Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cascada Gavarnie
1.061 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cascada Bohodei, Apuseni
343 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cascada Victoria
1.522 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Kravica - Bosnia Hertegovina
935 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cascada Bigar
948 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cascada Vaii Rele-jud Arges
340 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cascada Bohodei, Apuseni
347 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cascada Lolaia
1.479 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cascada Baatara Gorge situata in Tannourine, Liban
713 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cascada Pruncea (Casoca)
207 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Cascada Ingerului

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 12.03.2014  Adauga la favorite 830 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Cascada Ingerului din Venezuela, cunoscuta si ca Salto del Angel, este cea mai inalta cascada din lume.

Numele cascadei provine de la numele pilotului american pe nume Jimmie Angel, care a redescoperit-o in 1933, dupa ce venezuelanul Ernesto Sanchez la Cruz a descoperit-o prima oara in 1910. Jimmie a zburat accidental deasupra cascadei Ingerului, in cadrul unei expeditii in acea zona. Iata cele mai interesante lucruri despre cea mai inalta cascada din lume.
•Cascada Salto Angel este cea mai inalta cascada din lume, avand o inaltime de aproximativ 979 de metri si cea mai lunga cadere de apa neintrerupta de 807 metri. Cascada isi are originea in platoul muntos de 700 de kilometri patrati "Auyan-Tepui", situat in La Gran Sabana, o zona deluroasa.
•Cascada Ingerului este in prezent situata pe unul dintre afluentii raului Rio Caroni. Cascada se formeaza atunci cand afluentul coboara din Auyan-Tepui. Auyan-Tepui in limba locala inseamna "muntele diavolului".

• Latimea cascadei Salto del Angel la baza este de aproximativ 153 de metri. La baza cascadei se afla raul Rio Gauya care curge mai departe spre fluviul Churun, afluent al raului Carrao.

• Inaltimea uimitoare a uneia dintre cele mai renumite cascade din lume poate fi inteleasa din faptul ca Salto de Angel este de trei ori mai inalta decat cel mai mare turn din lume si anume Turnul Eiffel si de douazeci de ori mai inalta decat cascada Niagara.
Datorita inaltimii sale, cea mai mare parte din apa cascadei se evapora la jumatatea distantei sau este purtata de vanturile puternice din regiune. Se crede ca oamenii care se afla pe o raza 1,6 km pot fi invaluiti de ceata provenita de la cascada.

•Cascada Ingerului din Venezuela este cunoscuta si sub alte doua denumiri, Tulume Bena si Cascada Big River. De la distanta casca poate parea doar o mare cadere de apa insa pe masura ce ne apropiem de ea se observa mai multe pesteri, canioane si tuneluri care intra si ies in/din cascada.
•Salto Angel are o sectiune superioara de unde plonjeaza pe o portiune de cca 30 de de metri dupa care intra intr-o pestera. Dupa ce iese din pestera urmeaza o alta plonjare de aproximativ 45 de metri. Numai dupa aceea apa cade fara intreruperi. In timpul sezonului ploios, Salto Angel este impartita in mai multe cascade.

• Astazi, cascada Ingerului din Venezuela apartine Parcului National Canaima, care acopera o suprafata de trei milioane de hectare. Acest parc national este situat in regiunea de sud-vest a Venezuelei. Salto Angel este inconjurata de paduri tropicale, pasuni si stanci. Exista nenumarate lagune, rauri, cascade si savane in jurul ei.
Superbul peisaj ce inconjoara aceasta cascada, inaltimea ei ce creeaza o panorama care iti taie rasuflarea, apa albastrui-argintie si verdeata din imprejur fac din cascada Ingerului unul dintre locurile pe care orice turist ar trebui sa-l viziteze cel putin o data. Este una din principalele atractii turistice in Venezuela, cu toate acestea o excursie in acest loc izolat nu este usor de facut. Cine doreste sa viziteze aceasta cascada poate opta pentru o excursie aeriana, dar in cazul in care este innorat cascada s-ar putea sa nu fie vizibila.

O alta alternativa este de a lua mai intai un zbor de la Caracas pentru a ajunge la tabara Canaima. Din acest campus se organizeaza excursii catre baza cascadei. Cele mai bune luni pentru a vizita cea mai inalta cascada din lume sunt din iunie pana in decembrie.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.