Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Roman Polanski / Biografie
905 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sharon Tate
1.224 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Actritele celebre ale anilor 60 - Catherine Deneuve
548 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Roman Polanski - Un geniu si scandalul lui
1.396 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Documentar Bob Marley - dezvaluirea unui mister
1.469 vizite - 0 comentarii
adaugat de elba
 
  Amintiri despre Elvis Presley - Documentar
1.666 vizite - 0 comentarii
adaugat de Alexandra
 
  The Pink Floyd Story / documentar | fragment
1.338 vizite - 0 comentarii
adaugat de sirena
 
  George Enescu - Documentar / Part 4
1.337 vizite - 0 comentarii
adaugat de Alexandra
 
  Povestea completa a formatiei The Who / Documentar
1.234 vizite - 0 comentarii
adaugat de silvia
 
  George Enescu - Documentar / Part 3
1.593 vizite - 0 comentarii
adaugat de Iulia Andrei
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Vedete
 

 

Un destin - Roman Polanski / Documentar

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 04.03.2014  Adauga la favorite 1.673 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Nascut la Paris, din parinti polonezi, Roman Polanski isi petrece copilaria in Polonia; studiaza la Scoala de Arte din Cracovia si la Scoala Nationala de Cinema din Lodz. Debuteaza ca actor la 14 ani si participa la o emisiune radiofonica foarte populara in Polonia.

Adolescent, joaca in filmul Trei Povesti, urmind roluri mici in mai multe filme poloneze, printre care si O fata a vorbit de Andrzej Wajda. Este inca student cind realizeaza primele sale scurt-metraje, printre care Doi barbati si un dulap, Cind cad ingerii, Cel gras si cel slab, Mamiferele, toate premiate la diverse festivaluri.
Realizeaza primul sau lung metraj in 1962 – Cutitul in apa, care primeste Premiul Criticii la Festivalul de la Venetia si este nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film strain.

Repulsie va fi primul sau film in limba engleza, in care o are in rol principal pe Catherine Deneuve. Filmul ia Ursul de Argint la Festivalul de la Berlin.
Fundatura (Cul-de-Sac), urmatorul lui film, obtine Ursul de Aur la Berlin.
Roman Polanski regizeaza si joaca rolul principal in Balul Vampirilor, apoi face primul sau film american – Rosemary’s Baby, pentru care e nominalizat la Oscar pentru cel mai bun scenariu.

In 1972 revine in Europa pentru a realiza o adaptare dupa Macbeth, cu scenariul scris impreuna cu Kenneth Tynan. In acelasi an produce Week end of a Champion, de Frank Simon, un documentar despre pilotul de curse Jacky Stewart. In 1973 il are in rol principal pe Marcello Mastroianni in Quoi?

Anul 1974 marcheaza intoarcerea sa la Hollywood, fiind anul in care realizeaza Chinatown. Laureat la Globul de Aur si nominalizat la 11 premii Oscar, printre care cele pentru cel mai bun film si cel mai bun regizor, filmul nu primeste decit Oscar pentru cel mai bun scenariu original.

In 1976 Polanski filmeaza Le Locataire, in Europa, cu Isabelle Adjani si Shelly Winters.
Tess, trei ani mai tirziu, este nominalizat la sase premii Oscar, printre care cele pentru cel mai bun regizor, dar primeste Oscar pentru cea mai buna imagine, cele mai bune decoruri si cele mai bune costume. Roman Polanski primeste, in schimb, pentru acest film, doua premii Cesar: cel mai bun regizor si cel mai bun film.

Viata lui Roman Polanski nu este tocmai normala. Acesta a supravietuit Holocaustului, insa a ramas orfan. A ajuns regizor si actor la Hollywood si s-a casatorit cu modelul Sharon Tate. Dupa ce Polanski a lansat filmul Rosemary's Baby, sotia acestuia a fost rapita, torturata si ucisa de Charles Manson si sectantii sai. Tate era insarcinata in luna a opta cand a avut loc tragedia. In 1978, Polanski a fost acuzat ca a violat o fata de 13 ani si a fugit in Franta. 30 de ani mai tarziu, a fost prins in Elvetia si extradat.

k


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.