Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Monarhiile Asiei – Japonia
817 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Manastirea Sfanta Treime din Soporu de Campie
1.558 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  BROOKE SHIELDS
295 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Corpul Omenesc - Un miracol de zi cu zi / Ep.1/7
1.523 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Efectul umbrei
65 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sarah Bernarht
999 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Roma antica – Marirea si decaderea unui imperiu ep 5
506 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  SHINKANSEN - TRENUL DIN JAPONIA
91 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Civilizatia 4-Omul.masura tuturor lucrurilor
656 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cele mai frumoase comori ale Printesei Diana
214 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Soci

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 07.02.2014  Adauga la favorite 915 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Soci (in rusa Coun) este un oras situat in partea de vest a Federatiei Ruse, in Regiunea Krasnodar, pe litoralul estic al Marii Negre, in apropierea Republicii Georgia. Asa-numitul "Mare Soci" are o populatie de cca 328.809 mii de locuitori (2002), inclusiv cca 135 mii de locuitori in orasul propriu-zis (sectorul administrativ central) si cca 265 mii in sectoarele administrative Hosta, Adler si Lazarevskoie.

Orasul a fost fondat in anul 1838. Actualmente este cea mai importanta statiune balneara si de agrement din Rusia, fiind "capitala" neoficiala a "Rivierei caucaziene". Printre obiectivele turistice majore ale orasului se numara Parcul-dendrariu, realizat la inceputul secolului trecut in jurul unei foste resedinte de vacanta a familiei imperiale.

In iunie 2006, presedintele Comitetului International Olimpic Jacques Rogge a anuntat ca a ales ca Soci sa fie una dintre finalistele pentru gazduirea Jocurilor Olimpice de iarna din 2014. Pe 4 iulie 2007, s-a anuntat ca Soci va gazdui Jocurile Olimpice de iarna din 2014, invingand astfel candidaturile oraselor Salzburg, Austria si PyeongChang, Coreea de Sud.[2]

Guvernul rus s-a angajat sa investeasca 12 miliarde de dolari, dintre care 60% din surse guvernamentale si 40% din surse private.

"In mod trist, candidatura olimpica a fost folosita de catre companiile de constructii pentru a pune mana pe cel mai valoros teren," a declarat conducatorul Greenpeace Rusia, Mikhail Kreindlin.[2] "Ultima data cand guvernul rus s-a uitat la problema, in ianuarie 2007, nu au mentionat candidatura olimpica. Pur si simplu au declarat ca terenul se poate utiliza pentru infrastructura sociala, de unde si intentia clara de a incerca insfacarea lui de catre hotelurile elitiste si cluburile de golf, fara a avea nimic de-a face cu Olimpiada." Putin a pus o presiune foarte mare pe firmele de constructie care au lucrat zi si noapte pentru a pregati Soci-ul, dupa cum a declarat St. Petersburg Times.[3] “Ar fi o greseala imensa sa nu luam in considerare ceea ce gandesc organizatiile de protectie a mediului," a declarat Putin. “Ne vom asigura ca reprezentantii firmelor de constructie tin legatura cu ecologistii, care si-au exprimat ingrijorarea asupra impactului pe care lucrarile il vor avea asupra Parcului National Soci, din muntii Caucazului de Nord".

Olimpiada din 2014 va fi prima Olimpiada de Iarna gazduita de Rusia si cea de-a doua oara cand Rusia gazduieste Jocurile Olimpice. Moscova, in timpul Uniunii Sovietice, a gazduit in anul 1980 Jocurile Olimpice de Vara.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.