Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Floarea cameleon
351 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Urechea elefantului
1.065 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cosmos
800 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sanvitalia
666 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Salvia rosie sau Jales de gradina
766 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  3 plante de ap. ideale pentru incaperile intunecoase
359 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Gloriosa superba – Crinul de Malabar
1.381 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ranunculus
396 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Beaucarnea recurvata
1.119 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  GARDUL VIU-MINUNE!
181 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Casa si gradina
 

 

Lantana, planta cameleon a verii

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 19.06.2014  Adauga la favorite 1.459 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Lantana este o floare versatila de vara, originara din tinuturile tropicale ale Americii, placuta si usor de ingrijit. Cea mai evidenta calitate pe care o detine este ca infloreste abundent, in culori diverse, de primavara pana la instalarea frigului. Ca acest lucru sa se intample, insa, are nevoie sa i se ciupeasca varfurile lastarilor pe parcursul verii.

Lantana cere un sol neutru, bine drenat si bogat in nutrienti. Udarea insuficienta a Lantanei comune poate duce la patarea frunzelor, dar nici udarea in exces nu este de dorit, pentru ca inlesneste putrezirea radacinilor. In natura, plantele masoara pana la 1 m inaltime, ceea ce le face deosebit de aratoase si preferate unde exista intinderi mari de verdeata.

Totodata, Lantana poate fi crescuta si in ghiveci, preferabil la multa lumina pe terasa sau balcon. Pentru a respecta dezvoltarea plantelor, folositi vase cu un diametru de maximum 20 cm, apoi limitati-va doar la refacerea stratului de compost de la suprafata. Exista peste 100 de specii de Lantana, din care doar cateva sunt intalnite la nivelul continentului nostru: Lantana camara, Lantana montevidensis, Lantana trifolia si alte cateva specii hibride rezultate prin incrucisarea acestora.

Pe parcursul ciclului de viata inflorescentele isi schimba culoarea, din acest motiv planta este numita si “cameleonul". Inflorescentele sale sunt alcatuite din multe flori de mici dimensiuni, portocalii, galbene, rosii, violet. Florile de Lantana imprastie un miros suav, discret. Cea mai facila si simpla metoda de inmultire a plantei de gradina este butasirea. Aceasta procedura are avantajul ca poate fi aplicata in orice moment al verii.

Toamna si iarna lantana de ghiveci are nevoie de o temperatura de 10-13 grade Celsius si periodic de cateva ore de expunere la soare. De asemenea, pe parcursul celor doua sezoane udarile trebuie sa se limiteze doar la evitarea uscarii pamantului


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.