exact cand pe aceasta o apuca durerile facerii, insa nu gasesc nici un han si nici o camera. In cele din urma, un pastor ii lasa sa-i foloseasca staulul si Iisus se naste in aceasta grota. In momentul in care se naste, planetele formeaza un sir, creand impresia unei ‚stele’ extrem de stralucitoare – un eveniment ceresc vazut de toata lumea – printre care si de pastorii de pe camp, care o urmeaza pana in Betleem pentru a se inchina pruncului.


Magii sosesc si ei la staul, cu daruri constand din aur, tamaie si mir. Melchior este uimit sa vada ca acest nou rege s-a nascut intr-un staul in loc de a se naste intr-un palat, declarand ca „Cel mai mare dintre regi s-a nascut in cel mai umil dintre locuri."


Adanc miscati, magii realizeaza ca ar comite o greseala sa se intoarca la Irod sa-l instiinteze. Furios ca magii nu au revenit la el, Irod ordona masacrul inocentilor. Pe cand soldatii lui Irod ataca Betleemul cu intentii criminale, Gabriel il avertizeaza pe Iosif: „Ridica-te, Iosife...ia pruncul." Maria, Iosif si Iisus scapa in ultimul moment, indreptandu-se spre Egipt...si implinind profetia."

Distributie:

Ciaran Hinds Regele Herod
Oscar Isaac Joseph
Shohreh Aghdashloo Elizabeth
Alexander Siddig Sfantul Gabriel
Keisha Castle-Hughes Maria
Hiam Abbass Anna
Shaun Toub Joaquim
Eriq Ebouaney Balthasar
Yvonne Scio Thief's Accomplice
Zinedine Soualem Girl's Father
Stanley Townsend Zechariah
Alessandro Giuggioli Antipa
Kais Nashif Benjamin
Said Amadis Tero
Nadim Sawalha Melchior
Matt Patresi Sentry Soldier
Shelby Young Naomi
Ted Rusoff Batranul pastor
Stefan Kalipha Gaspar
Jeffery Kissoon Herod's Architect
Damir Todorovic Soldier at Collection


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.