Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Bette Midler
876 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bette Davis - Biografie
1.469 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Vedetele Hollywood-ului si automobilele lor / anii 1930
1.460 vizite - 0 comentarii
adaugat de jolie
 
  Marlene Dietrich - Mistere & Scandaluri / Biografie
1.339 vizite - 0 comentarii
adaugat de alecu
 
  Leslie Howard - Actor si regizor britanic
1.435 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Charles Boyer - Actorul gentleman
842 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Amy Winehouse - Biografie
1.200 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Errol Flynn - Mari actori
1.757 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Thelma Todd - Intre mister si scandal
1.106 vizite - 0 comentarii
adaugat de dobre
 
  Mari actori - Jodie Foster
1.768 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Vedete
 

 

Bette Davis - Mistere si scandal

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 12.02.2014  Adauga la favorite 1.604 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Ruth Elizabeth Davis, cunoscuta ca Bette Davis, (n. 5 aprilie 1908 – d. 6 octombrie 1989) a fost o actrita americana de teatru, film si televiziune, laureata de doua ori a Premiului Oscar.

Cunoscuta pentru dorinta sa de a interpreta caractere deloc simpatice, Davis a fost constant apreciata pentru performantele sale actoricesti relevate intr-o paleta foarte larga de diferite tipuri de filme: de la filme politiste si filme istorice, iar ocazional comedii, pana la filmele care au consacrat-o inconfundabil, drame romantice.

Dupa ce a aparut in piese de pe Broadway, Davis s-a mutat la Hollywood, California in 1930, dar filmele sale timpurii au fost lipsite de succes. S-a alaturat studioului Warner Bros. in 1932, dupa care si-a inceput prolifica si apreciata cariera cinematografica cu cateva interpretari care au fost foarte bine primite atat de public cat si de critica.

In 1937, dorind sa se elibereze de tutela contractuala a studiourilor Warner Brothers, a intrat cu acest studio intr-un conflict legal. Pierderea acestui proces larg mediatizat, care a fost de fapt o infrangere aparenta, a marcat inceputul perioadei cele mai fertile din viata artistica a actritei.

aceasta, pana la sfarsitul anilor '40, Bette Davis a ramas una dintre actritele americane de film cele mai apreciate, cunoscuta pentru stilul sau actoricesc intens, profund si puternic.

Davis a castigat o reputatie de perfectionista, care putea fi adesea foarte combativa. Se cunosc numeroase cazuri de confruntari dintre ea si sefi ai studiourilor, colegi, regizori si producatori. Stilul ei direct, maniera verbala si nelipsita tigareta au contribuit masiv la imaginea personalitatii sale, fiind adesea imitata si satirizata.

Davis a fost co-fondatoarea Hollywood Canteen, dar si prima femeie care a fost presedinte a Academy of Motion Picture Arts and Sciences. A fost, de asemenea, prima actrita care a fost de zece ori nominalizata pentru zece premii Oscar si prima femeie care a primit distinctia Lifetime Achievement Award din partea Institutului American de Film. Cariera ei a avut mai multe momente de declin, dar si de revenire. Bette Davis insasi a recunoscut ca relatiile sale personale au contat negativ de-a lungul carierei sale. A fost casatorita de patru ori, fiind o data vaduva si de trei ori divortata, dar si-a crescut copiii singura. Desi ultimii ani ai vietii ei au fost umbriti de un cancer de san care i-a fost fatal, totusi a continuat sa lucreze pana aproape de deces, jucand mai mult de o suta de roluri in film, televiziune si teatru, dintre care foarte multe au ramas memorabile. In 1999, Davis a fost clasata pe locul 2, dupa Katherine Hepburn, pe lista celor mai bune actrite ale tuturor timpurilor realizata de Institutul American de Film.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.