Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Pierre Richard - Actor fracez
1.098 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Louis de Funes - biografie
1.676 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mikis Theodorakis
1.299 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Un destin - Roman Polanski / Documentar
1.672 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Un destin - Louis De Funes
1.805 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Alain Delon
1.843 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mari actori - Russell Crowe
1.626 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
  Ray Charles - Bografia unui artist
427 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lindsey Stirling -"We Found Love" -2012
1.373 vizite - 0 comentarii
adaugat de Mariana
 
  Mari actori - Jeremy Irons
1.128 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Vedete
 

 

Un destin - Yves Montand

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 04.03.2014  Adauga la favorite 1.090 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Yvo Livi, caci acesta este numele real al lui Yves Montand, s-a nascut pe 13 octombrie 1921, in Monsummano (Italia). A avut doi frati: Lidia si Giuliano. Tatal sau, Giovani Livi, militant comunist, a fost nevoit sa fuga de regimul fascist italian si a plecat cu intreaga familie in Marsilia, obtinand, in 1929, cetatenie franceza.

Niciunuia dintre copiii familiei Livi nu i-a placut cartea si atunci au fost nevoiti sa lucreze. Insusi Yvo, in care tatal isi pusese sperantele, lucra la salonul de coafura al surorii sale.

Pasionat de cinema (Fred Astaire, cu al sau step, fiindu-i idol), in 1938 accepta propunerea unui regizor de music-hall, care cauta pe cineva sa "incalzeasca" atmosfera spectacolelor sale.

A lucrat ca salahor in Provence

Incurajat de succesul rapid, Yves Montand sustine primele concerte pe scene din Marsilia. Pe 21 iunie 1939, in acelasi oras, in cabaretul Alcazar, canta propria-i piesa "Dans les champs du Far West". Din nefericire, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial il gasim pe Yves lucrand ca salahor pe santierele din Provence.

Incepand cu primavara lui 1941, artistul isi reia cariera, pentru a nu o mai intrerupe niciodata. Berlingot, regizorul care l-a angajat prima oara, ii organizeaza un turneu in regiune. In acelasi timp, incepe sa ia cursuri de dans. Isi schimba des impresarul, sustine concerte multe, cucereste femei.

Inregistreaza succese la Paris, in '44, pe scenele ABC, Bobino si Moulin Rouge. Aici o cunoaste pe Edith Piaf, intre cei doi avand loc "un coup de foudre". Contactul cu celebra cantareata il va ajuta mult in drumul spre celebritate. Dupa Moulin Rouge ei pornesc in turnee ca un cuplu veritabil, dar in '46 legatura se intrerupe.

O alta intalnire importanta a fost cea cu pianistul Bob Castella, muzicianul de care se va simti atras toata viata. In '48, un prieten il duce la Saint-Paul-de-Vince, in Provence, unde se intalneste cu poetul Jacques Prevert, pe care il admira. Versurile din "Les feuilles Mortes" se regasesc in noul sau cantec.

Pe Sigmone Signoret a cunoscut-o in '49 si se va casatori cu ea doi ani mai tarziu, ajungand cuplul legendar al show-bizului din Franta. Henry George Clouzot ii da sansa cinematografiei, odata cu filmul "Le salairie de la peur", din 1953. Yves Montand dovedeste forta dramatica, iar la Festivalul de la Cannes filmul este premiat.

In '54 cuplul Simone Signoret si Yves Montand joaca in piesa semnata de Arthur Miller "Vrajitoarele din Salem", reluata cu succes pana in 1955.
In septembrie 1985, Simone Signoret moare, la 64 de ani.

O alta femeie din viata lui Yves Montand a fost asistenta sa Amiel, cu care va avea singurul copil.

Montand este victima unui infarct si se stinge din viata pe 9 noiembrie 1990, la 70 de ani, intr-o clinica din Oise. Din pacate, spectacolul pe care-l pregatise, dedicat fiului sau de 3 ani, n-a mai putut fi sustinut. A fost inmormantat in cimitirul Pere Lachaise, alaturi de Simone Signoret.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.