Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Actrita americana Lauren Bacall
1.229 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ceren Moray
1.731 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Rodica Popescu Bitanescu
1.159 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Margareta Pogonat
1.194 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  In memoriam Cristina Stamate
971 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mari actori - Salma Hayek / interviu 2013
1.532 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
  Goldie Hawn - Actrita, regizoare, producatoare
564 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Jessica Alba - O actrita Sex-Simbol
909 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Thelma Todd - Intre mister si scandal
1.092 vizite - 0 comentarii
adaugat de dobre
 
  Kathleen Nolan - O secventa din serialul Incoruptibilii
1.488 vizite - 0 comentarii
adaugat de hanul
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Vedete
 

 

Actrita Shirley Temple a murit la 85 de ani

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 11.02.2014  Adauga la favorite 1.264 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Considerata o legenda a Hollywoodului, Shirley Temple a murit la varsta de 85 de ani, a anuntat, marti dimineata, familia artistei, potrivit bbc.co.uk.

Actrita a devenit celebra inca din copilarie, in anii 1930, gratie rolurilor interpretate in filmele "Bright Eyes", "Stand Up and Cheer" si "Curly Top".

Actrita a murit, luni, in resedinta sa din Woodside, California, din cauze naturale. "Era inconjurata de membrii familiei sale si de persoanele care o ingrijeau", se afirma in comunicatul emis de familia artistei.

Shirley Temple a fost unul dintre cei mai populari copii-vedeta de la Hollywood si a obtinut primul ei rol la varsta de trei ani.

A castigat un Oscar special in 1935, la varsta de sase ani. Pana in prezent, Shirley Temple a ramas cea mai tanara persoana recompensata cu premiul Oscar.

Calitatile sale de cantareata, dansatoare si actrita i-au adus admiratia a milioane de fani din lumea intreaga. A jucat in total in 43 de lungmetraje, insa a intampinat dificultati in a-si mentine cariera la acelasi nivel dupa ce a devenit adulta si s-a retras din industria cinematografica in 1950, la varsta de 22 de ani.

Euronews.com informeaza ca Shirley Temple s-a aflat in fruntea box office-ului vedetelor de la Hollywood vreme de patru ani la rand (din 1935 pana in 1938), potrivit unui clasament intocmit de Motion Picture Herald.

Actrita a revenit in industria de divertisment in 1958, intr-o antologie de televiziune, difuzata timp de doua sezoane, reprezentand adaptari ale unor basme clasice. A aparut in calitate de invitat special in mai multe emisiuni de televiziune la inceputul anilor 1960 si a filmat un episod pilot pentru un sitcom, insa acesta nu a fost difuzat niciodata. A facut parte din consiliile de administratie ale mai multor corporatii si organizatii, precum The Walt Disney Company, Del Monte Foods si National Wildlife Federation.

In 1967, a participat, fara succes, la alegerile pentru Congresul american, fiind apoi numita ambadoare a Statelor Unite in Ghana, in 1974, si in Cehoslovacia, in 1989.

In 1988, Shirley Temple si-a publicat autobiografia, intitulata "Child Star".

Actrita a primit, de-a lungul anilor, numeroase titluri si premii de prestigiu, precum Kennedy Center Honors si Screen Actors Guild Life Achievement Award.

Shirley Temple figureaza pe locul al 18-lea in topul celor mai mari actrite americane din toate timpurile intocmit de American Film Institute.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.