Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Fekeli Kerem Alisik
373 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mari actori - Alec Baldwin
1.555 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
  Mari actori :Norman Wisdom
1.479 vizite - 0 comentarii
adaugat de maria
 
  Mari actori - Stefan Iordache
1.354 vizite - 0 comentarii
adaugat de calea
 
  Mari actori - Max von Sydow
1.476 vizite - 0 comentarii
adaugat de rica
 
  Mari actori - Nicholas Cage / 7 minute
1.442 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
  Ian Curtis (Formatia Joy Division) -Sinucidere la 24 ani
616 vizite - 0 comentarii
adaugat de marco
 
  Jamie Lee Curtis
1.035 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Gregory Peck (1916-2003)
1.049 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lino Ventura - Actori si regizori celebri
1.274 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Vedete
 

 

Tony Curtis - Actori celebri

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 19.02.2014  Adauga la favorite 1.395 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Tony Curtis este unul dintre cei mai prolifici actori americani avand la activ peste o suta de filme in care a aparut. Bernard Schwartz pe numele adevarat, este unul dintre fiii unei familii evreiesti nevoiase. Viitorul actor s-a nascut in Bronx, New York la data de 3 Iunie 1925. Mama Hellen (nascuta Klein) si tatal Emanuel Schwartz de profesie croitor imigrasera din Ungaria. La opt ani Bernnie si fratele sau Julius au fost institutionalizati intr-un orfelinat pe timp de o luna din cauza unei boli mintale grave a mamei. Pe parcursul Razboiului din Pacific a servit in U.S. Navy fiind imbarcat distrugatorul USS Proteus.

Dupa terminarea serviciului militar il regasim la New York studiind actoria alaturi de Elaine Stritch, Walter Matthau si Rod Steiger. Un bun director de casting, Joyce Selznick, apreciindu-i corect potentialul ii propune un contract cu Universal Pictures si in 1948 tanarul de 23 de ani pleaca la Hollywood. La sugestia lui Joyce isi schimba numele in Tony Curtis. Debutul si-l face intr-un film "Criss Cross" unde primeste rolul unui dansator de rumba. Este remarcat si distribuit alaturi de Burt Lancaster in "Sweet Smell of Success", dar mai ales alaturi de Sidney Poitier in "The Defiant Ones", drama unor evadati tinuti legati de un lant. Pentru acest rol Tony este nominalizat la Oscar. Cel mai celebru (si popular) film in care a fost jucat, a fost fara indoiala "Some Like It Hot" (1959) alaturi de Jack Lemmon si Marilyn Monroe.

Doi membri de orchestra asista la o crima a Mafiei si sunt obligati sa fuga si sa se ascunda. Travestiti, se ataseaza unei orchestre feminine si de aici decurg o serie de intamplari hazlii. Pelicula face si azi deliciul cinefililor.

In "The Vikings" si "Spartacus" apare alaturi de prietenul sau Kirk Douglas, in serialul TV "The Persuaders!" alturi de Sir Roger Moore, chiar isi imprumuta vocea pentru personajul animat Stony Curtis in "The Flintstones".

Are si remarcabile abilitati in pictura, lucrarea sa The Red Table fiind expusa din 2007 in Metropolitan Museum din Manhattan. A fost casatorit de sase ori, ultima sotie Jill Vandenberg Curtis fiind cu 42 de ani mai mica. A fost la un pas de moarte in Decembrie 2006 cand s-a imbolnavit de Pneumonie. A primit in Franta "Ordre des Arts et des Lettres". Are o stea pe Hollywood Walk of Fame


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.